TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesUns dos-cents corredors participen a la 39a Cursa Popular del Vendrell

Uns dos-cents corredors participen a la 39a Cursa Popular del Vendrell

El passat diumenge 23 de juliol, a les 20 h, va tenir lloc la 39a Cursa Popular Vila del Vendrell que, malgrat les adversitats meteorològiques, va comptar amb gairebé dos-cents participants.

Els guanyadors de la cursa de 6 km van ser:

-En masculí, primer, Naoufel Erraui (FC Barcelona); segon, Sergi Martí (Club d’Atletisme Runners El Vendrell), i, tercer, Oriol Farré.

-En femení, primera, Carolina Menéndez (Club d’Atletisme Runners El Vendrell); segona, Laura Sánchez (Club Atletes Vilanova), i, tercera, Margarita Muñoz.

-Martí Alonso (Athletic Track Bikila Tarragona), com a primer local masculí.

-I Marta Hita (Club d’Atletisme Runners El Vendrell), com a primera local femenina.

A la cursa de 3 km:

-En masculí, primer, Mohamed Amin (Club d’Atletisme Runners El Vendrell); segon, Oriol Joan (Club Atletisme Torredembarra), i, tercer, Albert Uviña (Unió Atlètica Terrassa).

-I en femení, primera, Nouhaila Erraui (Club Atletisme Calafell), i, segona, Natalia Cruz (Club Atletisme Calafell).

A la cursa de 700 m:

-En masculí, primer, Santiago Gallo (Club Triatló Penedès Costa Daurada); segon, Makan Oliveras (Club d’Atletisme Runners El Vendrell), i, tercer, Eric Uviña (Unió Atlètica Terrassa).

-I en femení, primera, Meritxell Pastrana; segona, Griselda Serret (Club d’Atletisme Runners El Vendrell), i, tercera, Anna Batallé (Club d’Atletisme Runners El Vendrell).

I a la cursa de 350 m:

-En masculí, primer, Denis Pastrana; segon, Joan Gallofré, i, tercer, Martí Carles.

-I en femení, primera, Ainoa Rodríguez (Club d’Atletisme Runners El Vendrell); segona, Kaoutar Ahabarocuh (Club d’Atletisme Runners El Vendrell), i, tercera, Ida Opsahl.

El lliurament de premis va anar a càrrec de l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; del regidor d’Esports, Ferran Trillas, i de José Antonio Gallardo com a representant del Club d’Atletisme Runners El Vendrell, entitat que s’encarrega de l’organització de la cursa des de la seva fundació, l’any 2012.

La Cursa Popular, a part de ser un esdeveniment esportiu festiu, lúdic i familiar, alhora, té un vessant solidari. Enguany, s’han recaptat 325 eros que es destinaran a becar nens i nenes que vulguin fer atletisme al Club d’Atletisme Runners El Vendrell. En aquest sentit, cal fer un agraïment especial a tots els col·laboradors, els quals fan possible que es pugui dedicar el màxim de la recaptació a la causa solidària: Sister and Brother, Telepizza, Jané Ventura, Cava Miriam Buitrago, Goolmania, Base-Esports Picnic, Interesport Olaria, Festuc Esport i Lleure, Running Filipides, El racó de la vila, Fundació Ametller Origen, Dipsa i Impremta Ramon.


A punt la programació musical del mes d’agost de l’Auditori Pau Casals

A punt la programació musical del mes d’agost de l’Auditori Pau Casals

Després del 37è Festival Internacional de Música Pau Casals, l’Auditori Pau Casals continua amb la seva activitat musical durant el mes d’agost. I ho fa a partir del proper dimarts 1 d’agost amb Mariona Camats, la jove violoncel·lista de La Garriga i guanyadora de la Beca Internacional Pau Casals 2016. Actuarà a l’Auditori a les 20.30h, acompanyada pel pianista argentí, José Gallardo.

Mariona Camats, l’actual alumne del famós violoncel·lista alemany Julius Berger, interpretarà Fantasiestücke Opus 73 de R. Schumann, la sonata en re Opus 102 de L.v.Beethoven, l’Elégie Opus 24 de G. Fauré i la Sonata per a violoncel Op. 6 de R.Strauss. En totes aquestes obres estarà acompanyada al piano per José Gallardo, que compta amb una dilatada carrera de premis nacionals i internacionals.

El dissabte, 5 d’agost, a les 20:30h, la programació continuarà amb el concert de la violinista bielorussa Elina Sitnikava, guanyadora del concurs Paper de Música de Capellades 2016. Un concert amb obres de J.Brahms, F.Waxman, E.Elgar i sobre tot de Pablo Sarasate. Sitnikava estarà acompanyada del català Miguel Àngel Dionis al piano.

L’oferta musical de l’Auditori Pau Casals seguirà amb 4 concerts més: el 12 d’agost, a les 20:30h, arribarà el trio de jazz del pianista Bernat Font, que presentarà Storytellers, el seu últim treball discogràfic. Ja el 19 d’agost, també a les 20:30h, l’Auditori acollirà l’actuació del quintet de vent valencià Spanish Brass Luur Metalls. Aquesta formació serà també l’encarregada, l’endemà 20 d’agost, a les 19:30h, d’oferir un concert per un públic més familiar amb el concert Brass, Brass, Brass. Finalment, la programació d’estiu es clourà amb el quartet de violoncels Les Mademoicelli, el dissabte 26 d’agost a l’hora habitual, que oferiran un concert dedicat al compositor argentí Astor Piazzola.

Per a més informació al web www.auditoripaucasals.cat o www.temporada.cat


La correspondència d'Àngel Guimerà al Transcriu-me!!

La correspondència d'Àngel Guimerà al Transcriu-me!!

La Biblioteca de Catalunya informa que el 2016 va finalitzar la transcripció de textos manuscrits de la col·lecció Obra literària d'Àngel Guimerà. Ara s'incorpora a Transcriu-me!! el seu epistolari i es fa una crida a la participació en aquest projecte col·laboratiu.Tot i incloure una part de cartes enviades per Guimerà, la part més destacada quant a volum i contingut són les cartes rebudes. Són cartes originals, la majoria escrites a mà i en diversos idiomes: català, castellà, anglès, francès, italià, i alguna en alemany i, fins i tot, en suec. Els corresponsals són familiars, amics, col·laboradors, actrius, actors, admiradors..., que, amb diferents estils, tracten temes relatius tant a l'àmbit personal com professional.Els documents a transcriure són aproximadament 1.065, que es corresponen a 252 corresponsals i a un total de 3.000 imatges.

Més informació sobre el projecte Transcriu-me: http://transcriu.bnc.cat/


Nomenament del Portants d’Honor de la Festa Major del Vendrell 2017

Nomenament del Portants d’Honor de la Festa Major del Vendrell 2017

El passat diumenge 16 de juliol va tenir lloc l'acte de nomenament dels Portants d’Honor de Santa Anna 2017, que són:

ROSA MARIA BO TANAT: vinculada al món de la comunicació (concretament a Ràdio el Vendrell), al món sardanista en tots els seus aspectes, o al Teatre i ONG’s, com ara Intermón.

MANUEL GARRIDO MORALES: directiu del Club d’Esports Vendrell, del qual en fou nomenat president honorífic, membre dels Amics de la Història del Vendrell, impulsor de l’agermanament amb la ciutat d’Utrera, i germà major de la Hermandad las Penas del Vendrell.

JOSEP MARIA GUITART OLIVER: Encara que no es dedica professionalment a la música, a banda de compondre sardanes, des del 1975 també toca l'orgue de l'església del Vendrell, n'ha dirigit el Cor-Orfeó Parroquial i està estretament vinculat a Càritas Parroquial.

JAUME NIN CASANOVA: casteller, muntanyenc, també membre dels Amics de la Història del Vendrell i, de forma infatigable, constructor i impulsor durant 47 anys del pessebre que es porta a la muntanya, agafant així el relleu al grup Blau Verd.

Cal recordar que l’any 2008 va constituir-se la Comissió de Cercavila i una de les seves primeres accions va ser crear la figura dels Portants d’Honor de Santa Anna.Aquesta distinció honorífica té com a objectiu d’homenatjar, cada any, quatre persones que hagin treballat per la cultura popular i les tradicions de la vila i, també, en pro del Vendrell. Des de la primera edició celebrada l'any 2008 s'ha reconegut amb el títol de Portants d'Honor a 43 vendrellencs i vendrellenques.

L’alcalde de la vila, Martí Carnicer, en aquesta cerimònia de nomenament, entrega als Portants d’Honor una insígnia de plata, feta a mà i que representa l’àngel de Tobies que a l’esquena porta escrit “Santa Anna”, i el mocador verd i blau amb l’emblema dels portants que els identifica com a tals.

Els Portants d’Honor són els encarregats de presidir tot un seguit d’actes com ara la recollida solemne de la imatge de santa Anna, la Ballada conjunta dels balls populars participants en l’assaig general, el pregó de la Festa Major o l’ofici de Festa Major, entre altres. A més, durant la Festa Major, reben el tracte d’autoritat que els permetrà poder assistir en lloc preferencial a tots els actes destacats.

Un portant d’honor és escollit pel Grup de Portants d’Honor de Santa Anna, integrat per totes aquelles persones que han estat distingides com a tals, i els tres portants d’honor restants són escollits pel Consell d’Entitats.

Sorteig d'accés al balcó de l'Ajuntament per la Festa Major del Vendrell 2017

Sorteig d'accés al balcó de l'Ajuntament per la Festa Major del Vendrell 2017

Un any més, s'obre el balcó de l'Ajuntament del Vendrell a la ciutadania per la Festa Major 2017.

Les persones que vulguin participar al sorteig de quatre places al balcó de l'Ajuntament per veure l'arribada, a la plaça Vella, de la cercavila de cultura popular del 26 de juliol, poden enviar un correu electrònic a [email protected] indicant-hi nom i cognoms, telèfon, correu electrònic, data de naixement i a l'assumpte "Festa Major 2017".
També s'hi pot participar omplint una butlleta al SAC de la plaça Vella, a l'Oficina de Turisme de Coma-ruga i al Centre d'Iniciatives i Turisme.

El termini per participar-hi finalitzarà el dissabte 22 de juliol, a les 13:30 h.

El sorteig es farà en un acte públic, obert a tothom, que tindrà lloc el dilluns 24 de juliol, a les 12:45 h, a la Sala Plens de l'Ajuntament del Vendrell.

El resultat del sorteig es comunicarà a les persones guanyadores, les quals s'hauran de presentar el dia 26 de juliol, a les 11:30 h, a la porta de l'Ajuntament, per poder accedir al balcó.

Més informació:
Participació Ciutadana, tel. 977 10 94 94.
http://www.elvendrell.net/images/stories/el-vendrell-per-temes/cultura/Festa_Major/Acc%C3%A9s_al_balc%C3%B3_Festa_Major_2017.pdf

Continuar llegint » http://www.elvendrell.net/images/stories/el-vendrell-per-temes/cultura/Festa_Major/Acc%C3%A9s_al_balc%C3%B3_Festa_Major_2017.pdf


La Sala Portal del Pardo acull l’exposició “El llenguatge de la llum” del fotògraf Anton Barnadas

La Sala Portal del Pardo acull l’exposició “El llenguatge de la llum” del fotògraf Anton Barnadas

“El llenguatge de la llum” és el títol de la nova exposició que acollirà, a partir del proper dissabte 22 de juliol, la Sala Portal del Pardo. La fotografia d’Anton Barnadas serà la protagonista d’aquesta mostra, que es podrà visitar fins al 19 d’agost. La inauguració es durà a terme a les 11 del matí, i a continuació, tindrà lloc un taller de retrat a càrrec de l’artista (cal inscripció prèvia).

Tal com escriu la historiadora de l’art Clàudia Llach en el díptic de l’exposició, “per Anton Barnadas, la fotografia ha esdevingut un mitjà imprescindible per relacionar-se amb un món exterior que es confronta i es configura a partir d’un món interior que se’ns apareix amb la llum pròpia de la seva mirada. Els retrats i les composicions d’Anton Barnadas conformen un univers d’imatges secretes i silencioses que neixen suspeses en un temps indeterminat entre el passat, el present i el futur, i en un espai indefinit entre la realitat i la ficció”. Afegeix Llach, “per Barnadas, la fotografia va molt més enllà de ser un mitjà de creació: és un canal de comunicació amb el món i les persones que l’habiten. Un llenguatge atemporal i universal que emet llum pròpia i que ens convida a entrar-hi.”

L’exposició “El llenguatge de la llum” es podrà visitar fins al 19 d’agost en horari de dilluns a divendres de 18 h a 20:30 h i dissabtes d’11 h a 13 h i de 18 h a 20:30 h. Diumenges i festius la sala és tancada


Es presenta el programa de la Festa Major 2017

Es presenta el programa de la Festa Major 2017

A la Biblioteca pública Terra Baixa, els Administradors de Santa Anna, acompanyats per la regidora de Cultura i Festes, Eva M. Serramià, han donat a conèixer el programa íntegre de la Festa Major d'aquest 2017. Una festa que han coincidit a destacar, "serà volgudament inclusiva i participativa", amb propostes per a tots els gustos i edats. El programa de mà es pot consultar ja on-line i també s'ha editat un programa de venda, que es pot adquirir a la Botiga de Santa Anna, al carrer Major, 16, a un preu de 10 €.

Continuar llegint » http://www.elvendrell.net/images/stories/Santa_Anna_2017.pdf


L’exposició itinerant “L’aventura nord-americana de 'Maria Rosa' de Guimerà” arriba al Vendrell

L’exposició itinerant “L’aventura nord-americana de 'Maria Rosa' de Guimerà” arriba al Vendrell

Aquest proper dimecres 19 de juliol, a les 19h, al Museu Àngel Guimerà, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “L’aventura nord-americana de Maria Rosa de Guimerà”, durant la qual es podrà gaudir d’una visita guiada. Aquesta exposició itinerant ha estat realitzada pel MAE (Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona) i està basada en l’estudi realitzat per la professora de la Universitat de Richmond, Sharon G. Feldman. Feldman va participar en el I Seminari Guimerà el 2016, en el qual va presentar la primera part de la investigació que ha realitzat sobre la projecció de Guimerà als Estats Units.


Entre els anys 1903 i 1914, les obres Maria Rosa (1894) i Terra baixa (1896) d’Àngel Guimerà van gaudir d’una presència contínua als escenaris teatrals d’Amèrica del Nord. De Nova York a Toronto i de Kansas City a San Francisco, aquestes dues obres van ser tan ben acollides al món teatral nord-americà que, l’any 1915, Cecil B. DeMille, aparentment captivat per la capacitat excepcional de Guimerà de retratar la sensualitat femenina, va adaptar Maria Rosa al cinema mut.En la seva llarga aventura nord-americana, de Barcelona a Broadway i després a la pantalla gran de Hollywood, Maria Rosa, un text que Guimerà va escriure per a la llegendària actriu espanyola María Guerrero, va sobrepassar una sèrie de fronteres lingüístiques, espacials i temporals, transformant-se amb el temps i acumulant noves capes de significat cultural, històric i polític. Quines són les circumstàncies que van fer possible aquesta aventura?

Els muntatges teatrals nord-americans de Maria Rosa i Terra baixa tenen una història de fons fascinant i complexa, protagonitzada, de fet, per tota una sèrie d’actrius carismàtiques de renom nacional, una de les quals era també una diva d’òpera de fama internacional. No costa d’imaginar, per tant, com la representació tan sincera de Guimerà de la psique femenina i del desig femení va oferir un conjunt molt ric d’atractives possibilitats per a aquestes dames del teatre, que ocupaven el primer pla de l’escena teatral d’Amèrica del Nord.

Les traduccions en llengua anglesa les va dur a terme l’equip de traductors nord-americans format per Wallace Gillpatrick i Guido Marburg. A més de Maria Rosa i Terra baixa (amb el títol Marta of the Lowlands), van publicar una traducció anglesa de La pecadora (amb el títol Daniela), però no tenim constància de cap muntatge.

A l’exposició es pot veure la pel·lícula muda dirigida per Cecil B. DeMille Maria Rosa de 1916, de 50 minuts de durada, amb Geraldine Farrar com a protagonista.

L’exposició s’acompanya també d’un mapa interactiu creat per Sharon Feldman i Christopher Brown que capta de manera dinàmica l’historial de les representacions teatrals de Terra baixa (amb el títol Marta of the Lowlands) i Maria Rosa entre 1903 i 1914. La seva circulació per Amèrica del Nord inclou tres gires i una sèrie de representacions individuals. Les obres van arribar a més de 80 teatres diferents, amb més de 260 representacions en total. Fent clic sobre cada punt del mapa, hi trobareu el títol de l’obra, la companyia teatral, actriu principal, la ciutat i el nom del teatre, juntament amb les dades de taquilla (el nombre d’entrades venudes, la recaptació en taquilla en dòlars, el temps atmosfèric i la data de la representació). El mapa ha estat preparat a partir de dades de taquilla recollides al Fons d’Àngel Guimerà de la Biblioteca de Catalunya i amb el suport del Spatial Analysis Lab i el Digital Scholarship Lab de la University of Richmond.

La mostra es podrà visitar al Museu Àngel Guimerà del Vendrell fins el 30 de setembre.


El Govern i l’Ajuntament del Vendrell commemoren demà al Vendrell els 150 anys del naixement de Jaume Carner

El Govern i l’Ajuntament del Vendrell commemoren demà al Vendrell els 150 anys del naixement de Jaume Carner

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, presidirà demà divendres, 14 de juliol, l’acte d’inauguració de la commemoració dels 150 anys del naixement de Jaume Carner, que tindrà lloc a l’Ajuntament del Vendrell, a les 10 hores.

L’acte comptarà amb les intervencions de l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i del director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, Agustí Colomines. També hi assistirà el director territorial de Governació a Tarragona, Baptista Capell, familiars de Carner i alcaldes de la comarca.

Després dels parlaments, la consellera es traslladarà a la casa (carrer de les Garrofes, 7) de l’advocat i polític, Jaume Carner, on, juntament amb l’alcalde de l’Ajuntament del Vendrell, descobrirà una placa inaugural. Posteriorment, es lliurarà un record de la placa als familiars de Jaume Carner.Jaume Carner i Romeu va néixer al Vendrell (Baix Penedès) el 22 de febrer de 1867. Doctor en Dret, ocupà la vicepresidència del Centre Nacional Català. Fou regidor de l’Ajuntament de Barcelona entre 1901 i 1904. Carner abandonà la Lliga Regionalista per fundar el Centre Nacionalista Republicà i el diari El Poble Català. Fou elegit diputat pel Vendrell amb Solidaritat Catalana.

Republicà d’esquerra, va formar part de la comissió que redactà el projecte d’Autonomia de Catalunya, presentat a les Corts Constituents pel govern de la Generalitat de Catalunya. Designat ministre de Finances pel govern d’Azaña, proposà el primer pressupost de la República. L’any 1933 va abandonar el Ministeri per motius de salut i va morir a Barcelona el 27 de setembre de 1934.


El Museu Deu acull el primer “Afterwork”, una activitat lúdica que combina música i degustacions

El Museu Deu acull el primer “Afterwork”, una activitat lúdica que combina música i degustacions

Neix al Vendrell una activitat d’oci amb la qual gaudir, un dimarts al mes, de bon ambient, bona música i bona gastronomia. Dimarts 18 de juliol, al Museu Deu, a partir de les 19:30 h i fins a les 22 h, tindrà lloc el primer “Afterwork”, organitzat per l’associació Tornem Alego i en col·laboració amb el Museu Deu.

El terme “Afterwork” (que significa “després de la feina”) es refereix a aquelles activitats lúdiques que es programen després de la jornada laboral, habitualment amb els companys de feina, però en un ambient distès. És un moment per socialitzar i enfortir relacions fora de les tensions laborals.

En aquesta ocasió han volgut anar més enllà i han creat un espai per compartir amb amics, familiars i companys una estona de descans, en la qual es podrà gaudir d’una degustació de vins de Miquel Pons, acompanyats d’una tapa feta en exclusiva per a l’esdeveniment, a càrrec de Bonacarn. La vetllada estarà amenitzada per la fantàstica veu de la cantautora Nerea Bassart i en un entorn de luxe, els jardins del Museu Deu. L’activitat tindrà un preu de 5 €.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2018)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
[email protected]
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web