TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesLa Sala Portal del Pardo acull l’exposició dels treballs de les Aules Artístiques i l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa

La Sala Portal del Pardo acull l’exposició dels treballs de les Aules Artístiques i l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa

Continuant la voluntat de programar una oferta el més variada possible de tallers de formació artística, l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa i les Aules artístiques municipals proposen tres exposicions on es mostren les obres dels alumnes d’aquest curs 2017/18.

El curs de l’Aula de Ceràmica, a càrrec de Camil·la Pérez Salvà, inclou tallers de creació amb el fang com a material d’expressió artística per a petits i grans. També permet als alumnes experimentar amb el fang amb l’ajuda d’altres materials com pintures, esmalts... Una mostra dels seus treballs es podran veure a partir d’aquest divendres 1 de juny a la Sala Portal del Pardo. L’exposició de les obres dels alumnes de l’Aula de Ceràmica s’inaugurarà a les 20h i es podrà visitar fins el 16 de juny.

D’altra banda, l’Aula Fenosiana d’Escultura, a càrrec de Philippe Lavaill, es centra en el treball d’investigació i creació sobre tres grans eixos: el treball postural i gestual; els elements de la cultura popular, i el modelat. Les obres dels seus alumnes es podran visitar a la Sala del Portal del Pardo a partir del 8 de juny, amb una inauguració a les 20h, i romandrà oberta fins el 23 de juny.

I l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa, a càrrec de Dolors Escoté i Joaquim Milà, especialitzada en la tècnica artística del dibuix, la pintura i l’esmalt, és un espai d’aprenentatge continu i progressiu, que vetlla perquè siguin respectades les capacitats i les necessitats de cadascú a través de l'atenció individualitzada. La mostra inclou els treballs del projecte interdisciplinari de plàstica a les escoles, amb la participació dels centres educatius públics Àngels Garriga, Teresina Martorell i Garbí. L’exposició dels treballs dels alumnes de l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa s’inaugurarà el dia 20 de juny, a les 18h, a la Sala del Portal del Pardo i es podrà visitar fins el 7 de juliol.

La pràctica d’activitats artístiques proporciona una forma de gaudir i de conèixer el món, facilita eines d’estudi i de reflexió de la realitat, ajuda a incrementar la capacitat i les ganes d’expressar-se, potencia l’autoestima a partir de la valoració dels propis treballs i el respecte vers els treballs dels altres. Tot això s’obté a partir de treballs pràctics i vivencials.

L’horari de les tres exposicions serà el mateix: de dilluns a divendres de 18h a 20.30h; dissabtes d’11h a 13h i de 18h a 20.30h. Els diumenges i festius la sala està tancada.


Visita d’obres a la remodelació del Pavelló del CE Vendrell amb motiu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018

Visita d’obres a la remodelació del Pavelló del CE Vendrell amb motiu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018

Les obres han estat finançades per la Diputació de Tarragona, amb una inversió d'1.291.735,50 euros.L'alcaldessa en funcions del Vendrell, Eva M. Serramià; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Josep Fèlix Ballesteros, han visitat les obres de millora del pavelló del Club d'Esports Vendrell aquest dijous al matí. A l'acte també hi han assistit el regidor d'Esports del Vendrell, Ferran Trillas, i els diputats Imma Costa i Mateu Montserrat. El pavelló del Club Vendrell serà la seu de les proves d'handbol femení dels Jocs Mediterranis del 23 al 30 de juny i els treballs de reforma i ampliació que s'hi estan duent a terme permetran adaptar-lo a les normatives actuals per poder acollir competicions.Les obres les realitza l’empresa constructora Garcia Riera i estan finançades amb una subvenció de la Diputació de Tarragona (per un import d’1.291.735,50 euros) per a la reforma i l’ampliació del Pavelló del Club d’Esports Vendrell, sobre el qual l’Ajuntament del Vendrell té un contracte d’usdefruit de quaranta-cinc anys. Les actuacions s'han centrat en la substitució de la coberta per una de nova; la construcció de nous accessos, vestidors i lavabos; la renovació del quadre elèctric; l'eliminació de barreres arquitectòniques; l'ampliació de l'aforament de la grada, i l'habilitació d'espais per la premsa.

La Diputació de Tarragona ha col·laborat en la millora dels equipaments esportius dels 14 municipis que són seu dels Jocs Mediterranis. És per això que Altafulla, Calafell, Cambrils, Constantí, el Morell, la Pobla de Mafumet, Reus, Salou, la Selva del Camp, Tarragona, Torredembarra, Valls, Vila-seca i el Vendrell gaudeixen avui d'unes excel·lents instal·lacions per als esportistes professionals que participaran en els Jocs. Un cop finalitzi aquest esdeveniment, la ciutadania es beneficiarà d'uns equipaments d'alt nivell que contribuiran a fomentar l'esport, el lleure i la salut.

Continuar llegint » http://www.elvendrell.net/images/stories/noticies/Diptic_Pavello_Club_Esports_Vendrell_definitiu.pdf


Es presenta la nova Cursa Trail El Vendrell

Es presenta la nova Cursa Trail El Vendrell

El diumenge 17 de juny tindrà lloc la primera Cursa Trail El Vendrell, organitzada pel Club d’atletisme Runners El Vendrell amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell.Hi haurà dues modalitats. Els participants podran córrer o caminar els 13 quilòmetres per antics camins que connectaven els diferents masos i nuclis urbans de la zona i que ara pertanyen al terme municipal del Vendrell.El període d’inscripció finalitza el 10 de juny, o fins arribar a les 400 persones inscrites.

Al web http://trailelvendrell.runnerselvendrell.cat hi ha tota la informació i la inscripció es pot fer a http://trailelvendrell.runnerselvendrell.cat/?page_id=208.


AFECTACIONS AL SERVEI DE RODALIES - Línia R4

Des de la passada nit i fins al 10 de juny, amb motiu d'obres d'implantació d'ample internacional, hi haurà les següents afectacions:

Els trens de la línia R4 registraran un increment del temps de viatge entre L’Arboç i Sant Vicenç de Calders de 5 minuts en sentit nord i uns 10 minuts en sentit sud. D’aquesta manera, es modificaran lleugerament els horaris en aquest tram per així mantenir la programació actual al trajecte Vilafranca-Barcelona.

Amb objecte de minimitzar l’afectació al servei degut a la circulació per una sola via, els trens de la línia RT2 (L’Arboç – L’Hospitalet de l’infant) iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a l’estació de Sant Vicenç de Calders. Els clients que desitgin continuar el seu viatge a les estacions del Vendrell i l’Arboç disposaran dels serveis de la línia R4 de Rodalies de Catalunya.

Tota la informació a rodaliesdecatalunya.cat, renfe.com, aplicacions Renfe Cercanías i Rodalies, i telèfon 900 41 00 41.

A més durant l’execució dels treballs s’implementaran limitacions temporals de velocitat per a garantir la seguretat de l’explotació ferroviària que s’aniran establint i suprimint en funció de l’avanç de les operacions.


Un viatge de pel·lícula amb el Cor Orfeó Parroquial

Un viatge de pel·lícula amb el Cor Orfeó Parroquial

Aquest proper diumenge 20 de maig, l'escenari del Teatre Àngel Guimerà (TÀG) permetrà endinsar-nos en una pel·lícula totalment musical, on la veu serà la conductora dels diferents temes que aniran sonant. El vendrellenc Cor Orfeó Parroquial estrenarà 'Un viatge de pel·lícula', amb temes tan clàssics com l''Al·leluia', tan cinematogràfics com 'El Rei Lleó', “Ballant sota la pluja”, 'West Side Story' o 'Mamma mia', entre d'altres.El Cor Orfeó estarà acompanyat d'Albert Recasens al piano, Victor Verge al saxo i clarinet, Jordi Mestres al contrabaix, Sílvia Basseda com a actriu, i l'Escola de Ball Míriam Buitrago-La Lira serà l'encarregada de la coreografia. Jordi Solé és el director musical de tot l'espectacle.

Per reservar o comprar entrades, cal adreçar-se al web Ticketea (tel. 902 044 226, www.ticketea.com), a la regidoria de Cultura (la Rambla 24, 977 66 56 84), de dilluns a divendres de 10 a 14h, o bé a la taquilla, una hora abans de la representació, si l'aforament ho permet.

COR ORFEÓ PARROQUIAL 'Un viatge de pel·lícula'
Diumenge, 20 de maig
Lloc: Teatre Àngel Guimerà
Hora: 18 h
Preu: 10 €
Preu amb descompte: 7 €


La Big Band de l'Escola Músics homenatja Bebo Valdés

La Big Band de l'Escola Músics homenatja Bebo Valdés

La propera cita amb el Temporada és aquest dissabte a l'Auditori Pau Casals, on el concert té el clar objectiu de celebrar el centenari del naixement del gran pianista, compositor i director d’orquestra Bebo Valdés. Considerat una de les figures més importants de la música cubana, va començar la seva carrera professional als anys 1940 amb les orquestres Ularia i Tropical i va ser un dels grans especialistes del jazz afrocubà.

La BIG-BAND de l’ESCOLA MÚSICS del Vendrell, sota la direcció de Víctor Verge, comptarà en aquesta ocasió amb dos solistes de luxe: el saxofonista Eladio Reinon, que va gravar dos excel·lents discos al costat del veterà pianista Bebo Valdès ('Eladio Reinon Latin Octet amb Bebo Valdés' i 'Eladio Reinon Latin Big Band amb Bebo Valdés').

L'altre solista serà David Pastor, un dels trompetistes més sol·licitats del panorama actual. Pastor ha gravat i ha tocat amb músics com Michael Bubble, Celia Cruz, l'Orquestra de Moldàvia, Clark Terry, Frank Wess i Mike Mossman, entre molts d’altres.

La venda d'entrades per aquest concert tindrà el format habitual: a través del web www.ticketea.com, a la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24), i al mateix Auditori Pau Casals, una hora abans del concert.BIG BAND ESCOLA MÚSICS

Dissabte, 19 de maig

Lloc: Auditori Pau Casals

Hora: 20.30 h

Preu: 10 €

Preu amb descompte: 7 €


Vendrellcity Hip Fest Vol I, una nova proposta amb flow i solidaritat

Vendrellcity Hip Fest Vol I, una nova proposta amb flow i solidaritat

Els jardins de la zona del Pèlag del Vendrell acolliran el proper dissabte dia 19 de maig el vol 1 del Vendrellcity Hip Fest, en el qual estils musicals com el hip hop i el rap, i també la solidaritat, es donaran la mà en un acte públic a l’aire lliure. La festa començarà a les 4 de la tarda i està previst que s’allargui fins a les 22 hores.

En aquesta nova trobada juvenil que ha sorgit de la iniciativa d’un col·lectiu de joves vendrellencs hi prendran part diversos grups musicals de hip hop i rap del Baix Penedès i comarques veïnes: Pitiyo y Petit (El Recorrido), Brian RPV, Dosmas, Vwarriors, Acr & Rome, Tintactiva, Drosong & Shiel i Hiphopotamos. Una nova resposta a la voluntat de molts intèrprets de casa nostra en aquests estils musicals que busquen noves oportunitats per donar a conèixer el seu art jove. Una manera d’entendre la música que en els darrers anys està tenint molta empenta i que massa cops no és prou coneguda per la resta de la societat.

Aquesta nova proposta vendrellenca ve marcada també per la solidaritat. I és que en aquesta jornada es recollirà material veterinari, de neteja i aliments per gossos. Tots els productes aportats aniran destinats a Arda ( Associació de Rescat i Defensa Animal del Vendrell) que s’encarregarà de gestionar el material recollit.


Així sonaran les nits de la Festa Major del Vendrell 2018

Així sonaran les nits de la Festa Major del Vendrell 2018

Una vintena de bandes i orquestres per a tots els gustos ompliran de música, ball i festa les nits de Santa Anna, del 25 al 28 de juliol. Desvelat un dels grans misteris de la Festa Major del Vendrell: si fa uns dies en coneixíem la imatge gràfica, divendres els administradors donaven a conèixer les bandes que posaran música als 4 dies de festa en un acte a la plaça de les Garrofes el passat divendres.

Al cartell hi trobem bandes com els Sirex i els Mustang, la Sidral Brass Band, Xavi Sarrià, Tremenda Jauría, Boikot, Gertrudis i Joan Rovira; grups amb segell local com Six in Town, Sam Scares o La Desbandada, grups de versions com els Albercocks o els Versión Imposible, dues grans orquestres, La Chatta i l’orquestra Nueva Etapa, i Djs per tancar les nits: La Cara B DJ set, DJ Sendo i les Malandras Djs.


Estils molt diversos, amb propostes rockeres, de rumba, cançó d’autor, pop, rockabilly, metal, cúmbia i reggeton, mescles de reggae, ska, música tradicional i hardcore, i orquestres que oferiran un repertori divers, amb versions de tota mena per a un públic heterogeni.Els concerts dia a dia
La Festa Major del Vendrell donarà el tret de sortida el dimecres 25 de juliol. Al vespre, proposta itinerant amb la penedesenca Sidral Brass Band. A la nit, i trencant esquemes, una única proposta amb la voluntat d’unir generacions en un espai emblemàtic com és la Rambla. Inauguraran la nit dos clàssics, Sirex i els Mustang, seguits dels rockers Versión Imposible i, qui tancarà la primera nit de Festa Major seran La Cara B DJ set.

La nit de Santa Anna, després de l'encesa del campanar, torna l’orquestra La Chatta, encarregada també del ball de tarda. I a la zona del Botafoc, concert amb el rockabilly dels Six in Town, la nova proposta de l’ex cantant d’Obrint Pas Xavi Sarrià i la seva banda, els ritmes tropicals i el reggeton feminista de les madrilenyes Tremenda Jauría i el DJ Sendo.

La nit del divendres 27 comptarà amb la gran Orquestra Nueva Etapa, de Pamplona, a la Rambla. I al Botafoc, nit amb doble proposta local: el grup de metal Sam Scares i el rock de la Desbandada acompanyats de la mítica banda Boikot amb un impressionant directe. El colofó festiu de divendres el posaran les Malandras DJs.

I el darrer dia de Festa Major clourà, com és habitual amb Havaneres a la Rambla, amb el grup Arjau. El concert deixa la plaça Nova dels darrers anys i ens convoca també al Botafoc amb la música de Joan Rovira i la seva banda, Gertrudis i el grup de versions Albercocks.

L'acte de presentació de les nits de Santa Annaa va comptar amb una cirereta final: els Sam Scares, la banda local de heavy metal, va oferir alguns temes en acústic per anar obrint boca cap a la Festa Major.La Mulassa Feixuga, primer retallable d'enguany

A més de presentar les propostes musicals, els administradors van sorprendre divendres amb el primer retallable d'enguany, una figura que dona continuïtat a la col·lecció impulsada pels anteriors administradors. El primer retallable a sumar-s'hi enguany és el de la Mulassa Feixuga que va arribar acompanyada dels tabalers de la colla.
La Mulassa, disponible en color i en blanc i negre per pintar, ha estat dissenyada per l’il·lustrador local Jordi Beltran i es pot adquirir a la regidoria de cultura (a la Rambla del Vendrell), a l'oficina del Centre d'Iniciatives i Turisme i a l'oficina de Turisme de Coma-ruga.


Tot a punt per la 76a Festa de la Bicicleta del Vendrell

Tot a punt per la 76a Festa de la Bicicleta del Vendrell

El proper 27 de maig el Vendrell viurà la seva 76a Festa de la Bicicleta, una celebració que es planteja com un reclam lúdic i esportiu per a grans i petits. Així doncs, l’últim diumenge de maig el Vendrell tornarà a cedir el protagonisme a les dues rodes en una jornada cívica, participativa i inclusiva oberta a grans i petits, que pretén promoure l’ús de la bicicleta i fomentar una mobilitat més sostenible.La Festa té un destacat preàmbul el dissabte 26 de maig, quan l’entitat Open Natura es fa càrrec d’organitzar diverses activitats relacionades amb les dues rodes:


De les 10 h a les 13 h i de les 16 h a les 20 h, a l’aparcament de l’avinguda del Camp d’Esports, tindrà lloc la VI Mostra “Tot sobre rodes”. També de les 10 h a les 12 h, a l’avinguda del Camp d’Esports, es farà el Campionat Escolar Infantil de Patinets, amb inscripció gratuïta (obsequi i assegurança a tots els participants i premis per als tres primers de cada categoria). Les inscripcions es poden fer a la Regidoria d’Esports del Vendrell i a la botiga Big Bikers (c/ Pau Casals, 50-54).

A les 12 h, a l’aparcament de l’avinguda del Camp d’Esports, tindrà lloc l’Exhibició i taller de Biketrial, a càrrec del campió del món Àngel Batlle. Les inscripcions són limitades i gratuïtes fins a exhaurir les places.

A les 16 h, a l’avinguda del Camp d’Esports, es farà la III Prova de Resistència BTT 3 hores. El preu per parella és de 32 € (anticipada) i 34 € (el mateix dia). Més informació: www.clubbtt_opennatura.com.

Ja al vespre es durà a terme una altra de les activitats més consolidades de la programació de la Festa de la Bicicleta i oberta a totes les edats: l’11a Pedalada Nocturna, que sortirà a les 21 h, des de la Rambla i farà una ruta fins a Coma-ruga, amb tornada al Vendrell. El preu de la inscripció són 5 € i aquest inclou assegurança, botifarrada i un obsequi. Les inscripcions es poden fer fins al 24 de maig.Actes del diumenge 27 de maig

Les activitats del diumenge 27 de maig s’iniciaran a les 10h, al pàrquing de l’avinguda del Camp d’Esports, on es farà la concentració de participants, lliurament de dorsals i posteriorment, el recompte de participants i lliurament de l’obsequi. A les 10.30h, al carrer de l’Escorxador es farà el mateix per als participants de les escoles bressol i grups de mobilitat reduïda.
Està previst que a les 11h, des de l’avinguda del Camp d’Esports, es doni el tret de sortida de les carrosses i dels ciclistes, que enguany, i com a novetat, estaran acompanyats pel grup La Dinamo, que amenitzarà el recorregut amb un espectacle de música sobre rodes, una festa de carrer trepidant a ritme de funk, groove i acid-jazz.

En aquesta edició una altra de les novetats és un canvi en el recorregut per agilitzar la cercavila, ja que el públic és més familiar i es vol aconseguir que la marxa ciclista sigui més compacta. A més, i atès que les escoles bressol i els grups de mobilitat reduïda havien demanat allargar una mica el seu recorregut, s’han afegit el carrer de Puig i Llagostera, la plaça Nova i el carrer de la Muralla.


Així, el recorregut del diumenge 27 de maig serà el següent: Av. Camp d’Esports, av. Baix Penedès, c/ Roquetes, c/ Sant Jordi, c/ Indústria (s’hi afegeixen les escoles bressol i grups de mobilitat reduïda), c/ Puig i Llagostera, pl. Nova, c/ Muralla, c/Quatre Fonts, c/ Om, c/ Mar, c/ Isidre Ribas, c/ Cerdanya, c/ Prat de la Riba i la Rambla.
En arribar tots els participants a la Rambla, el grup La Dinamo farà una actuació al davant de l’entaulat mentre el jurat delibera i s’espera el lliurament de premis.


Aquest seran els mateixos que l’any passat: hi haurà premi per a les sis millors carrosses, als tres grups més divertits i originals, al grup escolar més nombrós, al grup més nombrós que no sigui escolar, al grup que vingui de més lluny, a la bicicleta més original i a la bicicleta més ben guarnida. També seran premiats el ciclista de més edat, el de menys edat, la família que participi de forma més nombrosa i la parella participant més elegant. Les inscripcions per participar s’hauran de realitzar a la Regidoria de Cultura i Festes.


També un any més la Festa de la Bicicleta d’aquest 2018 mantindrà el seu component solidari gràcies a la campanya "Pedalem junts per una mateixa causa". Enguany, l'entitat escollida és l’Associació Oncològica Crisàlide del Baix Penedès, que treballa per dur a terme activitats per ajudar les persones amb càncer i les seves famílies, així com per donar-los suport emocional.


Per 1€, es podrà comprar una butlleta solidària amb aquest entitat i entrar en el sorteig d’una bicicleta i d’un rellotge. Les butlletes es podran comprar el mateix dia de la festa a la Rambla o bé de forma anticipada a la Regidoria de Cultura i Festes (la Rambla, 24).


La regidora de Cultura i Festes, Eva M. Serramià, ha animat a tothom a participar a les activitats de la Festa de la Bicicleta per convertir-la en una gran cita amb les dues rodes el màxim d’inclusiva i solidària possible.

Continuar llegint » elvendrell.net/images/stories/TRIPTIC_FESTA_DE_LA_BICICLETA_2018.pdf


Les tres platges del Vendrell obtenen la Bandera Blava 2018

Les tres platges del Vendrell obtenen la Bandera Blava 2018

L’ADEAC-FEE (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor) ha atorgat, un any més, la bandera blava a les tres platges del Vendrell: Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.Aquest guardó, reconegut a nivell internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental, així mateix exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.Per a l’obtenció de les banderes blaves, són claus les tasques de manteniment de les platges que es fan durant tot l’any per mantenir-les, ja que són senyal de la qualitat de les platges i del respecte al medi ambient, factors determinants per a la seva obtenció que queden reforçats amb les ISO 9001:2008 i 14001.2004”.


Reposició de sorra a Masia Blanca i al Francàs

Ahir, la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, va iniciar les tasques de reparació dels trams de platges afectats pels temporals dels passats mesos de febrer i març.

En el cas del Vendrell, durant deus dies es farà una aportació de 6.000 m3 de sorra i una reparació de les esculleres al final del passeig de Masia Masia Blanca i al Francàs.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2018)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
[email protected]
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web