TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesDoble proposta del quintet de metall Spanish Brass Luur Metalls a l’Auditori Pau Casals

Doble proposta del quintet de metall Spanish Brass Luur Metalls a l’Auditori Pau Casals

El proper cap de setmana d’agost, els dies 19 i 20, els concerts de la temporada d’estiu de l’Auditori Pau Casals estaran protagonitzats pel quintet de metalls Spanish Brass Luur Metall. En concret, el dissabte 19 d’agost, a les 20:30h, els Spanish Brass proposaran un concert de peces clàssiques i contemporànies adaptades a la formació de metalls, mentre que el 20 d’agost, a les 19:30h, presentaran Brass, Brass, Brass, un concert per a públic familiar.


Amb una trajectòria de més de 25 anys en el món de la música de cambra, Spanish Brass és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical estatal i internacional.

El dissabte 19 d’agost aquesta formació valenciana interpretarà un repertori de peces musicals variades, des de les peces més clàssiques com el Preludi i Fuga en Do menor, BWV 549 de​J.S. Bach o ​La Forza del Destino de ​G. Verdi, fins a més contemporànies com Caravan​ de Duke Ellington, passant per peces d’André Lafosse, Xavier Montsalvatge, I.Stravinsky o retent homenatge a la cantant francesa Edith Piaf.

L’endemà, el 20 d’agost els Spanish Brass, a ritme de l’Obertura d’Així parlà Zarathroustra del compositor R. Strauss s’endinsaran en el seu nou espectacle familiar Brass Brass Brass, amb el que volen donar a conèixer a un públic més jove la sonoritat dels metalls. Amb aquest espectacle, el Spanish Brass tornen a demostrar la riquesa tímbrica i expressiva d’aquesta família “brass”, que només el grup valencià sap plasmar tan bé a dalt de l’escenari.

Per a més informació al web www.auditoripaucasals.cat o www.temporada.cat


Obertes les inscripcions per a la 3a Cursa solidària de Le Méridien Ra

Obertes les inscripcions per a la 3a Cursa solidària de Le Méridien Ra

Ahir al matí va tenir lloc la presentació de la 3ª Edició de la Cursa Le Méridien Ra, amb la presència del Regidor d'Esports de l'Ajuntament del Vendrell, Ferran Trillas, la Regidora d'Esports de l'Ajuntament de Calafell, Maite González; el Director Tècnic de la prova, Jaume Serra i la directora de Màrqueting de Le Méridien Ra, Desirée Santos.

Aquest any la cursa no competitiva mostra dues novetats notables. La primera és que serà una cursa mixta, oberta per a homes i dones majors de 15 anys, que podran escollir entre un recorregut de 5 i 10km de distància. I la segona novetat, és que es redueix el preu de la inscripció passant de 20 € a 12,5 €. Dels quals 2,5 € es destinaran a la Fundació Càritas del Vendrell.

La sortida i l'arribada tindran lloc des de l'Hotel Le Méridien Ra recorrent el passeig entre la platja de Sant Salvador (el Vendrell), Calafell i Seguir de Calafell.

Aquest any, obrint les inscripcions a la participació masculina s'espera arribar als 100 participants.

Des de l'hotel i els ajuntaments implicats (Calafell i el Vendrell) animen a tots els habitants del poble a participar i viure una experiència agradable corrent a la vora del Mediterrani. A més, tots els participants en aquesta cursa solidària entraran en el sorteig d'increïbles estades en hotels de 5 estrelles de la cadena Marriott, que es realitzarà un cop finalitzada la cursa.
Guillem Anguera, proper convidat al 29è Música a la Vila del Vendrell

Guillem Anguera, proper convidat al 29è Música a la Vila del Vendrell

La 29a edició del Festival de música tradicional “Música a la Vila” continua el proper dimecres 16 d’agost, a les 22 h, a la plaça del Tívoli del Vendrell, amb Guillem Anguera. Després d’una llarga trajectòria amb diversos grups, l'acordionista hi presentarà el seu primer treball en solitari, que porta per nom 14 Km.Música instrumental, amb temes de collita pròpia, en què l’acordió diatònic n’és l’instrument principal, cançons lentes amb gran expressivitat i amb delicades harmonies, juntament amb altres melodies molt més rítmiques i alegres, conformen aquest espectacle de qualitat que barreja estils i que no deixarà a ningú indiferent.

En aquesta ocasió Guillem Anguera (acordió diatònic), estarà acompanyat per Jorge Varela (piano elèctric), Hèctor Beberide (mandolina, bouzouki i guitarra), Isidre Sans (baix elèctric) i David Rincón (percussió).

En cas de pluja, aquest concert es farà a l’Auditori del Tívoli, situat a la mateixa plaça del Tívoli.


El Bernat Font Trio presenta dissabte el seu treball “Storytellers” a l’Auditori Pau Casals

El Bernat Font Trio presenta dissabte el seu treball “Storytellers” a l’Auditori Pau Casals

Els concerts de la temporada d’estiu a l’Auditori Pau Casals continuen aquest dissabte 12 d’agost, a les 20:30h, amb la proposta jazzística del grup Bernat Font Trio “Storytellers” (Narradors). Després d'enregistrar i presentar amb èxit de públic i crítica "Out For A While" a l’Auditori Pau Casals l’any 2013, el trio del jove pianista barceloní Bernat Font hi torna per presentar “Storytellers”, el seu últim treball discogràfic, en el qual descriu escenes vitals i paisatges imaginatius.

“Storytellers” és un nou treball amb 10 composicions originals d’en Bernat Font, que ens explicarà al piano i acompanyat al contrabaix per Joan Motera i a la bateria per Joan Casares. També interpretarà magnífiques peces dels seus darrers treballs.

“Potser explicar coses als altres és una de les maneres que tinc d'explicar-me coses a mi mateix,” reflexiona el mateix Bernat Font en unes notes que acompanyen el disc, “així que el meu desig és que qui escolti aquestes peces també s’expliqui històries a si mateix. I d’aquesta manera tots som narradors, tots som ‘storytellers’”.

Sobre una base de color del swing, s’incorporen pinzellades discretes d’altres influències amb el denominador comú dels motius repetits, com ara el minimalisme, el boogie woogie o les músiques tradicionals d’Àsia.

En Bernat Font ha col·laborat amb d’altres músics i formació com Big Mama Montse, en Dani Nel·lo, La Locomotora Negra o Phillipe LeJune; ha guanyat el premi Jaç-Enderrock i la seva peça musical “Big 3” va ser escollida per a formar part de la banda sonora de la pel·lícula Song for Marion / Unfinished song dirigida per Paul Andrew Williams i interpretada per Terence Stamp.


Els Francolins protagonitzen el Música a la Vila del dimecres 9 d’agost amb un concert familiar de tarda i un de nit amb la Cobla Sant Jordi

Els Francolins protagonitzen el Música a la Vila del dimecres 9 d’agost amb un concert familiar de tarda i un de nit amb la Cobla Sant Jordi

La 29a edició del Festival de música tradicional “Música a la Vila” continua el proper dimecres 9 d’agost, a la plaça del Tívoli del Vendrell, amb una doble proposta.

A les 20 h, la banda de flabiolaires Els Francolins, acompanyats d’una secció de metall (2 trompetes, trombó i tuba), oferiran un concert familiar de música tradicional festiva que girarà al voltant de les històries dels francolins, uns ocells de la família dels faisans que habitaven a la vora del riu Francolí fins a la dècada dels setanta, quan van desaparèixer els últims exemplars d’aquesta espècie.

A les 22 h, Els Francolins presentaran Un francolí a Ítaca, conjuntament amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona. Aquest nou repte de la banda de flabiols pretén mostrar l’interès per la música de flabiol i les possibilitats expressives d’aquesta formació. Aquest nou treball és un pas endavant en l’ampli repertori de la banda, el qual inclou música tradicional, música de banda, música moderna, temes de pel·lícula i peces originals, el gruix de les quals són músiques de Joan Moliner.

La banda de flabiols s’integra a la cobla i passa a formar-ne una secció més, ampliant-ne la instrumentació i donant-li el seu color característic. Es pot considerar una aproximació a la música simfònica pel que fa a la composició i desenvolupament dels temes, però partint de la base de la música tradicional com a pilar estructural de la banda.

En cas de pluja, aquest concert es farà a l’Auditori del Tívoli, situat a la mateixa plaça del Tívoli.


El XIX Concurs de Fotografia estarà dedicat al patrimoni històric de la costa del Baix Penedès

El XIX Concurs de Fotografia estarà dedicat al patrimoni històric de la costa del Baix Penedès

El XIX Concurs de Fotografia, organitzat pel Museu Arqueològic del Vendrell, ja ha escollit el tema per aquesta edició: enguany, les fotografies participants hauran de girar al voltant del tema “Patrimoni històric de la costa del Baix Penedès”. Es considera costa del Baix Penedès la zona que comprèn des de la carretera N-340 fins a la mar dels termes municipals del Vendrell, Calafell i Cunit. Les persones interessades a participar en el concurs podran presentar les seves fotos fins el dia 6 d’octubre de 2017, a les 14h.

La costa del Baix Penedès va esdevenir, des del segle XIX, una zona de desenvolupament per al comerç d’exportació i el comerç de cabotatge, i també com a indret de descàrrega de vaixells procedents de l’estranger, amb productes destinats als boters. Al final del segle XIX i a inicis del segle XX la costa va anar essent coneguda com a nucli d’estiueig i, modernament, com a important centre turístic. Aquests esdeveniments històrics han anat perfilant la imatge de la costa: masies, ermites, esglésies, balnearis, cases d’indians, búnquers... que van conviure amb les casetes dels pescadors, arraconades per l’arribada del turisme massiu als anys seixanta i per la construcció d’edificis moderns, que avui ja són també històrics. Seria interessant recopilar aquest patrimoni històric en forma de fotografies. Per aquest motiu, en aquest Concurs es podran presentar fotografies sobre qualsevol dels temes tractats fins ara: arqueològic, històric, elements arquitectònics, patrimoni natural, portes, balcons..., sempre que tinguin història i, si pot ser, encant. Els elements fotografiats han d’estar situats a la costa del Baix Penedès.

Aquesta serà la dinovena edició del Concurs de fotografia que organitzen el Museu Arqueològic del Vendrell (actualment tancat) i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració del Grup Fotogràfic del Vendrell, un certamen que ja s’ha convertit en un dels referents de la comarca del Baix Penedès

Per consultar les bases (en fase d’aprovació), les persones interessades es poden dirigir a la Regidoria de Cultura (la Rambla, 24 del Vendrell), enviar un correu electrònic ([email protected]) o consultar el web de l'Ajuntament http://www.elvendrell.net/art/concurs-de-fotografia.

El lliurament de premis es farà el divendres 13 d’octubre, a les 19.30 h, a la sala d’exposicions La Fusteria, al carrer Major 16, del Vendrell. L’exposició de les obres restarà oberta fins al 12 de novembre.

El Jurat estarà format per persones vinculades a la fotografia, un representant de la Regidoria de Cultura i un dels guanyadors/es de l’edició anterior. Els premis són els següents: un primer premi dotat amb 350 €, un segon premi dotat amb 250 € i un tercer premi dotat amb 200 € .


El Torneig de futbol platja Eduard Manchón celebra el 20è aniversari aquest dissabte a Coma-ruga

El Torneig de futbol platja Eduard Manchón celebra el 20è aniversari aquest dissabte a Coma-ruga

La platja de Coma-ruga acollirà aquest proper dissabte 5 d’agost, a la tarda, la XXa edició del Torneig de futbol platja Eduard Manchón i el 7è Memorial dedicat al cèlebre extrem del Barça, organitzat per la Penya Barcelonista de Coma-ruga.

L’acte de presentació de l’esdeveniment s’ha dut a terme aquest matí a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell, i hi han assistit l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; el regidor d'Esports, Ferran Trillas, i el president de la Penya Barcelonista de Coma-ruga, Josep Maldonado.

Tots tres han coincidit a valorar el Torneig Eduard Manchón com un esdeveniment “emblemàtic i clàssic” del món penyístic del Barça i com un referent del lleure i l'esport a la Costa Daurada. En paraules del seu màxim organitzador, Josep Maldonado, el torneig té tres dimensions importants: l’esportiva, la mediàtica i la solidària.

En la vessant esportiva, el Torneig començarà a les 16h amb un partit de jugadors del grup Amics d'Eduard Manchón que s’enfrontaran a l’equip de veterans del Barça de més de 55 anys. A partir de les 18h, es jugarà un partit entre integrants de la Penya Barcelonista Coma-ruga 95 i l’Equip de les estrelles, que inclou exjugadors del Barça com Guillermo Amor, Jesús Angoy, José Mari Baquero, Julio Salinas, Julio Alberto o Ricardo Serna, entre d’altres.

A banda dels al·licients esportius, el Torneig convida cada any a personatges populars i mediàtics, que també atrauen l’atenció de nombrosos curiosos a la platja de Coma-ruga. Enguany han confirmat l’assistència la periodista Mari Pau Huguet, músics com Joan Reig, Núria Feliu, Lucrecia o Pemi Fortuny, l’estilista Josep Pons o la model catalana Mireia la Laguna, Miss Món 2015.

La tarda de dissabte comptarà també amb altres propostes lúdiques i esportives com ara la presentació en societat d’una nova modalitat esportiva que arriba amb força des de terres escoceses i angleses: el Walking futbol, una curiosa variant del futbol en el què el fonamental és no córrer.

També durant la tarda està previst un partit d’exhibició del Nàstic Genuine, l’equip del Nàstic per a nens i nenes amb discapacitat intel·lectual i que compta amb gairebé mig centenar d’integrants.

Al llarg del Torneig també hi haurà moments per al record de futbolistes del Barça o de personatges vinculats al Torneig traspassats en els últims mesos, com és el cas de Miguel Ángel Ustillo o el cantautor Pere Tàpias, respectivament.
Ja al vespre, el Torneig clourà amb un sopar de les penyes del Barça per a prop de 300 assistents, ple d’actuacions musicals, de màgia i d’humor.


Com ja és habitual, el Torneig Eduard Manchón també s’acompanya aquest 2017 d’una vessant solidària. En aquesta edició ho farà col·laborant amb el Banc de Sang i Teixits i animant a tots els assistents al torneig a donar sang, atès que durant l’estiu les donacions baixen fins a un 30% pel canvi d’hàbits de la població. Per aquest motiu, una unitat mòbil del Banc de Sang s’instal·larà dissabte al passeig marítim de Coma-ruga, davant de l’Hotel Brisamar, de les 16.30h a les 20.30h.


El 29è Festival de música tradicional “Música a la Vila” s’inicia aquest dimecres amb el grup Criatures

El 29è Festival de música tradicional “Música a la Vila” s’inicia aquest dimecres amb el grup Criatures

La 29a edició del Festival de música tradicional “Música a la Vila” començarà aquest dimecres 2 d’agost, a les 22 h, a la plaça del Tívoli del Vendrell, amb el grup Criatures, que presentarà el seu nou projecte titulat Taumàtrop.

Aquest duet, guanyador del concurs Sons de la Mediterrània del 2016, està integrat per Marçal Ramon (acordió diatònic) i Ivó Jordà (gralla), i en aquesta actuació comptarà amb la col·laboració especial de Marcel Casellas (contrabaix) i Marc Vall (bateria).

Amb el seu concert, aquest duet ens vol acompanyar a viatjar al món de la senzillesa, la naturalitat i la delicadesa. El so transformat de la gralla i de l'acordió diatònic ens transporta a un món imaginari on tot gira al voltant de la música d'arrel. La música que ve de la terra la reinterpreten amb la calidesa, la humilitat i la bellesa amb què els ha arribat perquè cada acord que proposen també és fruit d'una doble amistat: la que hi ha entre els dos músics i la que ambdós mantenen amb el nostre país. Les melodies que brollen dels seus instruments ens converteixen en dues criatures que, amb la tendresa i la innocència que els encomana, juguen a buscar un so cambrístic a les sonoritats mediterrànies tan característiques de la nostra terra.

En cas de pluja, aquest concert es farà a l’Auditori del Tívoli, situat a la mateixa plaça del Tívoli.

Més informació: http://musicaalavila.blogspot.com.es/


L'exposició itinerant "Energytruck" del Museu del Gas s'instal·la a Coma-ruga del 31 juliol al 2 de agost

L'exposició itinerant "Energytruck" del Museu del Gas s'instal·la a Coma-ruga del 31 juliol al 2 de agost

Energytruck contribueix al desenvolupament educatiu, ambiental i cultural de la societat, aportant a la seva ciutat una oportunitat única per apropar-se de manera gratuïta al coneixement científic i tecnològic. Aquesta exposició està allotjada a un vehicle que compta amb un motor dual que genera entre un 15 i un 20% menys d'emissions de diòxid de carboni respecte als motors convencionals de gasoil, recorrerà 142 localitats durant l'any 2017, aportant a la societat continguts rel.lacionats amb l'energia, medi ambient i patrimoni industrial.

Als seus 70 metres quadrats, Energytruck presenta una museografia amb un ampli equipament tecnològic, compost per elements audiovisuals, de manipulació i multimèdia, a més a més de panells informatius, que permetin descobrir com els avanços tecnològics generen avanços a la societat. Es tracta d'una exposició totalment interactiva on poder experimentar amb els continguts mitjançant activitats pràctiques centrades en el mateix visitant.

Mitjançant activitats didàctiques pedagògiques conduïdes per educadors especialitzats, els assistents podran conèixer els canvis històrics i l'avanç social que va suposar l'arribada del gas i l'electricitat, què és l'energia, com podem consumir-la de manera responsable i, sobretot, fer una mirada al futur per descobrir si serà sostenible.

Les activitats de l'Energytruck estan dirigides a tots els públics, adaptades a persones amb discapacitat, i són gratuïtes. Es pot participar en visita lliure o amb grups escolars, amb reserva prèvia, orientats a tots els nivells educatius. L'estada al Vendrell es fa en col·laboració amb la Regidoria d'Eficiència Energètica.

L'exposició mòbil es trobarà oberta al públic a la Plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga els dies 31 de juliol i 1 i 2 de agost en horari de 09:00 a 19:00 hores.


El Jurat de la IX Biennal Internacional de Ceràmica ja ha seleccionat els artistes que exposaran la seva obra a la mostra d’enguany

El Jurat de la IX Biennal Internacional de Ceràmica ja ha seleccionat els artistes que exposaran la seva obra a la mostra d’enguany

El Jurat de la IX Biennal Internacional de Ceràmica ja ha fet el veredicte dels artistes que exposaran la seva obra en la mostra d’enguany, que es podrà gaudir a partir del divendres 29 de setembre a la Sala Portal del Pardo (el Vendrell). En total, s’hi han presentat 206 obres de 103 ceramistes d’arreu del món.La major part dels participants són de l’Estat espanyol, França i Argentina, però també hi ha hagut participació d’Alemanya, Àustria, Bèlgica, Brasil, Canadà, Xile, Corea del Sud, Croàcia, Egipte, Eslovènia, Estats Units, Grècia, Holanda, Hongria, Índia, Israel, Itàlia, Japó, Mèxic, Polònia, Portugal, Regne Unit, Romania, Rússia, Sud-àfrica, Taiwan i Turquia.El Jurat el componen Eva M. Serramià, regidora de Cultura i Festes; Jacint Comellas, ceramista; Montse Frisach, crítica i periodista d'arts visuals; Joan Mundet, ceramista i il·lustrador, i David Places, tècnic de promoció cultural de l’Àrea d'Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda.

Els ceramistes seleccionats per aquest Jurat han estat els següents:

Karin Stegmaier, de Griesheim-sur-Souffel (França)

Daisuke Yamagishi, de Toyota (Japó)

Karima Duchamp, de Mulhouse (França)

Silvia Granata, de Savignano sul Rubicone (Itàlia)

Isabel Lafaro, de Madrid (Espanya)

Rachel Grimshaw, de Wigan (Regne Unit)

Lourdes Riera, de Saragossa (Espanya)

Roser Oter, de Santa Oliva (Tarragona)

Dorothée Loriquet, de Gennevilliers (França)

Brigitte Arbelot, d’Uccle (Bèlgica)

Pablo Ponce, d’Amsterdam (Holanda)

Martin McWilliam, de Hatten (Alemanya)

Agata Marcinkowska, de Malczyce (Polònia)

Roger Coll, de Vic (Barcelona)

Francisca García, de Paiporta (València)

El dia de la inauguració de l’exposició, el Jurat donarà a conèixer els guanyadors de la IX Biennal Internacional de Ceràmica. Els tres premiats d’aquesta edició de la Biennal s’emportaran els següents premis: el primer premi, 4.000 €; el segon premi, 2.500 €, i el tercer premi, 1.000 €. A més, tots tres guanyadors compartiran una exposició conjunta (l’octubre del 2018), amb l’edició d’un catàleg que inclourà fotografies de les obres que s’exposaran, realitzades per un fotògraf professional, i un text de cada artista.

Més informació: Regidoria de Cultura, tel. 977 66 56 84.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2018)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
[email protected]
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web