TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesEl Vendrell acull per primera vegada el Campionat d’Espanya de marxa

El Vendrell acull per primera vegada el Campionat d’Espanya de marxa

El proper diumenge 10 de febrer, les platges del Vendrell acolliran el Campionat d’Espanya de marxa.

Es tracta de la prova d’atletisme més important que s’ha dut a terme al municipi fins ara. Els Runners del Vendrell feia dos anys que hi anaven al darrera per a la seva organització al Vendrell i, finalment, amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell Vendrell ho han aconseguit.

El campionat, que tindrà lloc al voltant de l’avinguda Palfuriana, entre els nuclis de les platges de Sant Salvador i de Coma-ruga, comptarà amb cinc proves. L’absoluta de 50 quilòmetres arrencarà a les 9 h, juntament amb la de 20 quilòmetres màster masculina. A continuació, a les 10:40 h, començaran les proves de 10 quilòmetres masculines sub20 i sub18. A les 11:45 h, serà el torn de les curses de 10 quilòmetres femenines sub20, sub18 i màster. Finalment, a les 13 h, es donarà el tret de sortida a la prova de 5 quilòmetres sub16 masculina i, a les 13:40 h, a la de la mateixa categoria femenina.

El regidor d’Esports, Ferran Trillas, espera que “tothom gaudeixi d’aquest esdeveniment esportiu tan important que transcorrerà per les platges del Vendrell, el qual ha d’ajudar a incentivar els marxadors més joves a continuar fent aquest esport al nostre municipi”.

En aquest sentit, Valentí Massana, excorredor de marxa, primer atleta estatal que va guanyar un mundial i que ara és membre de la Federació Catalana d’Atletisme, ha destacat l’evolució de la marxa al Vendrell en els darrers anys: “Que es faci el Campionat d’Espanya de marxa al Vendrell és gairebé una singularitat perquè fins fa pocs anys no es practicava aquest esport i, en un interval de temps relativament curt, acull pràcticament la millor prova de marxa en ruta de l’estat, després d’haver-s’hi fet ja un Campionat de Catalunya”.

Fa disset anys que cap població catalana acull el Campionat d’Espanya i, tal com ha explicat el president dels Runners del Vendrell, José Vicente Sánchez, “s’ha aconseguit fer-ho al nostre municipi després de dos anys de treball i d’esforç continu”.


S’obre la convocatòria per a la imatge gràfica del Vendrell, Capital de la Cultura Catalana 2020

Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell ja han començat a treballar de cara al 2020, quan el municipi vendrellenc esdevindrà Capital de la Cultura Catalana, i prendrà el relleu de Cervera, l’actual capital.

La iniciativa, que té com a objectiu “contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i de la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior”, va ser ben acollida pel consistori i moltes de les entitats de la vila, que en van donar suport quan es va presentar la candidatura.Un cop oficialitzada la capital, el passat mes d’abril, ja s’han començat a fer els primers passos del projecte. La primera acció ha estat obrir la convocatòria del logotip que identificarà la capitalitat, i que serà utilitzada en totes aquelles activitats, campanyes, serveis, programes, publicacions, etc. que es realitzin en el marc d’aquesta o que puguin servir per promocionar-la.

El concurs està obert a qualsevol persona jurídica o física major d’edat o emancipada, i cada participant podrà presentar fins a dues propostes, que hauran de ser inèdites i originals.

Des d’aquest dilluns 28 de gener ja es poden consultar les bases al web de l’Ajuntament del Vendrell, a l’apartat CCC El Vendrell 2020: https://www.elvendrell.net/ccc-el-vendrell-2020.

El termini de presentació serà d’un mes natural des de l’endemà de la seva publicació al BOPT, i posteriorment, un jurat format per la regidora de Cultura i Festes, un tècnic de la Regidoria de Cultura i Festes, un tècnic de Comunicació, les responsables del projecte “El Vendrell 2020” i un dissenyador gràfic en seleccionarà el guanyador.

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/ccc-el-vendrell-2020


El treball per millorar els espais públics topa amb l’incivisme

El treball per millorar els espais públics topa amb l’incivisme

Última hora (28/01/2019)
Una veïna de Coma-ruga ha trobat el cargol de mar de ceràmica al jardí de casa seva i l'ha portat a l'Oficina de Turisme. La Regidoria de Cultura està valorant la seva recol·locació.Dos actes incívics recents malmeten la millora dels espais públics.

Per una banda, s’ha produït el robatori del cargol de mar de ceràmica que es va col·locar ahir davant de l’Oficina de Turisme de Coma-ruga. I, per una altra banda, al camí de les Madrigueres, s’han tallat una trentena de trams de corda que delimitaven el camí que s’ha d’obrir properament.

L’Ajuntament del Vendrell lamenta profundament aquests actes incívics i presentarà denúncia dels dos fets a la Policia Municipal.


Un cap de setmana per viure diferents experiències al voltant del xató del Vendrell

Un cap de setmana per viure diferents experiències al voltant del xató del Vendrell

Ahir, a la tarda, a l’Agro-Tast del Vendrell, va tenir lloc la presentació de la Xatonada Popular 2019, que tindrà lloc el proper cap de setmana 2 i 3 de febrer, a càrrec del regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez; Montse Gelonch, cap de comuniació de la DO Siurana; Francesc Olivella, director DO Penedès; Eduard Àlvarez, president del Gremi d'Hostaleria del Baix Penedès; Paco Azuaga, president de l'Ass. Gastronòmica de la Universitat del Xató, i Salvador Rodríguez, president de l'Associació de Comerciants del Vendrell (CIT).El proper diumenge 3 de febrer, a partir de les 10:30 h, a la Rambla, el Vendrell celebrarà la Xatonada Popular amb el 33è Concurs de Mestres Xatonaires, la 32a Exhibició de Xatonaires Infantils, la 26a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals i el 3r Xató Experience.Durant la setmana anterior, 240 infants i 70 adults participaran en els cursets “Aprèn a fer xató”. Amb aquests cursets, impartits per membres de l’Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya, els infants no només aprenen a fer xató, sinó que també reben coneixements sobre els productes de la terra que formen part de la recepta.

Sobre el Concurs de Mestres Xatonaires, les inscripcions es poden fer a la Regidoria de Promoció Econòmica (tel. 977 66 52 53) i al SAC de l’Ajuntament. El nombre màxim de participants serà de 50.

Durant el matí, també hi haurà tallers, una àrea de jocs, una trobada de plaques de cava i la ruleta benèfica. A partir de les 12 h es realitzarà el repartiment d'unes 1.200 degustacions de xató, els tiquets de les quals es començaran a vendre a les 11 h al preu de 7 euros.

A les 13 h, a l’espai Xató Experience, un espai creat el 2007 per experimentar amb el xató i donar-lo a conèixer, tindrà lloc un maridatge de xató i vins de la DO Penedès.

Enguany, la DOP Siurana també tindrà el seu espai amb el taller “Has begut oli?” i amb altres tasts relacionats amb el xató.El dissabte 2 de febrer, al matí, també hi haurà actes previs a l’espai Xató Experience, entre els quals es farà el taller “El wrap xatonaire”, a càrrec de la xef Ada Parellada.

Aquest any, a més, també es podrà participar en un concurs d’Instagram amb fotos de les activitats amb el hashtag #xatonadaelvendrell2019. Les bases es poden consultar a https://www.elvendrell.net/xatonada-popular-cid-590

D’altra banda, del 7 al 17 de febrer, el Gremi d'Hostaleria del Baix Penedès i l’Associació de Comerciants del Vendrell (CIT) han organitzat una Ruta de Tapes, en la qual els establiments que hi participen oferiran tapes creatives relacionades amb el xató acompanyades per una copa de vi DO Penedès pel preu de 3 euros.

El regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, va destacar que “el 2 i el 3 de febrer serà un cap de setmana per viure diferents experiències al voltant del xató del Vendrell”.

El patrocinador de la Xatonada Popular del Vendrell és Supermercats Bon Preu / Esclat.

Continuar llegint » https://elvendrell.net/xatonada-popular-cid-590


El treball per millorar els espais públics topa amb l’incivisme

El treball per millorar els espais públics topa amb l’incivisme

Dos actes incívics recents malmeten la millora dels espais públics.

Per una banda, s’ha produït el robatori del cargol de mar de ceràmica que es va col·locar ahir davant de l’Oficina de Turisme de Coma-ruga. I, per una altra banda, al camí de les Madrigueres, s’han tallat una trentena de trams de corda que delimitaven el camí que s’ha d’obrir properament.L’Ajuntament del Vendrell lamenta profundament aquests actes incívics i presentarà denúncia dels dos fets a la Policia Municipal.


El Museu Deu aposta per reforçar la implicació de les famílies en les activitats educatives

El Museu Deu aposta per reforçar la implicació de les famílies en les activitats educatives

Any rere any el Museu Deu es posiciona com un museu de referència pels vendrellencs: aquesta és una de les lectures que es pot extreure de les dades del passat 2018. Un total de 10.289 persones han fet ús del diferents serveis que ofereix el Museu Deu: tallers i visites per a escolars, visites familiars, concerts, rutes patrimonials, exposicions, conferències... A això cal afegir el fet que el Museu té la capacitat de ser una eina per a la inclusió i la cohesió social i interpersonal.

El Museu Deu es va proposar fa un temps ser un espai de retrobament i coneixement per a diferent tipus de col·lectiu, grups i persones amb diverses necessitats d’oci i aprenentatge. Tot això ha fet possible que el museu s’hagi mantingut en el nombre de visitants respecte a anys anteriors i també ha obert la possibilitat de dissenyar noves línies de treball de cara a aquest any que acabem de començar.

Així, durant el 2018, 5.895 persones en grups escolars han conegut el fons artístic del Museu, el patrimoni vendrellenc o han participat de les sessions “I tu què pintes?”. El propòsit per aquest any 2019 és mantenir i superar el nombre d’escolars i també involucrar els grups de pares, mares i familiars que els acompanyen. Des del departament pedagògic del Museu Deu es vol apostar per implicar aquest col·lectiu en les visites, perquè habitualment només ocupa el paper d’espectador i acompanyant. Es vol que participin i que sentin que el museu és un lloc privilegiat i una bona eina educativa per als seus fills.

Al llarg de tot l’any, des del Museu Deu i amb la col·laboració del Patronat de Turisme de l’Ajuntament del Vendrell, s’han organitzat 32 sessions de rutes patrimonials. En total, 474 persones han pogut conèixer la història de les nostres platges i de la vila. Aquesta iniciativa ja compta amb una trajectòria de sis anys, i ha servit per posicionar el patrimoni vendrellenc com una experiència on paisatge, cultura i gastronomia són la carta de presentació d’un Vendrell que emociona i que poden gaudir el turisme sènior, els usuaris del programa de termalisme i els turistes i les famílies que ens visiten en qualsevol època de l’any.


S’obre la convocatòria per a la participació a la Rua de Carnaval 2019

S’obre la convocatòria per a la participació a la Rua de Carnaval 2019

Avui dimecres 23 de gener, s'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions i premis per a la Rua de Carnaval del Vendrell, que es celebrarà el divendres 1 de març. Enguany, l'hora de la rua s'avançarà mitja hora, per tal de coordinar-se amb la Rua de Carnaval de Segur de Calafell que es celebra el mateix dia. Per tant, la Rua vendrellenca sortirà aquest any a les 19 hores.

Enguany, i com a novetat, s'apugen les subvencions tant de les carrosses com de les comparses, passant dels 180€ als 220€ les carrosses i dels 50€ als 80€ les comparses.

Els premis segueixen com l'any passat:

1r premi carrossa local 300,00 euros
2n premi carrossa local 150,00 euros
1r premi carrossa visitant 300,00 euros
2n premi carrossa visitant 150,00 euros
Premi a millor coreografia 150,00 euros
Premi a la millor disfressa 150,00 euros

El termini per presentar la sol·licitud i la documentació per a participar a la Rua serà fins el divendres 15 de febrer de 2019 o fins arribar al límit de 40 carrosses i 15 comparses.

Tota la informació relativa a la convocatòria 2019 i els formularis necessaris per a realitzar la inscripció es poden trobar a la pàgina web www.elvendrell.cat en aquest enllaç: https://www.elvendrell.net/carnaval-cid-410

Per més informació es pot enviar un correu a [email protected], trucar al telèfon 977 66 56 84 o adreçar-se a les oficines de la Regidoria de Cultura i Festes al segon pis de la Rambla, 24 del Vendrell.

El dilluns 11 de febrer, a les 20.30 h, a la Sala d'actes del Centre cívic l'Estació, es farà una reunió informativa amb tots els detalls de la Rua de Carnaval i que servirà també per resoldre dubtes sobre les inscripcions i la participació a la mateixa.


La nova programació del Temporada s’inicia amb èxit de públic

La nova programació del Temporada s’inicia amb èxit de públic

La nova programació del Temporada ha començat amb èxit de públic a l'Auditori Pau Casals, aquest passat dissabte, amb la formació The Black Barbies, que va aconseguir aixecar de la butaca els espectadors durant una bona estona, marcant un bon inici del semestre.

Aquest proper cap de setmana la música continuarà amb el Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, que oferirà en aquest concert una primera part amb el Grup de Saxos, amb un repertori variat i atractiu, d’estils molt diferents, fàcils d’escoltar i digerir. El públic podrà comprovar els diferents tipus de saxòfon que el formen.

L'audició continuarà amb una segona part amb el Grup de Metalls i Percussió, amb l’objectiu de difondre aquests instruments i aquest tipus de formació, molts cops desconeguda pel gran públic. El Grup de Metalls i Percussió del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona és un projecte que va sorgir perquè es va veure la necessitat que els alumnes coneguessin i treballessin obres de diferents estils escrites originalment per aquesta formació i altres arranjaments. Des de la seva formació han participat en diferents activitats acadèmiques del mateix Conservatori, així com col·laboracions amb altres entitats.

Les entrades pel concert a l'Auditori Pau Casals es poden adquirir a la regidoria de Cultura (La Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84 (de 10 a 14h), a través del portal www.ticketea.com, i al mateix Auditori Pau Casals.

CONSERVATORI DE MÚSICA DE LA DIPUTACIÓ A TARRAGONA
Dia: Dissabte 26 de gener
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 20.30 h
Entrada: 6 €
Entrada amb descompte: 4 €


Els Administradors de Santa Anna donen a conèixer els criteris de selecció per a la imatge gràfica de Santa Anna 2019

Els Administradors de Santa Anna 2019 ja estan treballant de ple en la Festa Major del 2019. Una de les accions que ja han dut a terme és la publicació dels criteris de selecció per a la imatge gràfica de “Santa Anna 2019, Festa Major del Vendrell”. Aquests van adreçats tant a professionals com a amateurs del disseny que vulguin desenvolupar els elements comunicatius de la Festa Major.

Des d’ahir dijous, els criteris es poden consultar al web de l'Ajuntament del Vendrell, a l'apartat de Festa Major: https://www.elvendrell.net/festa-major-cid-414.

Els Administradors de Santa Anna 2019 han canviat alguns aspectes del sistema de selecció i aquest any proposen triar els participants a través dels seus dossiers de presentació/portafolis. Un cop escollits els seleccionats, se’ls encarregarà que facin una primera proposta d’imatge gràfica


El Vendrell s’afegeix un any més al Conveni Còrner de la Costa Daurada

El Vendrell s’afegeix un any més al Conveni Còrner de la Costa Daurada

Aquest migdia s’ha celebrat l’acte de signatura del Conveni Corner de la Costa Daurada, i al qual s'hi ha adherit, un any més, l’Ajuntament del Vendrell. En la seva representació, l’encarregada de signar-lo ha estat la regidora de Turisme, Eva M. Serramià. La signatura de l'acord s'ha materialitzat en un acte al palau de la Diputació de Tarragona, i ha anat a càrrec del president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer.

El conveni Corner de la Costa Daurada regula la participació conjunta i coordinada d’un total de 24 ens turístics públics i privats de la Costa Daurada, la majoria patronats de turisme municipals, que promocionaran els seus atractius de manera conjunta i coordinada en fires nacionals, estatals i internacionals que se celebrin al llarg d'aquest any 2019. La més imminent serà la fira FITUR, a Madrid.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
[email protected]
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web