TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
=
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

Notícies“T’Estiu El Vendrell” presenta diferents accions de promoció del municipi

“T’Estiu El Vendrell” presenta diferents accions de promoció del municipi

El Vendrell, 18 de juny de 2021

Del 23 al 27 de juny, a Coma-ruga, tindrà lloc el “T’Estiu El Vendrell”, una nova proposta de la Regidoria de Promoció Econòmica per a la promoció del municipi mitjançant diferents accions.
Un escenari en la recent remodelada plaça dels Germans Trillas serà l’espai d’animacions familiars, de concerts, de l’inici de visites guiades i de punt d’informació de tot el que es pot fer al Vendrell i als nuclis marítims de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.
Tota aquesta activitat es complementa amb un espai d’artesania al passeig Marítim i amb una campanya de dinamització de bars i restaurants en col·laboració amb la restauració del Vendrell i el Baix Penedès.
La regidora de Fires, M. Luz Ramírez, ha destacat que “en el procés de moviment continu a la cerca de l’impuls que tant necessita el nostre teixit empresarial, presentem una nova proposta que pretén aportar una mica d’aire fresc per a la reactivació del sector turístic i de l’economia dels nostres comerços, bars, restaurants i allotjaments”.
I la regidora de Cultura, Silvia Vaquero, ha explicat que des de la seva regidoria es col·labora amb el “T’Estiu El Vendrell” amb dues activitats: una visita guiada per Coma-ruga, organitzada pel Museu Deu, i un concert del Ço del Botafoc que s’emmarca en l’acció “In crescendo” dins de l’estratègia “Sent la música” que fomenta la inclusió, la convivència i la descoberta d’espais patrimonials amb l’objectiu de dignificar-los.
D’altra banda, com un acte més per dona la benvinguda a l’estiu, també s’ha anunciat una ballada de sardanes que tindrà lloc el diumenge 27 de juny, a les 19:30 h, amb la Cobla La Nova Vallès i l’actuació de la Colla Sardanista Dansaires del Penedès.

Continuar llegint » https://elvendrell.net/images/stories/noticies/ProgramaTEstiuElVendrell.pdf


Revetlla de Sant Joan amb la DJ Tatiana Cabezas

Revetlla de Sant Joan amb la DJ Tatiana Cabezas


El Pla Educatiu d’Entorn del Vendrell presenta una guia d’activitats d’estiu inclusives

El Pla Educatiu d’Entorn del Vendrell presenta una guia d’activitats d’estiu inclusives

El Pla Educatiu d'Entorn (PEE) ha presentat una guia d’activitats d’estiu inclusives per a infants i joves del Baix Penedès, que ha estat el resultat d’un gran treball conjunt amb Aspercamp, Avancem Junts, escola Garbí i la seva AFA, institut Andreu Nin, ONCE, Associació Bàsquet Vendrell - Orange Stars, Consell Esportiu Baix Penedès, CDIAP, Associació Trèvol, EAP, CREDA, ELIC i regidories d’Educació, Serveis Socials, Esports, Cultura i Infància i Joventut.

Una de les particularitats del projecte és que totes les persones que facin tasques de suport a les activitats comptaran amb una formació per ajudar-les a fer-ho amb la màxima professionalitat.

Tallers Joves amb un component solidari

I una nova proposta per a nois i noies de fins a 16 anys són els Tallers Joves que, a més, té un component solidari perquè els 5 euros d’inscripció es destinaran al projecte Fem Pinya de la colla castellera Nens del Vendrell. L’oferta d’activitats s’ha preparat a partir de les respostes rebudes en una enquesta que es va fer arribar als instituts, en la qual hi van participar 700 alumnes.

La regidora d’Educació i presidenta del PEE, Silvia Vaquero, ha explicat que “estem treballant perquè les activitats siguin accessibles a tothom i perquè en un futur ja no calgui haver de posar la paraula inclusives”.

Continuar llegint » https://elvendrell.net/images/stories/noticies/06-14_GUIA_ACTIVITATS_ESTIU_INCLUSIVES_2021_web.pdf


Avís de tractament fitosanitari en l'arbrat de diverses zones del municipi

El Vendrell, 11 de juny de 2021

L'Ajuntament del Vendrell informa que del 15 al 16 de juny, entre les 22h i les 6h, i del 16 a 17 de juny, entre les 22h i les 6h, es farà un tractament fitosanitari pel control del pugó i galeruca als arbres de diversos punts del municipi.

El producte utilitzat és "Decis Protech" amb registre número 23.545.

Per tant, es produiran restriccions de pas mentre s'apliqui el tractament. Disculpeu les molèsties.

Continuar llegint » https://elvendrell.net/images/stories/Llistat_carrers_tractament_fitosanitari.pdf


Primavera Vendrellenca amb cinema a la fresca

Primavera Vendrellenca amb cinema a la fresca

El Vendrell, 7 de juny de 2021

Reserves: https://elvendrell.koobin.cat/

Continuar llegint » https://elvendrell.koobin.ca


La Sala Portal del Pardo acull aquest estiu dues exposicions dedicades a la ceràmica

La Sala Portal del Pardo acull aquest estiu dues exposicions dedicades a la ceràmica

El Vendrell, 8 de juny de 2021

El proper 15 de juny, la Sala Portal del Pardo obre al públic dues exposicions amb la ceràmica com a protagonista.

La primera, El Buit, presenta obres de Camil·la Pérez Salvà, Enric Llevat, Madola, Maria Bosch, Maria Eugenia Manrique i Nu Díaz.

L’exposició mostra el treball d’aquests sis artistes, partint de l’observació de diferents peces de l’antiga tradició terrissera del Vendrell.

En el desenvolupament de l’obra, han posat èmfasi en el buit que defineixen les parets d’aquests atuells, el buit que els ha fet imprescindibles en l’activitat humana, tot retornant a l’arrel en el camí de la quietud, amb una mirada contemporània i personal.

L’exposició “El buit” es podrà visitar fins al 10 de setembre.

També el 15 de juny, la Sala Portal del Pardo presenta “Orografia”, que mostra la ceràmica artística de Maria Teresa Capeta. En les seves paraules, l’artista descriu l’exposició així:

“L’obra sorgeix a partir de la contemplació dels paisatges, en faig una traducció agafant els trets visuals característics de la seva orografia. He anat treballant la planxa humida per adaptar-la en cada peça a una nova forma estructurada. La terra i les seves variants originals i transformades, em condueixen a la recreació i captura de l’essencial de les formes”.

L’exposició “Orografia” es podrà visitar fins el 31 de juliol.


L’Ajuntament del Vendrell reduirà el preu del viatge amb tren entre el Vendrell i Sant Vicenç de Calders

L’Ajuntament del Vendrell reduirà el preu del viatge amb tren entre el Vendrell i Sant Vicenç de Calders

El municipi del Vendrell té dues estacions de ferrocarrils: el Vendrell i Sant Vicenç de Calders, a l’interior i als nuclis marítims respectivament. L’Ajuntament del Vendrell reduirà el preu dels viatges amb Bonotren per aquells residents que tinguin el domicili en un costat del municipi hi hagin de desplaçar-se a l’altre per raons de feina, estudis, gestions, compres i altres. També facilitarà que els turistes que ens visiten puguin desplaçar-se entre els dos nuclis principals del municipi.
Mitjançant aquest acord amb Renfe, l’Ajuntament del Vendrell es farà càrrec del 40% de l’import del Bonotren per bonificar els desplaçaments entre les seves dues estacions. I això es farà mitjançant uns vals que s’hauran de bescanviar a les taquilles de les estacions. La mitjana del nombre de viatgers entre les dues estacions del municipi en dia laborable és d’uns 220 al dia, i els viatges es realitzen principalment a primera hora del matí entre les 15h i les 21h de la tarda. El 60% dels viatgers ho fan per raó de feina i un 26% per estudis, i en un 61% són dones.
Amb aquest acord, l’Ajuntament del Vendrell continua treballant per la cohesió territorial, facilitant la mobilitat i els desplaçaments entre els seus dos nuclis demogràfics i d’activitat principals, i alhora fa una aposta ferma pel transport públic i la reducció del trànsit amb vehicle privat a l’interior del municipi. El govern municipal, facilitant la comunicació en tren, reduint el seu preu, i amb l’èxit del PasBus, el servei flexible d’autobús públic, treballa per reduir la contaminació, la densitat del trànsit de cotxes i pel respecte mediambiental.
Aquest acord és conseqüència de les diferents reunions mantingudes pel govern de l’Ajuntament del Vendrell amb els responsables de Renfe i Adif, i que han propiciat, a més, acords com la millora dels tancaments i accessos a l’estació de Sant Vicenç de Calders o la propera millora en el mateix sentit prevista a l’estació del Vendrell.
Bárbara Peris, regidora Turisme, Platges i cohesió territorial, ha posat de relleu que “aquest acord amb Renfe és una bona notícia perquè fomenta una mobilitat sostenible, alhora que afavoreix i facilita la comunicació entre el nucli interior i els nuclis del litoral tant per als residents com per als turistes que ens visiten”.
Mayte Castillo, directora de Rodalies de Catalunya, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa que ha promogut l'Ajuntament del Vendrell incentivant els seus ciutadans a desplaçar-se en tren entre les seves estacions: “El tren és un dels mitjans de transport més sostenible i des de Rodalies de Catalunya agraïm molt que es vetlli pel medi ambient i per l'ús del transport públic”.
Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell, ha explicat que “aquest acord és un exemple més dels objectius que tenim per afavorir la cohesió territorial del nostre municipi, per una mobilitat sostenible i respectuosa amb el mediambient, i per continuar ajudant els nostre veïns i veïnes que per feina o estudis es desplacen en tren dins del municipi.


Nova aplicació mòbil “Cuidem el Vendrell” per comunicar incidències a la via pública de manera ràpida i senzilla

Nova aplicació mòbil “Cuidem el Vendrell” per comunicar incidències a la via pública de manera ràpida i senzilla

L’Ajuntament del Vendrell ha anunciat la posada en funcionament de l’app de gestió d’incidències a l’espai públic “Cuidem el Vendrell”. En concret, l’aplicació permet que la ciutadania comuniqui incidències relacionades amb la neteja viària i la recollida de residus, els parcs, jardins, arbrat i jocs infantils; l’enllumenat públic i semàfors; el mobiliari urbà i senyals; el clavegueram; el control de plagues; la recollida porta a porta; la mobilitat i el transport i el medi natural i les platges.

D’una banda, amb l’APP, la ciutadania adquireix un paper actiu en la detecció, gestió i resolució d’incidències al municipi, facilitant la comunicació directa entre l’Ajuntament i la ciutadania. Per aquest motiu s’ha escollit com a nom de l’aplicació “Cuidem el Vendrell”, apel·lant a la corresponsabilitat per gaudir d’un municipi amb un espai públic de més qualitat. En paraules de la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Residus, Núria Rovira, “El Vendrell es mereix un espai públic digne. I per això cal que tots i totes ens sentim partícips a l’hora de cuidar-lo. Aquesta APP és una nova eina que ens ho posarà més fàcil”.

D’altra banda, amb la nova APP s’evitarà l'actual multiplicitat d’entrades de comunicació d’incidències que no són estrictament la de la instància i que avui dia són les més habituals: xarxes socials, correus electrònics, trucades, Digue’ns com ho veus, etc. Això permetrà quantificar-les, derivar-les directament a les empreses prestadores de serveis (si és el cas) o al departament corresponent, i en definitiva, aconseguir una major efectivitat en la seva gestió i resolució. En aquest sentit, el regidor del SAC, Baltasar Santos, ha destacat que l’APP, a banda de millorar la comunicació amb la ciutadania “millorarà el treball intern i la coordinació entre els departaments i també l’eficiència en la prestació dels serveis”.

La informació que es generi a partir de l’APP permetrà anar construint un “mapa” d’incidències municipal: veure què passa en cada barri, quina tipologia d’incidències s’hi produeixen, amb quina freqüència, etc i, per tant, definir estratègies d’acció més eficients.APP “CUIDEM EL VENDRELL”

Per què és útil?

• És ràpida i fàcil d’utilitzar.
• Els avisos arriben directament al departament o l’empresa que gestiona el servei
• Facilita la comunicació directa entre l’Ajuntament i la ciutadania.
• És gratuïta.
• Pots fer el seguiment de les teves incidències.
• Col·labores en la millora de l’espai públic.

Com funciona?
1. Descarrega’t l’app.
2. Tria el tipus d’incidència.
3. Indica la ubicació (assegura’t de tenir la geolocalització activada).
4. Adjunta una fotografia.
5. Afegeix un comentari, si s’escau.
6. Envia’ns-ho!
7. El departament o l’empresa reben l’avís i activa els mecanismes per donar resposta a la incidència.
8. Fes-ne el seguiment

En el moment que es genera una incidència, l’app retorna una resposta immediata amb un número de seguiment. El temps de resolució pot variar segons la naturalesa i urgència de la incidència.

La ciutadania tindrà el seguiment de la incidència a les seves mans. A l’apartament d’”Històric” de l’aplicació, el ciutadà podrà veure els passos i el procés de cada incidència.


La relació entre Pau Casals i Amèrica, eix central del Festival Internacional de Música Pau Casals 2021

La relació entre Pau Casals i Amèrica, eix central del Festival Internacional de Música Pau Casals 2021

La 40a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals pren com a eix temàtic “Pau Casals i Amèrica”i celebra diverses dates emblemàtiques que marquen aquesta relació. El Festival tindrà lloc del 10 al 22 de juliola El Vendrell, en un retorna la normalitat cultural després d’haver hagut de cancel·lar l’edició del 2020a causa de la pandèmia. Amb energies renovades, l’organització del Festival vol commemorar,amb una programació amb artistes internacionals i nacionals, algunes de les fites dins la carrera artística de Pau Casals vinculades a Amèrica.

L’Ajuntament del Vendrell i l’Auditori Pau Casals organitzen un any més el Festival, que compta amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i de l’Associació de l’Orgue del Vendrell. Han programat un total de set concerts que compten amb artistes nacionals i internacionals, a més de dues projeccions sobre el Mestre Pau Casals acompanyades d’actuacions en directe.

El director artístic, Bernard Meillat, destaca alguns dels concerts del Festival, com el pianista Javier Perianes, que oferirà el concert inaugural del 10 de juliol amb un programa que homenatja a Enric Granados i la seva amistat amb Casals. La mort de Granados va ser un cop molt dur per Casals, un sentiment que es reflecteix en les obres escollides per Perianes, Premi Nacional de Música 2012 i Artista de l'Any 2019 dels ICMA. També destaca les actuacions de la soprano Sara Blanch, que reprodueix el primer concert de la gira de Pau Casals per Estats Units, ara fa 120 anys,amb la soprano Emma Nevada,i dos joves violoncel·listes d’origen americà: el colombià Santiago Cañón Valencia i el nord-americà Johannes Gray, guanyador ex aequo del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2018,que faran referència al Mestre en la seva vessant de violoncel·lista com també en la director d’orquestra. Cal destacar també l’actuació de l’organista belga Bernard Foccroulle, qui comparteix amb Casals els ideals de democràcia, pau i justícia, a més de la passió per Bach. El programa que ha escollit per a aquesta ocasió repassa les seves fonts d’inspiració italianes, franceses i nord-alemanyes per acabar amb una selecció de peces de Bach que hagués encantat a Casals.

Les altres dues fites històriques que es commemoren al Festival són, per una banda, el concert que Casals va oferir a la Casa Blanca davant del president J.F. Kennedy. El trio format pel pianista Eric Le Sage, el violinista Daishin Kashimotoi el violoncel·lista Claudio Bohórquez, que interpretaran el programa de fa 60 anys, on hi ha peces de Schumann, Couperin i l’harmonització més reconeguda del Mestre, El cant dels ocells. Per altra banda, també se celebren 50 anys del famós concert a les Nacions Unides, on va oferir un dels seus discursos més recordats i on se li va atorgar la Medalla de la Pau.

El 21 de juliol a l’Auditori del Tívoli tindrà lloc una de les dues projeccions especials del Festival. Acompanyant fragments dels concerts i els discursos de Pau Casals a les Nacions Unides, tindrem l’oportunitat d’escoltar els Joves Músics del projecte Marlboro, que interpretaran l’Himne per a les Nacions Unides de Casals i altres peces de Bach i Mozart. Seguint la tradició de Marlboro, el Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell ha reunit dotze joves músics amb molt de talent: la meitat procedents d’Espanya i l’altra meitat d'altres països europeus. Amb músics experts, han treballat durant una setmana per preparar dos grans programes pel concert “Música a Marlboro” amb un programa variat de música de cambra. Per últim, cal destacar una projecció especial per commemorar el Centenari de l’Orquestra Pau Casals, que impulsa la Fundació Pau Casals en el període 2020-2021, on es podran veure imatges de Pau Casals dirigint, amb un concert amb peces de Beethoven, Brahms i Haydn. Enguany és la 4a edició en que el Festival incorpora aquestes projeccions, les quals tenen l’objectiu de difondre el llegat musical i humanístic de Casals. Tot gràcies a la Fundació Casals, que s’ha dedicat a recuperar i donar a conèixer aquests audiovisuals.

Venda d’entrades
Les entrades pel Festival es podran adquirir els dies 20, 21, 24 i 25 de maig i els divendres no festius de 10 a 13h a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, els dies que hi hagi concert del Festival de 10 h a 13 h i un hora abans de la representació a l’Auditori Pau Casals o bé per internet a la pàgina web d’aquest últim: https://temporada.koobin.cat/, a partir del 20 de maig

Continuar llegint » https://temporada.koobin.cat/


Instal·lació de pictogrames a comerços i equipaments públics per millorar la comunicació amb les persones amb Transtorn de l'Espectre Autista

Instal·lació de pictogrames a comerços i equipaments públics per millorar la comunicació amb les persones amb Transtorn de l'Espectre Autista

Aquest matí, el regidor de Comerç Rubén Gràcia i la regidora de Salut, Montse Martín, ha presentat una iniciativa que s’està desplegant en aquests moments al Vendrell: la instal·lació de pictogrames en comerços i equipaments públics per facilitar la seva identificació a les persones amb autisme. Els dos regidors han destacat el valor de la iniciativa per fer un municipi més inclusiu i accessible. Han estat acompanyats pel president de l'associació "Todos en azul", Juanjo Caravaca, una entitat tarragonina sense ànim de lucre que dona suport a les famílies amb nens i nenes amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i creadora d'aquest projecte.


Fa uns mesos, el projecte 'Entén la teva ciutat amb pictogrames' va començar a implantar-se en un establiment del Vendrell, la immobiliària Cerrato, que es va interessar per aquesta iniciativa de l’associació “Todos en Azul".

Després de la bona acceptació que ha tingut a Tarragona, aquesta entitat treballa amb l'objectiu d’anar estenent el projecte en diversos municipis. En el cas del Vendrell, l’Ajuntament del Vendrell ha donat total suport a la iniciativa i per aquest motiu ha assumit el cost dels pictogrames.
A hores d’ara, i després d’oferir-los als comerços del Vendrell, ja se n’han editat més de vuitanta, alguns dels quals ja s’han anat col·locant aquests dies. Properament es tornarà a fer un nou oferiment a través de cartes per tal que s’afegeixen més establiments i es continuarà amb la col·locació dels pictogrames en més equipaments públics. En cas que algun comerç no hagi rebut la comunicació i estigui interessat en rebre un pictograma pot posar-se en contacte amb la Regidoria de comerç al correu electrònic promocio@elvendrell.net.

La importància dels pictogrames

Com ajuden els pictogrames a les persones amb TEA? Aquestes plaques són un element clau en la comunicació perquè són imatges senzilles i concretes que els transmeten de forma directa allò que passarà. Tot plegat els aporta seguretat i autonomia i els facilita les tasques quotidianes.

A més, es pretén que aquests pictogrames esdevinguin una altra forma de comunicació útil per a persones amb Alzheimer o discapacitats intel·lectuals. D’altra banda, segons afegeixen des de l’associació “Todos en azul”, també poden convertir-se en una eina útil per a turistes que no coneguin ni el català ni el castellà.

Els pictogrames han estat creats per l’associació ARASAAC.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2021)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horari d'estiu (15/06 - 15/09): De Dilluns a Dissabte de 10h -14h / 17h - 20h - Diumenges i festius de 10h -14h
Horari resta de l'any: De dilluns a dissabte de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web