TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesMary Gumà exposa “Territori, alquímia, poesia i forma” a la Sala Portal del Pardo

Mary Gumà exposa “Territori, alquímia, poesia i forma” a la Sala Portal del Pardo

El proper divendres 25 d’agost, a les 20 h, a la Sala Portal del Pardo, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Territori, alquímia, poesia i forma” de Mary Gumà, amb la intervenció del pianista David Muñoz i l’actriu Teresa Puig.

Segons Pep Montoya, doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, en aquesta exposició es podrà gaudir d’un univers d’il·lusionisme, màgia, poesia i forma. L’obra de Mary Gumà es caracteritza per un contacte directe amb el territori dins d’un àmbit de llibertat i lluny de convencions estilístiques.

L’artista ofereix la possibilitat de visitar la mostra seguint les seves explicacions amb una visita guiada programada el divendres 15 de setembre, a les 20 h. Les persones interessades han de fer la reserva enviant un correu electrònic a l’adreça art@elvendrell.net.

L’exposició “Territori, alquímia, poesia i forma” es podrà visitar fins al 23 de setembre en horari de dilluns a divendres de 18 h a 20:30 h i dissabtes d’11 h a 13 h i de 18 h a 20:30 h. Diumenges i festius la sala és tancada.


Homenatge a Piazzolla del quartet Les Mademoicelli a l’Auditori Pau Casals

Homenatge a Piazzolla del quartet Les Mademoicelli a l’Auditori Pau Casals

El dissabte 26 d’agost, a les 20:30h, el quartet de violoncels Les Mademoicelli farà el darrer concert del Temporada d’Estiu a l’Auditori Pau Casals, que estarà dedicat a l’obra del compositor argentí Astor Piazzolla.


El projecte conjuga la música d’Astor Piazzolla, interpretada pels violoncels de Laia Puig, Irma Bau, Anna Costa i Amaia Ruano, amb la lectura de les seves memòries i textos de Jorge Luis Borges, entre d'altres, que permetran conèixer la fascinant història d'un dels músics més revolucionaris i polèmics del segle passat.En aquest concert sonaran els tangos més coneguts de Piazzolla com Oblivion, Libertango o El Gran Tango. Aquesta última peça musical vol retre homenatge al gran bandoneonista Astor Piazzolla, en el 25è aniversari de la seva mort.

Les violoncel·listes de Les Mademoicelli s’han format a les universitats europees de Berlín, Londres, Basilea, París, Amsterdam i Graz; al Conservatori Superior del Liceu i a l’ESMUC de Barcelona, i han estat premiades en diversos concursos. Actualment, són pedagogues als Conservatoris Professionals de Catalunya i, paral·lelament, desenvolupen una tasca important en l’àmbit de la interpretació, la musicoteràpia i la gestió cultural.

Els projectes de Les Mademoicelli es presenten en un format que va més enllà del que entenem per un concert de música clàssica, oferint la possibilitat que l'espectador gaudeixi d'una experiència artística multidisciplinària. La formació compta amb la col·laboració d’un equip especialitzat per a la realització de cada espectacle, amb la clara voluntat d’oferir activitats inoblidables que permetin gaudir de l’art a través de la música com a mitjà d’expressió que va més enllà de les paraules.

Per a més informació als webs www.auditoripaucasals.cat i www.temporada.cat


Els Marsupialis seran els protagonistes del proper concert de Música a la Vila del Vendrell

Els Marsupialis seran els protagonistes del proper concert de Música a la Vila del Vendrell

La 29a edició del Festival de música tradicional “Música a la Vila” continuarà el proper dimecres 23 d’agost, a les 22 h, a la plaça del Tívoli del Vendrell, amb l’experimentat grup de música tradicional Marsupialis.

Marsupialis és un grup de cinc músics que s’han trobat amb la voluntat d’oferir i compartir, d’una manera fàcil i senzilla, una selecció d’aquelles melodies que els han seduït durant tots aquests anys de voltar per diversos indrets.

Actualment presenten adaptacions de temes de Felip Grau i Solé, un “indiano” de finals del segle xix, amb pasdobles, xotis, americanes, rumbetes, danses cubanes..., juntament amb un recull de temes del Carnaval del Liceu de Barcelona de mitjans del s. xix, amb rigodons, valsos, polques...

El grup està integrat per Cati Plana (acordió diatònic), Eduard Casals (clarinet i whistle), Marc Figuerola (guitarra), Xavier Garcia (baix elèctric) i Boris Pi (percussions).

En cas de pluja, aquest concert es farà a l’Auditori del Tívoli, situat a la mateixa plaça del Tívoli.

www.temporada.cat


Una fotografia de @susacor és la guanyadora del 4t Concurs Instagram organitzat per l’Oficina de Turisme del Vendrell

Una fotografia de @susacor és la guanyadora del 4t Concurs Instagram organitzat per l’Oficina de Turisme del Vendrell

El passat 15 d’agost va finalitzar el termini de participació al quart Concurs Instagram que organitza l’Oficina de Turisme del Vendrell a l’estiu. En aquesta ocasió, la temàtica del concurs era “El Vendrell, en blanc i negre” amb l’etiqueta #elvendrellenblancinegre.

I una fotografia de la platja de Sant Salvador de @susacor ha estat la guanyadora. L’autora rebrà com a premi dues entrades gratuïtes al Parc Aquàtic AQUALEON.

L’objectiu del concurs és que vilatans i visitants puguin participar en una acció col·lectiva per fomentar la participació i promocionar el municipi arreu del país i del món.

En aquest sentit, hi ha hagut un bon repertori de fotografies i des de l’Oficina de Turisme del Vendrell s’agraeix la participació de les persones que les han fet i que les han volgut compartir i difondre a través d’aquest concurs.


Doble proposta del quintet de metall Spanish Brass Luur Metalls a l’Auditori Pau Casals

Doble proposta del quintet de metall Spanish Brass Luur Metalls a l’Auditori Pau Casals

El proper cap de setmana d’agost, els dies 19 i 20, els concerts de la temporada d’estiu de l’Auditori Pau Casals estaran protagonitzats pel quintet de metalls Spanish Brass Luur Metall. En concret, el dissabte 19 d’agost, a les 20:30h, els Spanish Brass proposaran un concert de peces clàssiques i contemporànies adaptades a la formació de metalls, mentre que el 20 d’agost, a les 19:30h, presentaran Brass, Brass, Brass, un concert per a públic familiar.


Amb una trajectòria de més de 25 anys en el món de la música de cambra, Spanish Brass és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical estatal i internacional.

El dissabte 19 d’agost aquesta formació valenciana interpretarà un repertori de peces musicals variades, des de les peces més clàssiques com el Preludi i Fuga en Do menor, BWV 549 de​J.S. Bach o ​La Forza del Destino de ​G. Verdi, fins a més contemporànies com Caravan​ de Duke Ellington, passant per peces d’André Lafosse, Xavier Montsalvatge, I.Stravinsky o retent homenatge a la cantant francesa Edith Piaf.

L’endemà, el 20 d’agost els Spanish Brass, a ritme de l’Obertura d’Així parlà Zarathroustra del compositor R. Strauss s’endinsaran en el seu nou espectacle familiar Brass Brass Brass, amb el que volen donar a conèixer a un públic més jove la sonoritat dels metalls. Amb aquest espectacle, el Spanish Brass tornen a demostrar la riquesa tímbrica i expressiva d’aquesta família “brass”, que només el grup valencià sap plasmar tan bé a dalt de l’escenari.

Per a més informació al web www.auditoripaucasals.cat o www.temporada.cat


Obertes les inscripcions per a la 3a Cursa solidària de Le Méridien Ra

Obertes les inscripcions per a la 3a Cursa solidària de Le Méridien Ra

Ahir al matí va tenir lloc la presentació de la 3ª Edició de la Cursa Le Méridien Ra, amb la presència del Regidor d'Esports de l'Ajuntament del Vendrell, Ferran Trillas, la Regidora d'Esports de l'Ajuntament de Calafell, Maite González; el Director Tècnic de la prova, Jaume Serra i la directora de Màrqueting de Le Méridien Ra, Desirée Santos.

Aquest any la cursa no competitiva mostra dues novetats notables. La primera és que serà una cursa mixta, oberta per a homes i dones majors de 15 anys, que podran escollir entre un recorregut de 5 i 10km de distància. I la segona novetat, és que es redueix el preu de la inscripció passant de 20 € a 12,5 €. Dels quals 2,5 € es destinaran a la Fundació Càritas del Vendrell.

La sortida i l'arribada tindran lloc des de l'Hotel Le Méridien Ra recorrent el passeig entre la platja de Sant Salvador (el Vendrell), Calafell i Seguir de Calafell.

Aquest any, obrint les inscripcions a la participació masculina s'espera arribar als 100 participants.

Des de l'hotel i els ajuntaments implicats (Calafell i el Vendrell) animen a tots els habitants del poble a participar i viure una experiència agradable corrent a la vora del Mediterrani. A més, tots els participants en aquesta cursa solidària entraran en el sorteig d'increïbles estades en hotels de 5 estrelles de la cadena Marriott, que es realitzarà un cop finalitzada la cursa.
Guillem Anguera, proper convidat al 29è Música a la Vila del Vendrell

Guillem Anguera, proper convidat al 29è Música a la Vila del Vendrell

La 29a edició del Festival de música tradicional “Música a la Vila” continua el proper dimecres 16 d’agost, a les 22 h, a la plaça del Tívoli del Vendrell, amb Guillem Anguera. Després d’una llarga trajectòria amb diversos grups, l'acordionista hi presentarà el seu primer treball en solitari, que porta per nom 14 Km.Música instrumental, amb temes de collita pròpia, en què l’acordió diatònic n’és l’instrument principal, cançons lentes amb gran expressivitat i amb delicades harmonies, juntament amb altres melodies molt més rítmiques i alegres, conformen aquest espectacle de qualitat que barreja estils i que no deixarà a ningú indiferent.

En aquesta ocasió Guillem Anguera (acordió diatònic), estarà acompanyat per Jorge Varela (piano elèctric), Hèctor Beberide (mandolina, bouzouki i guitarra), Isidre Sans (baix elèctric) i David Rincón (percussió).

En cas de pluja, aquest concert es farà a l’Auditori del Tívoli, situat a la mateixa plaça del Tívoli.


El Bernat Font Trio presenta dissabte el seu treball “Storytellers” a l’Auditori Pau Casals

El Bernat Font Trio presenta dissabte el seu treball “Storytellers” a l’Auditori Pau Casals

Els concerts de la temporada d’estiu a l’Auditori Pau Casals continuen aquest dissabte 12 d’agost, a les 20:30h, amb la proposta jazzística del grup Bernat Font Trio “Storytellers” (Narradors). Després d'enregistrar i presentar amb èxit de públic i crítica "Out For A While" a l’Auditori Pau Casals l’any 2013, el trio del jove pianista barceloní Bernat Font hi torna per presentar “Storytellers”, el seu últim treball discogràfic, en el qual descriu escenes vitals i paisatges imaginatius.

“Storytellers” és un nou treball amb 10 composicions originals d’en Bernat Font, que ens explicarà al piano i acompanyat al contrabaix per Joan Motera i a la bateria per Joan Casares. També interpretarà magnífiques peces dels seus darrers treballs.

“Potser explicar coses als altres és una de les maneres que tinc d'explicar-me coses a mi mateix,” reflexiona el mateix Bernat Font en unes notes que acompanyen el disc, “així que el meu desig és que qui escolti aquestes peces també s’expliqui històries a si mateix. I d’aquesta manera tots som narradors, tots som ‘storytellers’”.

Sobre una base de color del swing, s’incorporen pinzellades discretes d’altres influències amb el denominador comú dels motius repetits, com ara el minimalisme, el boogie woogie o les músiques tradicionals d’Àsia.

En Bernat Font ha col·laborat amb d’altres músics i formació com Big Mama Montse, en Dani Nel·lo, La Locomotora Negra o Phillipe LeJune; ha guanyat el premi Jaç-Enderrock i la seva peça musical “Big 3” va ser escollida per a formar part de la banda sonora de la pel·lícula Song for Marion / Unfinished song dirigida per Paul Andrew Williams i interpretada per Terence Stamp.


Els Francolins protagonitzen el Música a la Vila del dimecres 9 d’agost amb un concert familiar de tarda i un de nit amb la Cobla Sant Jordi

Els Francolins protagonitzen el Música a la Vila del dimecres 9 d’agost amb un concert familiar de tarda i un de nit amb la Cobla Sant Jordi

La 29a edició del Festival de música tradicional “Música a la Vila” continua el proper dimecres 9 d’agost, a la plaça del Tívoli del Vendrell, amb una doble proposta.

A les 20 h, la banda de flabiolaires Els Francolins, acompanyats d’una secció de metall (2 trompetes, trombó i tuba), oferiran un concert familiar de música tradicional festiva que girarà al voltant de les històries dels francolins, uns ocells de la família dels faisans que habitaven a la vora del riu Francolí fins a la dècada dels setanta, quan van desaparèixer els últims exemplars d’aquesta espècie.

A les 22 h, Els Francolins presentaran Un francolí a Ítaca, conjuntament amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona. Aquest nou repte de la banda de flabiols pretén mostrar l’interès per la música de flabiol i les possibilitats expressives d’aquesta formació. Aquest nou treball és un pas endavant en l’ampli repertori de la banda, el qual inclou música tradicional, música de banda, música moderna, temes de pel·lícula i peces originals, el gruix de les quals són músiques de Joan Moliner.

La banda de flabiols s’integra a la cobla i passa a formar-ne una secció més, ampliant-ne la instrumentació i donant-li el seu color característic. Es pot considerar una aproximació a la música simfònica pel que fa a la composició i desenvolupament dels temes, però partint de la base de la música tradicional com a pilar estructural de la banda.

En cas de pluja, aquest concert es farà a l’Auditori del Tívoli, situat a la mateixa plaça del Tívoli.


El XIX Concurs de Fotografia estarà dedicat al patrimoni històric de la costa del Baix Penedès

El XIX Concurs de Fotografia estarà dedicat al patrimoni històric de la costa del Baix Penedès

El XIX Concurs de Fotografia, organitzat pel Museu Arqueològic del Vendrell, ja ha escollit el tema per aquesta edició: enguany, les fotografies participants hauran de girar al voltant del tema “Patrimoni històric de la costa del Baix Penedès”. Es considera costa del Baix Penedès la zona que comprèn des de la carretera N-340 fins a la mar dels termes municipals del Vendrell, Calafell i Cunit. Les persones interessades a participar en el concurs podran presentar les seves fotos fins el dia 6 d’octubre de 2017, a les 14h.

La costa del Baix Penedès va esdevenir, des del segle XIX, una zona de desenvolupament per al comerç d’exportació i el comerç de cabotatge, i també com a indret de descàrrega de vaixells procedents de l’estranger, amb productes destinats als boters. Al final del segle XIX i a inicis del segle XX la costa va anar essent coneguda com a nucli d’estiueig i, modernament, com a important centre turístic. Aquests esdeveniments històrics han anat perfilant la imatge de la costa: masies, ermites, esglésies, balnearis, cases d’indians, búnquers... que van conviure amb les casetes dels pescadors, arraconades per l’arribada del turisme massiu als anys seixanta i per la construcció d’edificis moderns, que avui ja són també històrics. Seria interessant recopilar aquest patrimoni històric en forma de fotografies. Per aquest motiu, en aquest Concurs es podran presentar fotografies sobre qualsevol dels temes tractats fins ara: arqueològic, històric, elements arquitectònics, patrimoni natural, portes, balcons..., sempre que tinguin història i, si pot ser, encant. Els elements fotografiats han d’estar situats a la costa del Baix Penedès.

Aquesta serà la dinovena edició del Concurs de fotografia que organitzen el Museu Arqueològic del Vendrell (actualment tancat) i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració del Grup Fotogràfic del Vendrell, un certamen que ja s’ha convertit en un dels referents de la comarca del Baix Penedès

Per consultar les bases (en fase d’aprovació), les persones interessades es poden dirigir a la Regidoria de Cultura (la Rambla, 24 del Vendrell), enviar un correu electrònic (arqueologia@elvendrell.net) o consultar el web de l'Ajuntament http://www.elvendrell.net/art/concurs-de-fotografia.

El lliurament de premis es farà el divendres 13 d’octubre, a les 19.30 h, a la sala d’exposicions La Fusteria, al carrer Major 16, del Vendrell. L’exposició de les obres restarà oberta fins al 12 de novembre.

El Jurat estarà format per persones vinculades a la fotografia, un representant de la Regidoria de Cultura i un dels guanyadors/es de l’edició anterior. Els premis són els següents: un primer premi dotat amb 350 €, un segon premi dotat amb 250 € i un tercer premi dotat amb 200 € .Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2017)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web