TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesEl traçat del camí de les Madrigueres passarà per l’interior de l’espai, entre les llacunes i la mota de protecció

El traçat del camí de les Madrigueres passarà per l’interior de l’espai, entre les llacunes i la mota de protecció

L’Ajuntament del Vendrell ha anunciat avui que està a l’espera que, en pocs dies, el Ministeri de Costes els comuniqui formalment que dóna per finalitzades les obres d’adequació ambiental de les Madrigueres. Un cop recepcionades, el govern preveu posar fil a l’agulla per a construir, en els propers mesos, el camí que donarà continuïtat a la passera que travessa la desembocadura de la Riera de la Bisbal i que ha estat executada pel Ministeri.


Així s’ha explicat avui en una roda de premsa a la qual hi ha assistit l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, el regidor de Territori i Medi Ambient, Josep Mercadé i Mercè Jané, representant del Grup ecologista GEVEN.El regidor de Medi Ambient ha explicat que l’actuació més immediata és executar el camí que permeti recuperar la continuïtat del front marítim. Mercadé ha recordat que l’Ajuntament va presentar a l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Tarragona dues alternatives d’itinerari perquè fossin avaluades. La primera proposta plantejava que el camí continués, de manera rectilínia, pel darrera de la duna. L’altra proposava que el camí, un cop superada la passarel·la, oscil·lés lateralment cap a l’esquerra, venint des del Vendrell, per acostar-se a la mota de protecció (el mur de terres que ha desplegat el Ministeri). D’aquesta manera, l’itinerari transcorreria per l’interior de les Madrigueres, en paral·lel a la mota i deixant les llacunes a mà dreta. Finalment, des de Medi Ambient s’ha conclòs que aquesta segona alternativa és la única viable, ja que l’altra implicaria un excés de fragmentació de l’hàbitat.

El camí, que tindrà un cost d’uns 40.000 euros, es farà amb materials i tècniques toves i comptarà també amb un cordó que acompanyarà i guiarà aquest itinerari de la marxa a peu.

Tot i això, el regidor ha afegit que el camí serà provisional, ja que en un futur, quan es desenvolupi el Pla Parcial de les Madrigueres, els vianants hauran de passar per la zona on ara hi ha la carretera actual, que desapareixerà per passar a discórrer en paral·lel a la via del tren.

El regidor de Medi Ambient ha afegit que la voluntat de l’Ajuntament del Vendrell ha estat sempre la de fer compatible l’accés de persones a les Madrigueres, potenciant-les com un actiu social i turístic, amb la preservació dels seus importants valors ambientals, ecològics i faunístics.

En aquest sentit, una segona actuació que durà a terme l’Ajuntament és una modificació de la barana (costat mar) de la passarel·la, per preservar els punts més fràgils en relació a la presència del corriol camanegre i les seves zones de nidificació. Precisament, aquests es troben actualment a la desembocadura de la llera, al costat tocant a Calafell. Així doncs, s’ha previst instal·lar a la barana existent una estructura de llistons de fusta horitzontals, semblants a una gelosia, que anirà creixent en alçada a partir de la meitat del pont en direcció a Calafell per protegir la nidificació del corriol. Aquesta estructura s’ha previst que sigui fàcilment desmuntable per si aquesta nidificació canviés de lloc amb el temps i calgués traslladar-la. Tindrà un cost aproximat de 30.000 €.

La tercera actuació que impulsarà l’Ajuntament serà el manteniment del cordó de protecció entre la platja i el sistema dunar.

El regidor de Medi Ambient ha anunciat que ha estat atorgada a l’Ajuntament una subvenció de la Generalitat per valor de 75.000 euros per destinar-los a incorporar, en una segona fase, altres elements complementaris al camí, amb la voluntat de fer-lo de major interès pel visitant. Per exemple, s’incorporarà una incursió a mà dreta per visitar el búnquer existent o diverses construccions de fusta per fer albiraments d’ocells, entre altres.

Mercadé també ha avançat que s’ha sol·licitat a la Direcció General de Medi Ambient que faci una millora al tram final de la llera de la Riera de la Bisbal, tant pel que fa al condicionament paisatgístic com de funcionalitat del gual.

D’altra banda, des del GEVEN s’ha valorat positivament l’opció de l’itinerari del camí escollit i s’ha informat que han rebut també una subvenció de 25.000 €, amb la qual es podrà seguir avançant en el projecte de recuperació i renaturalització de les Madrigueres. En concret, des del GEVEN es vol incidir en seguir recuperant el patrimoni ambiental i històric de la zona i també en tirar endavant un projecte de conservació i divulgació del corriol, espècie bioindicadora de l’espai.

Les accions previstes en el projecte són gestionar i millorar els hàbitats d’interès per al corriol camanegre, és a dir les llacunes, creant-ne, ampliant-les i millorant-les; plantar espècies típiques d’aquests hàbitats com tamarius i joncs; treure flora al·lòctona i invasora i protegir els nius dels corriols amb gabions de protecció i senyalitzant els punts crítics en les zones de pas. També es vol fer una restauració del búnquer i habilitar-lo com a zona d’aguait pel corriol i impulsar un programa d’educació ambiental. Aquest començarà al març i incorporarà accions adreçades a tota la població: des de tallers educatius a les escoles a una campanya de sensibilització amb xerrades, sortides de camp, edició tríptics i guies. El GEVEN també farà un seguiment científic de les llacunes, conjuntament amb el Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Facultat de Biologia de la UAB.


Griselda Soler guanya per segon cop el Concurs de Mestres Xatonaires

Griselda Soler guanya per segon cop el Concurs de Mestres Xatonaires

El passat diumenge 4 de febrer, el Vendrell va celebrar la Xatonada Popular amb el 32è Concurs de Mestres Xatonaires, la 31a Exhibició de Xatonaires Infantils, la 25a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals i el 2n Xató Experience.Amb la previsió de pluja i fred, es va instal·lar una carpa de grans dimensions que va permetre poder fer la gran festa de la gastronomia el Vendrell amb tota normalitat.La guanyadora del Concurs de Mestres Xatonaires va ser la vendrellenca Griselda Soler, que ja va guanyar aquest concurs l’any 2013. El segon classificat va ser Sergi Rovira; la tercera, Maria Sarasa Bernabé; la quarta, Palmira Plans; el cinquè, Josep Lluís Fernández, i el sisè, Carlos Fuentes.

A l’Exhibició de Xatonaires Infantils hi van participar més de 200 nens i nenes que havien fet els cursets “Aprèn a fer xató”, entre els quals es va sortejar una PlayStation 4 i un val de regal per bescanviar per un joc, gentilesa de Telelux.

Durant la jornada es van repartir degustacions de xató, es va fer la tradicional trobada de plaques de cava i la ruleta solidària va anar a càrrec de l’escola Garbí.

A l’espai Xató Experience va tenir lloc un show cooking a càrrec d’Oriol Castro, 2 estrelles Michelin i ambaixador de la Ruta del Xató. Com a actes previs, el dissabte 3 de febrer, a la tarda, els infants van poder gaudir de l’espectacle del Mag Nebur i d’un taller d’experimentació per elaborar una coca rústica de xató.


AVÍS - Talls del subministrament d'aigua a l'avinguda de la Generalitat de Catalunya de Coma-ruga

Per treballs de reparació i millora de la xarxa de distribució, el divendres 2 de febrer, de 8 a 15 h, hi haurà interrupcions en el subministre d'aigua a l'av. Generalitat de Catalunya de Coma-ruga.

Si no es produeixen imprevistos, s'espera restablir el servei el mateix dia a l’hora indicada.


Es presenta un nou recorregut de la Rua del Carnaval del Vendrell per a més seguretat i lluïment

Es presenta un nou recorregut de la Rua del Carnaval del Vendrell per a més seguretat i lluïment

El Vendrell celebrarà un “Carnaval d’alçada” amb algunes novetats respecte a anys anteriors.

El dijous 8 de febrer, a la plaça Vella, tindrà lloc l’inici del Carnaval al Vendrell: a les 17: 30 h, es farà una xocolatada; a les 18 h, hi haurà un espectacle infantil amb Landry El Rumbero, i, en acabar, el Carnestoltes farà la seva arribada acompanyat del Grup de Teatre Inestables del Vendrell.

El divendres 9 de febrer, a les 19:15 h, a la carretera de Sant Vicenç, el Rei Carnestoltes farà un discurs abans de començar la Rua de Carnaval que comptarà amb 40 carrosses, 7 comparses i uns 4.900 participants, la majoria del Baix Penedès.Enguany, la concentració es trasllada al c/ Flors i “es farà un nou recorregut per carrers més amples amb l’objectiu de millorar en seguretat i per aconseguir més lluïment de les carrosses i les disfresses”, ha explicat la regidora de Cultura i Festes, Eva M. Serramià.El nou recorregut serà: c/ Flors (concentració), av. Camp d’Esports, av. Baix Penedès, ctra. Sant Vicenç (espectacle), av. Sant Vicenç, av. Jaume Carner, c/ Cerdanya, pl. Mercat, c/ Prat de la Riba i la Rambla.

Un cop engegada la Rua, el Rei Carnestoltes i personatges del Grup de Teatre Inestable del Vendrell faran gaudir el públic d’un divertit espectacle.

En aquesta zona on es farà l’espectacle també hi haurà el jurat, que està format per persones qualificades ens els diferents aspectes que es valoren: Míriam Buitrago i Rebeca Jala, professionals del món de la dansa; Sergi González i Pep Costa, carrossaires; Carme Gené i Manoli Carvajal, modistes, i Eva M. Serramià, regidora de Cultura i Festes.

D’altra banda, entre el 3 i el 12 de febrer, diverses entitats del municipi també organitzen activitats de Carnaval.

Eva M. Serramià ha convidat a tothom a gaudir d’un “Carnaval d’alçada” al Vendrell “amb civisme i una participació respectuosa”.

Continuar llegint » http://elvendrell.net/images/stories/el-vendrell-per-temes/regidoria_festes/carnaval/Programa_Carnaval_El_Vendrell_2018.pdf


Arranjament i senyalització del camí de la Via Augusta

Arranjament i senyalització del camí de la Via Augusta

Seguint les indicacions de la Comissió del Patrimoni del Vendrell, l’Ajuntament ha instal·lat vuit plafons al camí de la Via Augusta, després d’haver-hi fet un arranjament, que expliquen el seu valor històric i patrimonial.

La Via Augusta del Vendrell és un dels trams més llargs conservats de l’antiga calçada romana. En època medieval es va convertir en Camí Ral. El camí, d’un quilòmetre i mig aproximadament, comunica la zona dels Bulevards amb el Pla de Mar i està envoltat d’un paisatge de vinya i de marges de pedra seca.

Es pot recórrer fàcilment a peu i en bicicleta.


El Cicle de Joves Intèrprets de l’Auditori Pau Casals s’inicia diumenge amb el Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona

El Cicle de Joves Intèrprets de l’Auditori Pau Casals s’inicia diumenge amb el Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona

Els alumnes del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona seran els encarregats, aquest diumenge 28 de gener, a les 12 del migdia, d’encetar el Cicle de Joves Intèrprets a l’Auditori Pau Casals.

Una gran representació d’alumnes del Conservatori de música de la Diputació a Tarragona proposaran un concert de pel·lícula a l’escenari de l’Auditori Pau Casals, que tindrà dues parts ben diferenciades.

A la primera part, dedicada a duets de cambra, interpretaran la composició de Gaspar Cassadó, Requiebros, Pau Fernàndez al violoncel i Kiev Portella al piano. A continuació, Nina Macias a l’oboè i Miquel Villalba al piano interpretaran la Fantasia Pastoral d’Eugéne Bozza. Per acabar, Kiev Portella acompanyarà amb el piano Raquel Roldán a la viola en la seva interpretació de l’Allegro Apassionato de la Sonata Op. 120 de J. Brahms.

La segona part, amb l’Orquestra Simfònica del Conservatori de la Diputació dirigida per Àlex Sansó com a protagonista, presentarà un programa integrat per bandes sonores de pel·lícules i musicals, els quals també han acabat exhibint-se a la gran pantalla. Però l’element en comú de les tres obres, no és tan sols el cinema o els musicals, sinó el fet que les històries que representen tenen origen en la literatura, ja que van néixer com a novel·les abans de donar-se a conèixer en altres formats.

Aquestes tres obres seran Les cròniques de Nàrnia, de Harry Gregson-Williams, El Fantasma de l’Òpera d’Adrew Lloyd Webber i Els Miserables de C.M. Schönberg.

L’Orquestra Simfònica del Conservatori de la Diputació de Tarragona s’emmarca en el pla d’estudis de Grau Professional que s’imparteixen en aquest centre d’ensenyament musical de la Diputació de Tarragona.


La Xatonada Popular del Vendrell farà actes previs el dissabte a la carpa del 'Xató Experience'

La Xatonada Popular del Vendrell farà actes previs el dissabte a la carpa del 'Xató Experience'

El proper diumenge 4 de febrer, a partir de les 10:30 h, a la Rambla, el Vendrell celebrarà la Xatonada Popular amb el 32è Concurs de Mestres Xatonaires, la 31a Exhibició de Xatonaires Infantils, la 25a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals i el 2n Xató Experience.

Els cursets “Aprèn a fer xató” començaran el dilluns 29 de gener amb la participació de 240 infants i 70 adults. Amb aquests cursets, impartits per membres de l’Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya, els infants no només aprenen a fer xató, sinó que també reben coneixements sobre els productes de la terra que formen part de la recepta. Entre els nens i les nenes de l’exhibició infantil que hagin fet prèviament els cursets, es farà el sorteig d’una PlayStation 4 i un val de regal per bescanviar per un joc, gentilesa de Telelux.

Sobre el Concurs de Mestres Xatonaires, les inscripcions es poden fer a la Regidoria de Promoció Econòmica (tel. 977 66 52 53) i al SAC de l’Ajuntament. El nombre màxim de participants serà de 50.

Durant el matí, també hi haurà una trobada de plaques de cava i la ruleta benèfica, que enguany anirà a càrrec de l’escola Garbí. A partir de les 12 h es realitzarà el repartiment d'unes 1.500 degustacions de xató, els tiquets de les quals es començaran a vendre a les 11 h al preu de 7 euros. A les 13 h, a l’espai Xató Experience tindrà lloc un show cooking a càrrec d’Oriol Castro, 2 estrelles Michelin i ambaixador de la Ruta del Xató.

Com a actes previs, el dissabte 3 de febrer, a partir de les 17:30 h, a l’espai Xató Experience, es faran les següents activitats adreçades a infants: el taller “Aprèn fer xató”, l’actuació del Mag Nebur i el taller d’experimentació per elaborar una coca rústica de xató.

El patrocinador de la Xatonada Popular del Vendrell és Supermercats Bon Preu / Esclat.


Viu els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 des del voluntariat

Viu els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 des del voluntariat

A poc més de 5 mesos per l’inici dels Jocs Mediterranis, l’equip de voluntaris de Tarragona 2018 encara la seva recta final. Per aquest motiu, la borsa de voluntaris tancarà les seves inscripcions el proper 22 de gener per donar pas a la fase operativa de formacions específiques i d’assignació de posicions i tasques de la competició.

Queden doncs, pocs dies per poder inscriure’s a la borsa de voluntariat i formar part de la història.

Us animem a compartir aquesta informació amb tots els vostres amics o familiars que puguin estar interessats en viure els Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Pots veure els Jocs... o viure’ls.

Continuar llegint » http://www.voluntaris2018.cat/login


El Cor Geriona presenta “L’Esperit del Nadal”, aquest dissabte 16 de desembre, al Teatre Àngel Guimerà

El Cor Geriona presenta “L’Esperit del Nadal”, aquest dissabte 16 de desembre, al Teatre Àngel Guimerà

La temporada d’espectacles del Vendrell d’aquest 2017 posa el seu punt i final aquest dissabte 16 de desembre, a les 20.30 h, al Teatre Àngel Guimerà del Vendrell (TÀG), amb una proposta nadalenca a càrrec del Cor Geriona.

El Cor Geriona, cor de l’Auditori de Girona, és un cor de veus blanques amb quinze anys de trajectòria, format per disset noies i amb direcció d’Imma Pascual. Aquest cor, semifinalista del programa televisiu Oh Happy Day (2013), presentarà al Vendrell el seu nou espectacle, L’esperit del Nadal, on sonaran nadales conegudes, se’n descobriran de noves i també sonaran alguns temes del seu últim treball discogràfic: Nadal a Veus (2016). Tot això passarà dins d’una història de les que posen la pell de gallina: un bonic conte de Nadal amb narrador, personatges, posada en escena, coreografies, una mica de teatre i, sobretot, molta música!

Les entrades es poden adquirir a un preu de 13 euros, 10 euros amb els descomptes habituals, i 6 euros per als menors de 12 anys, adreçant-se a la seu de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell (la Rambla, 24, tel. 977 66 56 84) en horari de 10 h a 14 h, mitjançant la plataforma Ticketea (www.ticketea.com / tel. 902 044 226) o a les taquilles del teatre, una hora abans de l'inici de l'espectacle, sempre i quan l’aforament així ho permeti.


La Diputació de Tarragona atorga 19.150 euros d'ajudes per la seguretat de les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs

L'Ajuntament del Vendrell ha rebut 19.150 euros de la Diputació de Tarragona dels ajuts de l'any 2017, en concepte de les despeses destinades a garantir la protecció i la seguretat a les platges del Vendrell, derivades de la contractació del servei de socorristes, despeses en infraestructures i materials necessaris per al funcionament correcte d'aquesta activitat, com és l'abalisament.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2018)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
[email protected]
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web