TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesEs presenta el programa conjunt del Carnaval del Penedès marítim

Es presenta el programa conjunt del Carnaval del Penedès marítim

Les regidories de Turisme del Vendrell, Calafell, Cunit i Cubelles han fet aquest matí, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, la presentació del programa conjunt del Carnaval. Una presentació que arriba després de mesos de treball per coordinar les respectives festes i aconseguir, entre tots, un producte turístic més atractiu tant per la població de les pròpies comarques com pels visitants.

Després que l’any passat la proximitat horària entre la Rua del Vendrell i la de Segur de Calafell generés algunes dificultats a carrossaires i comparsistes per participar en les dues festes, i alhora, amb la voluntat de seguir potenciant una estratègia turística comuna, els quatre ajuntaments han elaborat enguany un programa conjunt i que incorpora alguns canvis d’horari. En concret, la Rua del Vendrell del divendres s’avança mitja hora i començarà a les set de la tarda, mentre que la de Segur de Calafell s’endarrereix mitja hora, i començarà a les deu de la nit.

Segons ha explicat la regidora de Turisme i Festes del Vendrell, Eva M. Serramià, “la voluntat és que el aquest nou programa conjunt que s’acaba d’editar es presenti també a la propera fira de turisme de FITUR, a Madrid, i serveixi de reclam per a possibles visitants als quatre municipis del Penedès marítim”. També en aquesta línia, el regidor de Turisme de Cunit, Jaume Casañas, ha avançat que s’estan enllestint els contactes amb el Gremi d’Hosteleria de la comarca perquè aquest pugui oferir uns paquets d’allotjament i de restauració durant el cap de setmana del Carnaval i aquesta festa, doncs, tingui també impacte en el teixit comercial i de serveis. Casañas també ha afegit que de cara a l’any vinent es vol establir converses amb l’Ajuntament de l’Arboç, que tradicionalment celebra la seva rua diumenge al matí, per valorar si també es podria incorporar al programa conjunt.

De la seva banda, la regidora de Turisme de Calafell, Maite González, ha explicat que un altre dels objectius de cara a l’any vinent es “anar unificant al màxim les bases de participació als Carnavals, que tot i ser similars, encara tenen algunes diferències. Així es facilitaria la participació dels carrossaires i comparsistes”.

El regidor de Turisme de Cubelles, Raül Mudarra, ha valorat positivament el treball de coordinació dels carnavals d’aquests quatre municipis costaners i l’ha situat “com una de les accions que estem impulsant com a Penedès marítim”.

El programa conjunt que s’ha editat ofereix la informació dels actes principals dels Carnavals, fonamentalment les rues i les activitats infantils. Per a conèixer el detalls dels programes de cada municipi es podran consultar les webs municipals: www.elvendrell.net; www.calafell.cat; www.cubelles.cat; www.cunit.cat.

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/el-vendrell-per-temes/regidoria_festes/carnaval/TripticCarnavalBP19.pdf


Es donen a conèixer les propostes validades del procés participatiu del FEDER de Coma-ruga que s’incorporaran al projecte urbanístic

Es donen a conèixer les propostes validades del procés participatiu del FEDER de Coma-ruga que s’incorporaran al projecte urbanístic

Ahir dimecres 19 de desembre l’Hotel Balneari TermaEuropa de Coma-ruga va acollir la presentació pública dels resultats del procés participatiu sobre el FEDER de Coma-ruga per a la millora de l’espai urbà del centre d’aquest barri marítim a través de la recuperació física de diferents elements de patrimoni arquitectònic, artístic i urbanístic.L’acte va comptar amb l’assistència de més de cinquanta veïns i comerciants, i també hi van ser presents l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez; el regidor d’Urbanisme, Josep Mercadé, i el regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas, tècnics de l’Ajuntament i el Gabinet CERES, encarregat de dur a terme el procés participatiu.

Un cop valorades les propostes rebudes a través de les diverses sessions de debat i de la consulta en línia, i després que hagin estat avaluades i validades per la Comissió Tècnica que ha hagut de tenir en compte els criteris marcats pel Programa FEDER, l’equip de govern ha determinat les següents directrius per incorporar-les al projecte urbanístic inicial:
-Convertir la Plaça Germans Trillas en un espai lliure de cotxes.

-Transformar l’edifici Tabaris en un espai plurifuncional per convertir-lo en un punt de referència i de trobada que afavoreixi la cohesió social i la dinamització econòmica i turística de Coma-ruga, donant cabuda a activitats diverses d’interès públic.

-Convertir l’entorn de l’edifici Tabaris en un espai obert de passeig conservant els elements originals amb possibilitat d’instal·lar nous elements que afavoreixin la realització d’activitats per a tothom.

-Arranjar l’Estany. Actualment està molt deteriorat, sobretot, l’estructura de la pèrgola perimetral i necessita treballs de reparació no previstos en el projecte inicial. S’ha d’arranjar i recuperar el seu estat original.

-Recuperar i restaurar els elements artístics originals: mosaics, font del Roserar i La Deu.

-Encarregar un estudi de mobilitat per donar resposta a diverses propostes: Pacificar la circulació al centre de Coma-ruga garantint la connexió amb els altres barris marítims, tenint com a vies principals de comunicació: avinguda Palfuriana, av. Imperial Tarraco i passeig Marítim. Dotar el centre de Coma-ruga de nous aparcaments. Ampliar la zona de passeig pel perímetre de l’estany: carrers Arc de Berà i d’Antoni Gaudí, tot i estar fora de l’àmbit d’actuació del projecte FEDER. Implantar el carril bici. Garantir la circulació del transport públic


Per fer possible aquestes directrius, el Govern encarregarà als tècnics: Un estudi de mobilitat acurat del centre de Coma-ruga i zones adjacents per donar resposta a les propostes validades. Tenint en compte l’estat actual de deteriorament de l’Estany i sabent que el pressupost previst és insuficient per arranjar-lo, incloure aquesta actuació al projecte urbanístic. Redactar projectes separats per tot allò que no preveu el projecte FEDER.

A partir d’ara, s’obrirà la fase de licitació del projecte tècnic relatiu a la intervenció urbanística del centre de Coma-ruga, la contractació per la preparació de la licitació i l’assessorament pel desenvolupament del CONCURS D'IDEES ARQUITECTÒNIQUES edifici TABARIS i de l’estudi de mobilitat.

I pel que fa a la participació ciutadana, es convocaran noves accions per fer-ne el seguiment.

La informació del procés participatiu, els resultats de la consulta i les properes tramitacions, es poden seguir al web municipal: https://www.elvendrell.net/processos-participatius/feder-coma-ruga. Els interessats en rebre informació directe de tot el procés, poden sol·licitar-ho enviant un correu a [email protected]


S’aprova iniciar l’expedient per catalogar el Barri Ferroviari de Sant Vicenç de Calders com a bé cultural i d’interès local

S’aprova iniciar l’expedient per catalogar el Barri Ferroviari de Sant Vicenç de Calders com a bé cultural i d’interès local

La Junta de Govern Local del passat dilluns 17 de desembre va acordar iniciar l’expedient per a la catalogació com a bé cultural i d’interès local del conjunt històric que constitueixen els bens immobles que conformen el Barri Ferroviari de Sant Vicenç de Calders.El regidor de Territori, Josep Mercadé, ha explicat que “l’impuls d’aquesta declaració es fa després d’haver mantingut converses amb ADIF, titular de la propietat d’aquest conjunt urbanístic, a partir de les quals s’ha arribat a un consens verbal per poder treballar per a la seva conservació integral”.Sobre el grau de protecció, Mercadé ha dit que en l’elaboració de l’expedient de la declaració de bé cultural i d’interès local es definiran quins elements s’hauran de protegir amb l’objectiu de “conservar una imatge de conjunt i amb la idea d’una urbanització adaptada a aquesta conservació”.


Aquest Nadal, vine al Museu Deu en família!

Aquest Nadal, vine al Museu Deu en família!

El Museu Deu ha preparat aquest Nadal l’activitat familiar “El col·leccionista d’imatges”, un joc pensat per fer en família ple de misteris i enigmes.

Al Museu Deu es subhasta una extraordinària obra d’art i convida els nens a partir de sis anys a col·leccionar les imatges i les pistes per tal de trobar l’objecte enigmàtic. Hi descobriran països llunyans, imatges amagades, paraules per desxifrar... tota una aventura per aconseguir el “Diploma de Col·leccionista”.

L’activitat familiar és lliure i gratuïta a partir del dissabte 22 de desembre. Obert tots els dies, excepte 24, 25, 26, 31 de desembre; 1 i 6 de gener de 2019.


Horari del cementiri municipal a les festes nadalenques

La Regidoria de Cementiri informa que els dies 25 de desembre de 2018, 1 i 6 de gener de 2019 el cementiri municipal estarà tancat.


El “Temporada” presenta una ambiciosa programació de 28 espectacles i un nou producte per atraure el públic jove

El “Temporada” presenta una ambiciosa programació de 28 espectacles i un nou producte per atraure el públic jove

Aquest dimarts, el Teatre Àngel Guimerà ha estat l’escenari de la presentació de la programació del proper semestre del “Temporada”, que es planteja més ambiciosa que mai, amb un total de 28 espectacles culturals, i amb novetats, com el producte (Off) Temporada. Aquest serà un conjunt d’espectacles de petit format pensat especialment per atraure el públic jove, en el què espectadors i actors coincidiran tots dalt de l’escenari del TÀG, buscant la proximitat i complicitat mútua, amb un aforament reduït i limitat.

Seguint la tònica habitual, la programació per al primer semestre del 2019 presenta una oferta del tot heterogènia per atraure el major públic possible. Uns espectadors que no tan sols són del Vendrell i del Baix Penedès, sinó que cada vegada més arriben de comarques properes atrets per la qualitat de l’oferta cultural.

En els propers mesos, l’Auditori Pau Casals acollirà propostes de primer nivell, tant en l’àmbit de la música clàssica, del jazz o dels joves intèrprets, així com propostes amb segell d’autor. D’aquestes últimes en destaca, per exemple, el concert del cantautor Ismael Serrano el 16 de febrer, una proposta acústica, refinada i emocionant en què el músic madrileny repassarà els seus èxits i presentarà noves cançons i versions. Per l’Auditori Pau Casals hi passaran formacions i intèrprets com The Black Barbies (19/01); el Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona (26/01), l’Orquestra Camera Musicae dirigida per Salvador Mas (8/02), el Conservatori de Música de Cervera (24/02), el Conservatori de Música de Vila-seca (9/03)El Ronald Baker Quintet (23/03), la Cobla Bisbal Jove (7/04), l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell (14/04), Los Saxofonistas Salvajes (20/04), la Big Band Escola Música i Carme Canela (27/04), la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (04/05) i el Cor de Teies i el Cor Itzi (11/05).

De la seva banda, l’Auditori del Tívoli serà escenari de propostes com la del grup Les Anxovetes (02/02), que hi presentaran temes propis creats i cantats en clau de dona, que prenen el gènere tradicional de l’havanera com a punt de partida per anar més enllà. D’altra banda, l’Auditori del Tívoli serà l’espai on s’estrenarà la proposta “Sonall, música per a nadons” (17/02), que és un projecte musical i pedagògic de les músiques i especialistes en educació musical Gemma Rafecas i Marta Casals. També actuarà en aquest escenari el Xavi Díaz Quartet (12/04).
L’altre gran espai escènic del Vendrell, el Teatre Àngel Guimerà (TÀG), acollirà propostes per a tots els públics. S’hi podrà veure, per exemple, l’obra “Memòria de les oblidades” (23/02), un text que dóna veu a quatre dones empresonades per la dictadura franquista al convent les Oblates de Tarragona i protagonitzat per Rosa Andreu. També arribaran al TÀG “La Gallina dels ous d’or” (10/03), pensada per al públic familiar; “El preu”, una història sobre l’enfrontament entre dos germans que parla de les conseqüències de les nostres decisions que està dirigida per Sílvia Munt i protagonitzada per Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom; l’espectacle musical familiar i senzill “Per un instant” (24/03); “La niña gorda” (30/03), una producció del Teatre Nacional de Catalunya i Teatres en Xarxa nascuda del text de Santiago Rusiñol i interpretada per Jordi Oriol; l’espectacle humorístic de David Guapo (05/04); la nova comèdia “Escape Room”, un espectacle de Joel Joan i Hèctor Claramunt on dues parelles posen a prova la seva amistat quan participen en aquest popular joc. Tancarà el “Temporada” teatral el conte teatralitzat “El secret de la Lloll” (05/05), una història romàntica d’un comte francès i una cupletista catalana plena d’aventures, sorpreses i bogeries.

La programació de l’”Off” Temporada, que ha estat coordinada per la jove actriu Miriam García Bartés, està pensada per intentar apropar al teatre al públic més jove, oferint muntatges més intimistes, gràcies a la proximitat física entre els espectadors i actors, i amb un llenguatge més proper als nois i noies. Alhora, les entrades de l’”Off” Temporada també s’ofereixen a un preu més reduït. Dins d’aquest paraigua, arribaran al TÀG “Rosita” (22/03), una adaptació del gran text de Federico García Lorca Doña Rosita la soltera o el Lenguaje de las Flores, presentada per la companyia Proscenio Teatro; “Khâlid. L’heroi cosmològic” (26/04), un espectacle que ens endinsa en la meravellosa i poètica ment de l’infant per qüestionar-nos el comportament racional i absurd de l’ésser humà i “Wasted” (10/05), dirigit per Iván Morales, que fa servir un llenguatge actual, jove i proper, partint del text de la joveníssima Kate Tempest, dramaturga, poetessa i MC britànica.

Les entrades pels espectacles es poden comprar a partir d’avui dimarts 18 de desembre a través de Ticketea (www.ticketea.com), a la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24) o a taquilla (una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament ho permeti).


Programació de l’Orgue i dels Pastorets del Vendrell
En aquest número del “Temporada”, el públic també hi podrà trobar la programació de gener a juny de l’Orgue del Vendrell, que s’enceta el 22 de febrer amb l’entrega de premis del II Concurs Benvingut Socias de composició per a gralla i orgue.


Al “Temporada” també es pot consultar el calendari de representacions dels Pastorets del Vendrell i dels Pastorets infantils.


Exposicions
A la publicació també s’hi recullen les exposicions que es poden visitar a les sales del Portal del Pardo, La Fusteria o el Museu Deu en els propers mesos.

Continuar llegint » http://temporada.cat/


Tot a punt per a la VIII Sant Silvestre El Vendrell, una cursa familiar, solidària i festiva

El dimarts 26 de desembre, al matí, els carrers del centre del Vendrell acolliran la VIII Santsilvestre, organitzada per Runners el Vendrell amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell, amb diferents curses a l’abast de tothom.Les inscripcions es poden fer al web www.sansilvestre.runnerselvendrell.cat fins al diumenge 23 de desembre i l’organització recorda que no se’n faran el mateix dia de la cursa. Del cost de 5 euros de la inscripció, 3 euros aniran destinats a favor de la iniciativa solidària “Nassos Contra el Càncer”.I perquè aquest any sigui una gran festa, com a novetat, aquells corredors que vagin disfressats optaran a un premi a la disfressa nadalenca més original.

Continuar llegint » http://sansilvestre.runnerselvendrell.cat/


Dijous solidari al Museu Deu

Dijous solidari al Museu Deu

El proper dijous dia 13 de desembre el Museu Deu realitza dos actes solidaris vinculats amb la Marató de TV3. Amb el lema “La investigació dona vida” el Museu Deu s’ha afegit als actes solidaris organitzats arreu i durant la tarda del dijous, de 17 a 19 hores, hi haurà un “Photocall solidari” on tothom podrà fer-se una fotografia pel preu solidari d’1€.

A les 18h, tindrà lloc el taller de “Cartapesta” realitzat per l’artista Fabio Guzmán on nens de sis a dotze anys pintaran uns “cors solidaris”. Es tracta d’uns cors-guardioles que es faran servir el dissabte dia 15 a la Plaça Nova en els actes organitzats per les escoles bressol Ralet Ralet i Botafoc del Vendrell amb motiu de La Marató de TV3. Per a la realització del taller cal inscripció prèvia.

A les 19h, la biòloga Joana Vicente farà una xerrada divulgativa per tal d’apropar els assistents a la realitat mèdica i humana del càncer. Aquesta iniciativa està organitzada per la Fundació La Marató de TV3, on més de 400 professionals de la salut s’encarreguen d’impartir al voltant de 5.300 sessions divulgatives en cada nova edició amb la missió de fomentar i promoure la recerca biomèdica d'excel·lència, així com la sensibilització social sobre les malalties que es tracten al programa televisiu la Marató de TV3.

També durant tot el mes de desembre el Museu Deu col·labora amb La Creu Roja com a punt de recollida de joguines. Amb el lema “Cap nen sense joguina”, la Creu Roja té l’objectiu de garantir el dret dels infants al joc i recollir joguines per a infants en situació de vulnerabilitat. Alhora, es pretén sensibilitzar la població sobre el valor educatiu del joc i la seva importància en el desenvolupament de la infància.

Per a més informació:
Museu Deu. Plaça Nova,6. El Vendrell
977666308 - museudeu.com - [email protected]


El Jokirama on Tour tornarà a omplir de lleure el Nadal dels més petits i joves del Vendrell

El Jokirama on Tour tornarà a omplir de lleure el Nadal dels més petits i joves del Vendrell

La Regidoria d’Infància i Joventut ha programat, un any més, un conjunt d’activitats lúdiques per tal que els més petits del Vendrell i les seves famílies puguin passar unes vacances de Nadal encara més entretingudes, sense oblidar el component educatiu de totes les propostes. S’engloben en el programa “Jokirama on Tour”, que arrencarà el proper 21 de desembre, de 18 h a 20 h, amb una passejada dels Xanquers del Jokirama i els Timbalers del Bou de Foc del Vendrell pels carrers del centre de la vila, que servirà per anunciar de forma lúdica totes les activitats.


Aquest és el programa d’actes del Jokirama on tour 2018-2019, que es va presentar el passat dimecres en roda de premsa:-Dates: 27, 28, 29 i 31 de desembre i 2, 3 i 4 de gener

-Horaris: matins de 10.30 h a 13.30 h i tardes de 17 h a 20.30 h al Centre cívic L’Estació. El 31 de desembre només estarà obert pel matí.

Al Jokirama es poden trobar tallers i sala de jocs per als infants de 6 a 14 anys; ludoteca amb tallers i inflables per als infants de 0 a 5 anys. En tots dos casos, sempre han d’anar acompanyats d’un adult.

El 27 de desembre, a les 18 h, espectacle: The magic: especial Nadal, del Mag Nebur al Teatre Àngel Guimerà.

El 28 de desembre, a les 18 h, visita del patges reials al Jokirama, al Centre cívic L’Estació.

El 29 de desembre, a les 18 h, teatre: Cösmix, de la companyia de Teatre Mòbil, al Teatre Àngel Guimerà.

El 3 de gener, a les 18 h, cinema: Els Increïbles 2, a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals.

-Inflables i animació: de 16 h a 19 h. Als següents llocs:

-28 de desembre a la plaça de Ca l’Escori.
-2 de gener a la pista de bàsquet Via dels Països Catalans.
-4 de gener a la Rambla.

Als espectacles, al cinema i a les activitats exteriors els menors d’edat hauran d’anar sempre acompanyats d’un adult.
Totes les activitats són gratuïtes. Les invitacions per a l’espectacle, el teatre i la pel·lícula es donaran una hora abans de començar a la taquilla (es donarà un màxim de 4 invitacions per adult).


El regidor d’Infància i Joventut, Kenneth Martínez, ha convidat les famílies de la vila a participar en totes les activitats que s’han preparat i a gaudir del seu temps d’oci de les vacances de Nadal amb el “Jokirama on Tour”.


Un desembre carregat d’activitats per a tots els públics a la Biblioteca Pública Terra Baixa

Un desembre carregat d’activitats per a tots els públics a la Biblioteca Pública Terra Baixa

La Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell ha fet públic el seu programa d’activitats per aquest desembre. Com és habitual, s’hi inclouen propostes per a tot tipus de públic, com ara exposicions, hores del conte, concerts de música o tallers, entre d’altres.

Exposicions

Del 4 de desembre i fins el dia 8 de gener es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca l’exposició “Raimon Panikkar, viure l’aventura intercultural”, mostra amb motiu del centenari del naixement d’aquest important filòsof i teòleg.

Així mateix, del 10 de desembre al 7 de gener, també es podrà visitar al vestíbul el diorama “Pessebre” realitzat per Jaume Esteva Oliva, del Grup Pessebrista del Vendrell.

Activitats infantils

Pel que fa a les activitats infantils, el divendres 14 de desembre, a les 17.30h., el Tió arribarà a la Biblioteca i s’hi instal·larà durant uns dies. Després de la seva arribada, a les 18.00h., tindrà lloc una sessió de l’Hora del Conte adreçada a infants a partir de 3 anys sota el títol “Els contes abrigats”. Anirà a càrrec de La Porta de Fusta, i per assistir-hi cal fer inscripció prèvia a la Biblioteca.

Dissabte dia 15 de desembre al matí tindran lloc dues sessions de l’Hora del Conte en Anglès. Una serà a les 11h. i l’altra a les 12h. El títol és “Santa’s Elve”, està destinada a infants entre 3 i 8 anys, i anirà a càrrec de Kids&US. Les places són limitades, i cal fer inscripció prèvia per assistir-hi.

Els actes vinculats amb el Tió acabaran el divendres 28 a les 17.30h. que serà quan se’l farà cagar. Just després, a partir de les 18.15h. tindrà lloc el taller “Vine a fer el teu clauer de Nadal”, activitat adreçada a infants a partir de 3 anys acompanyats d’un adult, a càrrec d’Activijoc i per a la qual cal fer inscripció prèvia a la Biblioteca.

Activitats per adults

Pel que fa a les activitats per adults, el dilluns dia 10, a les 19.30h., el Club de Lectura es desplaçarà a la Casa-Museu Àngel Guimerà per celebrar la darrera sessió de l’any. Estarà dedicada a l’obra “Alba”, vinculada al projecte ‘Llegir el teatre’, i comptarà amb l’assistència del seu autor, Marc Artigau, amb qui els assistents tindran l’oportunitat de conversar.

El divendres 14 de desembre, a les 17.00h., es farà una sortida al Gran Teatre del Liceu, en el marc del projecte “Liceu Bib. La Biblioteca et porta al Liceu”, per veure l’òpera “L’italiana in Algeri” de Gioacchino Rossini.

El dia següent, dissabte 15 a les 17.00h., se celebrarà el “Concert de Nadal dels avis i àvies del Centre de dia Anna Serra i Residència d’avis la Muntanyeta”, dirigits per Àlex Carasol. Es tracta d’una activitat organitzada per l’Associació de familiars malalts d’Alzheimer i altres demències del Vendrell i comarca.

I una setmana després, el divendres 21 a les 20.00h., se celebrarà el tradicional “Concert solidari de Nadal”, a càrrec del grup de grallers Tocats de CanyaTurisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
[email protected]
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web