TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesL’EINA posa en marxa el programa Smart Beach per fomentar l’esperit emprenedor i la formació d’empreses a les platges

L’EINA posa en marxa el programa Smart Beach per fomentar l’esperit emprenedor i la formació d’empreses a les platges

L’Ajuntament del Vendrell ha presentat, aquest passat dimecres 19 de setembre el projecte Smart Beach, un programa de creació d’start-ups especialitzat en idees de negoci a les platges impulsat per l’Espai Empresarial de l’Eina i cofinançat pel Fons Social Europeu i el Departament d’Empresa i Coneixement.
El programa té l’objectiu de fomentar l’emprenedoria i la creació de noves empreses relacionades amb l’ús i aprofitament de platges i les oportunitats que es generen d’aquestes.

Durant l’acte de presentació celebrat a l’Eina del Vendrell s’han conegut que seran 15 les persones emprenedores seleccionades pel programa que presentin un perfil innovador i ganes de generar idees de negoci. Les persones seleccionades rebran 140 hores de formació i 40 de tutories especialitzades per tal de desenvolupar i testejar els seus projectes empresarials a les platges del Vendrell.

En aquest sentit, el projecte Smart Beach posarà a la disposició de les persones participants un programa que comptarà amb professorat provinent d’empreses i entitats referents del sector per tal de crear idees i projectes de negoci.
La data d’inici prevista del programa és el 19 d’octubre i els participants es podran inscriure a través del web http://smartbeach.elvendrell.net fins el proper 15 d’octubre.


El “Temporada” porta al Vendrell una tardor cultural d’alt nivell i per a tots els públics

El “Temporada” porta al Vendrell una tardor cultural d’alt nivell i per a tots els públics

La guia d’espectacles culturals “Temporada” ja ha sortit al carrer amb la programació per a l’últim trimestre de l’any. Aquesta segueix la línia que les anteriors edicions: un ventall d’espectacles de qualitat, eclèctic, i que permetin diversificar i ampliar, encara més, el públic que hi assisteix. Així, novament es succeiran al Vendrell els concerts de música clàssica, música jazz, de cantautors, tradicional, teatre familiar, teatre de gran format, exposicions...

Com ja és habitual, les propostes del Temporada es repartiran fonamentalment entre l'Auditori del Tívoli, l'Auditori Pau Casals i el Teatre Àngel Guimerà, tot i que també s’hi sumen altres espais on entitats col·laboradores també duen a terme les seves activitats, com l’Orgue de l’Església, el Museu Deu o algunes sales d’exposicions, entre altres.

De l’apartat musical de la programació, destaca, per exemple, el concert que Judit Neddermann oferirà el dissabte 6 d’octubre a l’Auditori Pau Casals. La cantant i autora de cançons hi presentarà el seu tercer treball discogràfic: “Nua”. En clau de música tradicional, l’Auditori del Tívoli acollirà, per exemple, el 12 d’octubre, el concert de música de gralles en homenatge a Jaume Vidal, que estarà protagonitzat per l’Orquestra de Ministrils de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de l’Hospitalet de Llobregat.

Altres concerts destacats seran el de la Yehudi Menuhin School Orchestra, el dia 26 d’octubre, a l’Auditori Pau Casals, el de la cantant de jazz Michele Hendricsk el 10 de novembre a l’Auditori Pau Casals. A finals de novembre, el dia 24, arribaran al Vendrell, a l’Auditori del Tívoli, els Barcelona Gospel on presentaran l'espectacle 'Be Here Now'; l’endemà, el 25 de novembre serà el torn del tradicional concert de Santa Cecília a l’Auditori Pau Casals, amb El Petit Estel, el Cor Joves Veus i el Cor Orfeó Parroquial. El desembre arrencarà fort amb el concert dels Brodas Bros, que el dissabte 1 de desembre homenatjaran a James Brown amb l’energia del seu hip hop i una banda en directe. La música continuarà al desembre amb el Quartet de Schubert amb Folre i Manilles (2/12), les nadales de Gemma Abrié & Vicenç Martín Dream Big Band (8/12) i la música de pel·lícules de La Contraorquestra (22/12).


El teatre serà l’altra gran aposta cultural de la tardor, amb obres per a tots els públics. Un cop més, es fa èmfasi en els muntatges familiars i en aquesta línia arriben Alícia al País de les Meravelles (7/10) o Samfaina de Colors (11/10). Per al públic adult, el 20 de novembre arribarà al TÀG l’obra Un cop l’any, dirigida per Àngel Llàcer i amb David Verdaguer i Andrea Ros com a protagonistes; el 3 de novembre serà el torn del Paradís Pintat de la pallassa Pepa Plana, mentre que el 17 de novembre es podrà veure Les Noies de Mossbank Road, amb les actrius Cristina Genebat, Clara Segura i Marta Marco i direcció de Sílvia Munt. En aquesta ocasió, el “Temporada” de tardor també tindrà teatre de producció local, amb la celebració del 30è aniversari dels Inestables del Vendrell, amb un muntatge únic que representaran el 16 de desembre al TÀG. L’obra es planteja com un recull de gags de les diferents obres que han fet durant aquests 30 anys i on també tindrà un paper destacat la improvisació.


La programació del “Temporada” també inclou les exposicions que es podran veure al Vendrell fins al desembre, entre elles la dels guanyadors de la IX Biennal Internacional de Ceràmica; el programa de l'Orgue del Vendrell, que en aquesta ocasió continua amb la commemoració del naixement de Benvingut Socias, i el del Mes Pau Casals.


Les entrades pels espectacles es podran comprar a través de Ticketea (www.ticketea.com) i a la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24) a partir del divendres 21 de setembre. També es podran adquirir a taquilla (una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament ho permeti).


Tota la informació i programació es pot consultar a www.temporada.cat

Continuar llegint » http://temporada.cat/


El Vendrell acull aquest proper dissabte les Jornades Internacionals de Folklore

El Vendrell acull aquest proper dissabte les Jornades Internacionals de Folklore

Catalunya celebra un any més Jornades Internacionals Folklòriques, que enguany arriben a la 46ena edició. Aquestes tenen lloc del 13 al 24 de setembre en diverses poblacions d’arreu de Catalunya. El Vendrell és un dels municipis amfitrions de les Jornades i per això aquest dissabte 22 de setembre n’acollirà un dels actes, en què hi estan convidats els grups IJ Danseur dël Pilon, d’Itàlia, i la Compañía de Música i Danza Perú Ritmos y Costumbres del Perú. A més, la jornada comptarà amb la participació de dos grups locals: la Bolangera, de la Colla Sardanista de la Lira Vendrellenca i l’Esbart Vila del Vendrell-La Lira. I és que un dels objectius de l’edició d'enguany de les Jornades Internacionals de Folklore és el d’estrènyer llaços entre els grups catalans i els visitants.

En concret, la jornada al Vendrell arrencarà a les 18h, amb una cercavila dels quatre grups pels carrers del municipi i seguirà, a les 19h, amb una actuació dels quatre grups a la Rambla. En cas de pluja, l’acte es traslladarà al Teatre Àngel Guimerà.

Grups participants:

IJ DANSEUR DËL PILON (ITÀLIA)

El 2014 es va fundar oficialment el grup de ball de Piemonte Cultura anomenat Ij Danseur dël Pilon, dirigit per la mestra Beatrice Pignolo. El repertori i la coreografia dels balls s'han extret de les característiques més tradicionals dels balls històrics populars de les terres occitanes del Piemont i de les terres francoprovençals ubicades entre el Piemont i la Vall d'Aosta. Els dansaires van acompanyats per instruments tradicionals, com la viola de roda i l'acordió diatònic. El vestuari té elements bàsics que es distingeixen per l’elegància, el refinament i la combinació de colors, mantenint sempre el rigor tradicional popular.COMPAÑÍA DE MÚSICA Y DANZA PERÚ RITMOS Y COSTUMBRES (PERÚ)

Creat i fundat l’abril del 2005, sota la direcció de Walter Sánchez i Gisella Ramírez, el grup va néixer amb la finalitat de difondre el folklore del Perú. El Perú és una suma de cultures, tradicions i llengües, uns valors que vol mostrar a Europa i al món aquesta companyia de música i dansa que, juntament amb Ballet folklòric infantil, neix amb l'objectiu de difondre el folklore nacional a partir d’un espectacle ple de colors, d’alegria i de professionalitat. La companyia continua treballant en la difusió de les tradicions peruanes, per tal que el món pugui gaudir de la riquesa heretada dels seus avantpassats.LA BOLANGERA – COLLA SARDANISTA DE LA LIRA VENDRELLENCA

La Bolangera és una dansa, probablement d'origen francès, ballada per molts esbarts. El nom prové, segurament, de la paraula "boulangère", nom també d'una dansa en ball rodó que es ballava a França. Fins i tot el sentit de la lletra del text que es cantava amb el ball va mantenir el to de descripció d'aquest personatge de no gaire bona fama, que no té res a veure amb la poètica "bolanguera" que descriu Mossèn Alcover. Va assolir gran difusió pel fet que era emprada com a "cap de ball" per a començar les festes de les places i, previ acord amb els músics, podien formar-se parelles a l'atzar que calia mantenir durant tota la festa.ESBART VILA DEL VENDRELL - LA LIRA

En cultura popular, un esbart dansaire és un grup o una associació de persones que es dedica a la recuperació, el manteniment i la difusió de la dansa tradicional popular i, de forma més general, a les tradicions folklòriques dels Països Catalans. L'activitat més visible d'un esbart dansaire és la preparació i execució de danses populars catalanes, però sovint les activitats dels esbarts ultrapassen aquest marc, ja que també poden incloure tasques d'investigació, recuperació, compilació i conservació de la dansa, així com la seva divulgació. Això es manifesta en diverses actuacions més àmplies que les mostres de dansa: festivals, cursets, llibres, revistes, conferències, publicacions, etc.


El Mes Pau Casals aprofundirà en la relació entre Pau Casals i Federico García Lorca

El Mes Pau Casals aprofundirà en la relació entre Pau Casals i Federico García Lorca

El Vendrell tornarà a viure unes setmanes intenses d’actes per aprofundir en la figura de Pau Casals i, alhora, homenatjar-lo quan s’apropa l’aniversari de la seva mort, el 22 d’octubre. Serà gràcies a la programació del “Mes Pau Casals”, organitzada per l’Associació Musical Pau Casals amb el suport de l’Ajuntament del Vendrell, així com la implicació activa de diverses entitats del municipi i la col·laboració de diverses institucions.


Aquest matí s’han presentat a la Sala de plens de l’Ajuntament els detalls de les activitats, que s’iniciaran el 21 de setembre i s’allargaran fins el 27 d’octubre.

El president de l’Associació Musical Pau Casals, Jordi Guitart, ha explicat que enguany s’ha escollit com a tema central del mes Pau Casals “El Cant dels Ocells”, la melodia tradicional catalana que interpretava en acabar els seus concerts i que ha esdevingut, gràcies a ell, un crit contra la injustícia i un símbol de pau arreu del món.

Enguany, però, el Mes Pau Casals vol posar també el focus en el lligam entre Pau Casals i Federico García Lorca, del qual es compleixen 120 anys del seu naixement. És per això que el dia 21 de setembre, a les 20h, i a la Sala La Argentinita de la Casa Cultural Andalucía García Lorca del Vendrell, el filòleg Jaume Figueras oferirà una conferència on presentarà documentació que ha obtingut després d’una acurada investigació que ha servit per confirmar la coneixença i la bona relació entre el músic i el poeta granadí. La conferència s’emmarca en l’acte inaugural del Mes Pau Casals, que també inclourà el lliurament de la Beca de l’Associació Musical Pau Casals 2018; la commemoració del Dia Internacional de la Pau i una lectura de poemes de García Lorca amb la participació d’alumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals.

El Mes Pau Casals continuarà el divendres 28 de setembre amb un Concert de joves talents a càrrec de Jan Calabuig (violí) i Miquel Carr (piano), a l’Auditori del Tívoli (20h).

El 4 d’octubre (20h, Auditori del Tívoli) serà el torn per a la projecció del documental “Joan Manén. Variacions sense tema” i una conferència-col·loqui a càrrec de Daniel Blanch, president de l’Associació Joan Manén de Barcelona.

El 14 d’octubre es durà a terme el tradicional Concurs de Colles Sardanistes Mes Pau Casals- La Fira, organitzat pels Dansaires del Penedès. La cita és a les 17.30h a la Plaça del Mercat.

El Mes Pau Casals inclourà també una conferència sobre “El Cant dels Ocells” a càrrec de Jaume Ayats, director del Museu de la Música de Barcelona, a la Sala polivalent de l’Auditori del Tívoli (19h) el dimecres 17 d’octubre.

Ja el divendres 19 d’octubre, a les 19h, a la Biblioteca Pública Terra Baixa tindrà lloc l’acte Pau Casals i Saint Exúpery, Paraula, Música i Imatges per la Pau a càrrec de: Carlota Baldrís, Enric Batlle, Anna Urpí, Linus Urpí i Iñaki Arregui (Associació El Petit Príncep de Catalunya).

Dissabte 20 i diumenge 21 d’octubre, i per commemorar el 45è aniversari de la mort de Pau Casals, la casa nadiua de Pau Casals - Museu Pau Casals oferirà una jornada de portes ofertes.

I el mateix dia de l’aniversari de la mort del Mestre, el dilluns 22 d’octubre, tindrà lloc la tradicional ofrena floral a la seva tomba, al Cementiri del Vendrell (17h) per part de les entitats del Vendrell. El mateix dia, a les 21 h, a l’Auditori del Tívoli, s’ha programat un concert commemoratiu a càrrec de la Camerata ‘Eduard Toldrà’.

El dimarts 23 d’octubre, l’Església parroquial del Vendrell, a les 20h, acollirà un concert d’orgue a càrrec dels alumnes dels Conservatoris Professionals de Tarragona,Terrassa i de l’EMMPAC.

Dimecres 24 d’octubre, a les 18.30h, el Museu Deu acollirà l’acte Música als Museus, a càrrec dels alumnes de l’EMMPAC.

Ja per cloure el Mes Pau Casals, el divendres 26 d’octubre, a les 20:30 h, a l’Auditori Pau Casals es celebrarà l’acte de cloenda de totes les activitat amb un concert a càrrec de The Yehudi Menuhin Orchestra, mentre que el dissabte 27 d’octubre, el Teatre Àngel Guimerà acollirà un Concert a càrrec de la coral anglesa ‘Rock up and sing’ (19.30h).

D’altra banda, la Biblioteca Pública Terra Baixa continua el projecte que va començar fa dos anys: una col·lecció de punts de llibre que es presentaran, anualment, durant el mes Pau Casals. El seu disseny inclourà una frase del Mestre i reproduccions d’elements biogràfics, periodístics, musicals, etc. dels fons de la biblioteca o dels museus que participen en el projecte. Gràcies a la implicació del Servei de Biblioteques en la seva edició i distribució, els punts de llibre es difondran per totes les biblioteques de Catalunya.


El Vendrell s’afegeix a la Setmana Europea de la Mobilitat amb diversos actes

El Vendrell s’afegeix a la Setmana Europea de la Mobilitat amb diversos actes

Del 19 al 26 de setembre, el Vendrell s’afegeix a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, la Setmana del 2018 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents modes de transport segons el desplaçament.Les activitats que la Regidoria de Mobilitat ha programat són les següents:


- dimecres 19 de setembre, una caminada cultural per Coma-ruga amb una explicació sobre la seva història, organitzada pel Museu Deu.

- Divendres 21 de setembre, una sortida cultural per conèixer la història del Vendrell, organitzada pel Museu Deu i amb la col·laboració d’Autocars del Penedès.
Per poder participar en aquestes dues activitats, cal fer la inscripció al Museu Deu (tel. 977 66 63 08 / a/e: [email protected]).

D’altra banda, i organitzada pel Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès (GEVEN), el dissabte 22 de setembre a partir de les 9 del matí es farà una jornada sobre les Madrigueres, que duu per títol: “Les Madrigueres: què cal conservar?”, i que inclourà una jornada d’anellament científic d’aus (9-11h) i una jornada explicativa sobre l’espai de les Madrigueres (11h a 13 h). Les inscripcions es poden fer al telèfon 645 99 36 77 o a l’a/e: [email protected]

D’altra banda, l’Ajuntament del Vendrell participarà de forma institucional amb una cursa de transports que tindrà lloc el 26 de setembre:
http://territori.gencat.cat/ca/detalls/SMSS_activitatagenda/tarragona_cursa_transport

Així mateix, des de l’Ajuntament es convida tothom a participar en el concurs fotogràfic d’Instagram “Apunta’t al Clip Mob!”, en què cal publicar fotografies d’elements de transport i mobilitat diferenciadors i identificables de Catalunya amb l’etiqueta #mobilitat2018. Bases del concurs: http://mobilitat.gencat.cat/setmana

El regidor de Mobilitat, Josep Mercadé, anima a tothom a inscriure’s a les activitats i a reduir l’ús del vehicle privat per una mobilitat més sostenible.


La Plaça Nova acollirà dilluns al vespre l'acte local i comarcal de la Diada

La Plaça Nova acollirà dilluns al vespre l'acte local i comarcal de la Diada

Enguany se celebrarà conjuntament al Vendrell l’acte de commemoració local i comarcal de la Diada de l’11 de Setembre.

Aquest acte tindrà lloc el dilluns 10 de setembre de 2018, a les 20 h, a la plaça Nova, i començarà amb els parlaments institucionals de l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià. Tot seguit es farà l’ofrena floral al monument de Pau Casals per part de les entitats i institucions que s’hi vulguin sumar.

A continuació, hi haurà un recital de poemes d’Àngel Guimerà i una actuació castellera a càrrec dels Nens del Vendrell. Per acabar, la soprano Griselda Ramon interpretarà l’himne d’Els Segadors.

Un cop finalitzat l'acte, l'Ajuntament es farà càrrec del trasllat de les ofrenes florals a la tomba de Pau Casals, al cementiri del Vendrell.


Obert el termini de presentació de fotos al XXè Concurs de fotografia del Vendrell

Obert el termini de presentació de fotos al XXè Concurs de fotografia del Vendrell

Les persones interessades en participar en el XXè Concurs de fotografia del Vendrell que organitza anualment el Museu Arqueològic del Vendrell- Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, ja poden presentar les seves fotografies. El termini s’acaba el proper 28 de setembre, a les 14 h.

Aquest any el tema escollit pel certamen és “Rellotges amb història de la comarca del Baix Penedès”. S’accepten fotografies de façanes, edificis, monuments, racons, patis interiors i exteriors..., mentre hi hagi un rellotge amb història. Es valorarà la presentació, l’enquadrament i la relació amb l’entorn d’aquests rellotges.

Per obtenir les bases cal adreçar-se a la Regidoria de Cultura, edifici de l’antiga Biblioteca (la Rambla, 24), enviar un correu electrònic ([email protected]) o consultar el web de l'Ajuntament (http://www.elvendrell.net/art/concurs-de-fotografia), on també es pot fer la inscripció.

El lliurament de premis del concurs es farà el divendres 5 d’octubre de 2018, a les 19 h, a la sala d’exposicions La Fusteria, carrer Major 16, del Vendrell. L’exposició de les obres restarà oberta fins al 4 de novembre de 2018.

Autor foto: Carles Alasraki Alberti (2014)


Programat un 'workshop' de ceràmica a càrrec de la ceramista argentina Vero Córdoba

Programat un 'workshop' de ceràmica a càrrec de la ceramista argentina Vero Córdoba

La Regidoria de Cultura, a través de les seves Aules Artístiques, ha organitzat pel matí del dissabte 13 d’octubre un workshop de ceràmica, que estarà dedicat al modelat de figures d'argila inspirades en antigues cultures llatinoamericanes.


El taller, que porta per títol “FEM.”, anirà a càrrec de l'artista argentina Vero Córdoba, que proposa que els participants, inspirant-se en formes i simbologies de pobles llatinoamericans, creïn personatges en petit format, resignificant el FEM., el femení des de les experiències contemporànies de cadascú.

En concret, es partirà de l'observació d'imatges per donar pas a la creació de personatges que es nodreixen de trets i símbols de peces ceràmiques, com també d'elements autobiogràfics de cada participant. A través de la tècnica del modelat, s’abordarà la creació de l'expressió, la postura i el gest en la figura i s’aplicaran esgrafiats per posar textura i dibuix a la superfície.

El taller, que tindrà un preu de 20 € (15 € en el cas dels alumnes de les Aules Artístiques, té places limitades (màxim 15, mínim 5). S’impartirà a l’Aula de Ceràmica, a l’avinguda de les Escoles 20, de les 10 h a les 14 h.

Per a més informació i inscripcions, les persones interessades es poden adreçar fins el 5 d’octubre a la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24); telèfon 977 66 56 84 i c/e [email protected]


Punt i final al 30è Música a la Vila amb un referent de la música folk

Punt i final al 30è Música a la Vila amb un referent de la música folk

El proper dimecres 29 d'agost, a les 22 h, a la plaça del Tívoli, tindrà lloc el darrer concert del 30è Música a la Vila, a càrrec d'El Pont d'Arcalís. L'entrada és gratuïta.Més de vint anys damunt dels escenaris han convertit El Pont d’Arcalís en un referent en l’àmbit de la música folk i d’arrel del país, concretament de les comarques pirinenques. Per tant, la programació de la trentena edició del festival vendrellenc Música a la Vila es tanca amb un clàssic del món de la música tradicional.
El Pont d’Arcalís compta amb una desena de discos editats i amb més de vint anys de recerca, arranjaments i agitació al voltant dels sons, de la cultura popular, dels costums i de la manera d’entendre la vida de la gent de muntanya.


Intèrprets:

Jordi Fàbregas, veu, guitarra, gralla

Jordi Macaya, viola, tarota, ocarina, veu

Isidre “Tito” Pelàez, tarota, flauta, flautí, ocarina, simbomba

Cati Plana, acordió diatònic, percussió tradicional


Manu Guix tanca la programació d'estiu a l'Auditori Pau Casals

Manu Guix tanca la programació d'estiu a l'Auditori Pau Casals

El dissabte 25 d'agost, a les 20:30 h, l'Auditori Pau Casals tancarà la seva programació d'estiu amb un concert del conegut Manu Guix.Després de més de cinc anys de silenci discogràfic, l'artista català presenta “Després de tot”, un recull de tretze cançons vitals, optimistes, que es mouen entre el pop i el soul d’autor, que el fan consolidar com un dels grans intèrprets i compositors del nostre país.

Un disc i un directe ple de matisos i sonoritats que es tradueixen en una de les produccions musicals més ambicioses, i que mostren la versatilitat de l’artista, tant en la seva vessant artística com en la interpretativa.

Les entrades es poden adquirir al web www.ticketea.com , a la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24, de 10 a 14h) i al mateix Auditori Pau Casals.


MANU GUIX

Dia: Dissabte, 25 d'agost

Lloc: Auditori Pau Casals

Hora: 20.30 h

Entrada: 15 €

Entrada amb descompte: 12 €


Intèrprets:

Manu Guix, veu i piano

Jordi Roquer, guitarra

Jordi Franco, baix

Toni Pagès, bateria

Oriol Cusó, saxo

Jaume Peña, trompetaTurisme del Vendrell
(© 2002 - 2018)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
[email protected]
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web