TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesEs presenta el programa de la Festa Major 2017

Es presenta el programa de la Festa Major 2017

A la Biblioteca pública Terra Baixa, els Administradors de Santa Anna, acompanyats per la regidora de Cultura i Festes, Eva M. Serramià, han donat a conèixer el programa íntegre de la Festa Major d'aquest 2017. Una festa que han coincidit a destacar, "serà volgudament inclusiva i participativa", amb propostes per a tots els gustos i edats. El programa de mà es pot consultar ja on-line i també s'ha editat un programa de venda, que es pot adquirir a la Botiga de Santa Anna, al carrer Major, 16, a un preu de 10 €.

Continuar llegint » http://www.elvendrell.net/images/stories/Santa_Anna_2017.pdf


L’exposició itinerant “L’aventura nord-americana de 'Maria Rosa' de Guimerà” arriba al Vendrell

L’exposició itinerant “L’aventura nord-americana de 'Maria Rosa' de Guimerà” arriba al Vendrell

Aquest proper dimecres 19 de juliol, a les 19h, al Museu Àngel Guimerà, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “L’aventura nord-americana de Maria Rosa de Guimerà”, durant la qual es podrà gaudir d’una visita guiada. Aquesta exposició itinerant ha estat realitzada pel MAE (Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona) i està basada en l’estudi realitzat per la professora de la Universitat de Richmond, Sharon G. Feldman. Feldman va participar en el I Seminari Guimerà el 2016, en el qual va presentar la primera part de la investigació que ha realitzat sobre la projecció de Guimerà als Estats Units.


Entre els anys 1903 i 1914, les obres Maria Rosa (1894) i Terra baixa (1896) d’Àngel Guimerà van gaudir d’una presència contínua als escenaris teatrals d’Amèrica del Nord. De Nova York a Toronto i de Kansas City a San Francisco, aquestes dues obres van ser tan ben acollides al món teatral nord-americà que, l’any 1915, Cecil B. DeMille, aparentment captivat per la capacitat excepcional de Guimerà de retratar la sensualitat femenina, va adaptar Maria Rosa al cinema mut.En la seva llarga aventura nord-americana, de Barcelona a Broadway i després a la pantalla gran de Hollywood, Maria Rosa, un text que Guimerà va escriure per a la llegendària actriu espanyola María Guerrero, va sobrepassar una sèrie de fronteres lingüístiques, espacials i temporals, transformant-se amb el temps i acumulant noves capes de significat cultural, històric i polític. Quines són les circumstàncies que van fer possible aquesta aventura?

Els muntatges teatrals nord-americans de Maria Rosa i Terra baixa tenen una història de fons fascinant i complexa, protagonitzada, de fet, per tota una sèrie d’actrius carismàtiques de renom nacional, una de les quals era també una diva d’òpera de fama internacional. No costa d’imaginar, per tant, com la representació tan sincera de Guimerà de la psique femenina i del desig femení va oferir un conjunt molt ric d’atractives possibilitats per a aquestes dames del teatre, que ocupaven el primer pla de l’escena teatral d’Amèrica del Nord.

Les traduccions en llengua anglesa les va dur a terme l’equip de traductors nord-americans format per Wallace Gillpatrick i Guido Marburg. A més de Maria Rosa i Terra baixa (amb el títol Marta of the Lowlands), van publicar una traducció anglesa de La pecadora (amb el títol Daniela), però no tenim constància de cap muntatge.

A l’exposició es pot veure la pel·lícula muda dirigida per Cecil B. DeMille Maria Rosa de 1916, de 50 minuts de durada, amb Geraldine Farrar com a protagonista.

L’exposició s’acompanya també d’un mapa interactiu creat per Sharon Feldman i Christopher Brown que capta de manera dinàmica l’historial de les representacions teatrals de Terra baixa (amb el títol Marta of the Lowlands) i Maria Rosa entre 1903 i 1914. La seva circulació per Amèrica del Nord inclou tres gires i una sèrie de representacions individuals. Les obres van arribar a més de 80 teatres diferents, amb més de 260 representacions en total. Fent clic sobre cada punt del mapa, hi trobareu el títol de l’obra, la companyia teatral, actriu principal, la ciutat i el nom del teatre, juntament amb les dades de taquilla (el nombre d’entrades venudes, la recaptació en taquilla en dòlars, el temps atmosfèric i la data de la representació). El mapa ha estat preparat a partir de dades de taquilla recollides al Fons d’Àngel Guimerà de la Biblioteca de Catalunya i amb el suport del Spatial Analysis Lab i el Digital Scholarship Lab de la University of Richmond.

La mostra es podrà visitar al Museu Àngel Guimerà del Vendrell fins el 30 de setembre.


El Govern i l’Ajuntament del Vendrell commemoren demà al Vendrell els 150 anys del naixement de Jaume Carner

El Govern i l’Ajuntament del Vendrell commemoren demà al Vendrell els 150 anys del naixement de Jaume Carner

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, presidirà demà divendres, 14 de juliol, l’acte d’inauguració de la commemoració dels 150 anys del naixement de Jaume Carner, que tindrà lloc a l’Ajuntament del Vendrell, a les 10 hores.

L’acte comptarà amb les intervencions de l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i del director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, Agustí Colomines. També hi assistirà el director territorial de Governació a Tarragona, Baptista Capell, familiars de Carner i alcaldes de la comarca.

Després dels parlaments, la consellera es traslladarà a la casa (carrer de les Garrofes, 7) de l’advocat i polític, Jaume Carner, on, juntament amb l’alcalde de l’Ajuntament del Vendrell, descobrirà una placa inaugural. Posteriorment, es lliurarà un record de la placa als familiars de Jaume Carner.Jaume Carner i Romeu va néixer al Vendrell (Baix Penedès) el 22 de febrer de 1867. Doctor en Dret, ocupà la vicepresidència del Centre Nacional Català. Fou regidor de l’Ajuntament de Barcelona entre 1901 i 1904. Carner abandonà la Lliga Regionalista per fundar el Centre Nacionalista Republicà i el diari El Poble Català. Fou elegit diputat pel Vendrell amb Solidaritat Catalana.

Republicà d’esquerra, va formar part de la comissió que redactà el projecte d’Autonomia de Catalunya, presentat a les Corts Constituents pel govern de la Generalitat de Catalunya. Designat ministre de Finances pel govern d’Azaña, proposà el primer pressupost de la República. L’any 1933 va abandonar el Ministeri per motius de salut i va morir a Barcelona el 27 de setembre de 1934.


El Museu Deu acull el primer “Afterwork”, una activitat lúdica que combina música i degustacions

El Museu Deu acull el primer “Afterwork”, una activitat lúdica que combina música i degustacions

Neix al Vendrell una activitat d’oci amb la qual gaudir, un dimarts al mes, de bon ambient, bona música i bona gastronomia. Dimarts 18 de juliol, al Museu Deu, a partir de les 19:30 h i fins a les 22 h, tindrà lloc el primer “Afterwork”, organitzat per l’associació Tornem Alego i en col·laboració amb el Museu Deu.

El terme “Afterwork” (que significa “després de la feina”) es refereix a aquelles activitats lúdiques que es programen després de la jornada laboral, habitualment amb els companys de feina, però en un ambient distès. És un moment per socialitzar i enfortir relacions fora de les tensions laborals.

En aquesta ocasió han volgut anar més enllà i han creat un espai per compartir amb amics, familiars i companys una estona de descans, en la qual es podrà gaudir d’una degustació de vins de Miquel Pons, acompanyats d’una tapa feta en exclusiva per a l’esdeveniment, a càrrec de Bonacarn. La vetllada estarà amenitzada per la fantàstica veu de la cantautora Nerea Bassart i en un entorn de luxe, els jardins del Museu Deu. L’activitat tindrà un preu de 5 €.


El 29è Música a la Vila omplirà de música tradicional els dimecres d’agost

El 29è Música a la Vila omplirà de música tradicional els dimecres d’agost

Els dimecres d’agost, a les 10 de la nit, la plaça del Tívoli del Vendrell tornarà a acollir el festival de música tradicional Música a la Vila. La 29a edició d’aquest festival començarà el dimecres 2 d’agost amb l’actuació del grup “Criatures”, guanyadors de la IX edició del Concurs Sons de la Mediterrània i que està integrat per l'acordionista Marçal Ramon i el graller Ivó Jordà.

Aquest és un duet íntim, on la gralla i l’acordió es traslladen a uns terrenys poc explorats per aquests dos instruments. En aquesta actuació, s'acompanyaran de contrabaix i bateria i presentaran el seu nou projecte Taumàtrop.El segon concert del festival serà el dimecres 9 d’agost, amb la banda de flabiols “Francolins”, que faran doble actuació: a les 20h un concert familiar i a les 22h, un concert acompanyats de la Cobla Sant Jordi en què presentaran el seu projecte conjunt Un francolí a Ítaca. Els Francolins fusionen el so característic dels flabiols, com una secció més de la cobla, amb un repertori d'estils aparentment allunyats, com la música tradicional, els ritmes afrollatins, la sardana o la música de cinema.

El dimecres 16 d’agost serà el torn de l'acordionista de Montroig del Camp Guillem Anguera, que presentarà el seu primer treball discogràfic en solitari: '14 km'. Música instrumental, amb temes de collita pròpia, on l’acordió diatònic és l’instrument principal que ve acompanyat amb uns músics de luxe amb una gran trajectòria professional.

El dimecres 23 d’agost els convidats del Música a la Vila seran els membres del quintet “Marsupialis”, reconeguts intèrprets del folk català, que presentaran les seves adaptacions de temes de Felip Grau i Solé, un 'indiano' de finals del segle XIX.

El Música a la Vila acabarà el dia 30 d'agost amb el concert de Jordi Molina, que es defineix com “music per il·lusió, tenor per vocació i compositor per curiositat”. Molina portarà al Vendrell, en format de septet, el seu projecte 'Matèria del temps', un pas clau en la reivindicació de la potencialitat de la tenora.

Tots els concerts són gratuïts.Més informació: http://musicaalavila.blogspot.com.es/


Es presenta el "Temporada d'estiu", la guia d'espectacles culturals del Vendrell

Es presenta el "Temporada d'estiu", la guia d'espectacles culturals del Vendrell

Aquest passat dilluns, a la Sala de Plens, es va presentar l'edició d'estiu del "Temporada", la guia dels espectacles culturals del Vendrell. En aquesta edició estiuenca, s'hi pot trobar tota la programació del 37è Festival Internacional de Música Pau Casals, la programació del 29è Festival de Música tradicional "Música a la Vila" i els concerts que es programen a l'Auditori Pau Casals durant el mes d'agost.

La publicació també inclou els concerts d'orgue que s'organitzen a través de l'Associació Amics de l'Orgue del Vendrell i els concerts del Festival Jove "Música als Jardins", organitzats per la Fundació Pau Casals.

Fullejar el "Temporada" permet descobrir, d'una manera ràpida, la gran oferta d'espectacles culturals que acull el Vendrell en els propers mesos i que conté propostes per a tots els gustos i públics. La regidora de Cultura i Festes, Eva M. Serramià, ha explicat que un cop més "la programació del "Temporada" confirma que el Vendrell és una vila plenament musical".


Aquest dijous 13 de juliol arrenca el 37è Festival Internacional de Música Pau Casals

Aquest dijous 13 de juliol arrenca el 37è Festival Internacional de Música Pau Casals

La 37a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals comença aquest proper dijous 13 de juliol, a les 20.30h, amb el concert inaugural a càrrec del violoncel·lista Alban Gerhardt i el pianista Steven Osborne. Enguany, l'Auditori Pau Casals i l’Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals, han volgut donar un nou impuls i més notorietat internacional al Festival dedicat al gran violoncel·lista català amb una nova edició que, del 13 al 24 de juliol, presenta una programació més ambiciosa que mai.

Així, el festival d’enguany inclou set concerts dedicats als compositors més estimats per Casals amb diversos músics que van ser propers al Mestre o que en són hereus de manera indirecta.

El primer dels concerts porta per títol “De Bach a Xostakóvitx!” i estarà protagonitzat per Alban Gerhardt (violoncel) i Steven Osborne (piano). El començaran, precisament, amb la Suite número 6 per a violoncel sol de J.S.Bach, considerada com la més difícil de totes. Seguiran els Estudis-Taules Op.39 nº1 a 5 de R.Rachmaninoff; la Sonata per a violoncel i piano de C.Debussy i acabarà amb la Sonata Op.40 de D.Xostakóvix. El lligam entre els altres compositors presents en el programa és la seva admiració comuna per Bach: Rakhmàninov el va transcriure, Debussy s’extasiava davant la seva música i Xostakóvix el va agafar com a model.


Divendres 14 de juliol, a les 22h, i dins de la programació del FIMPC, es projectarà a la Plaça del Tívoli, la tv movie Casals: la força d’un silenci, dirigida per Manel Huerga i protagonitzada per Joan Pera, Nao Albet, Carme Sansa i Marc Cartes. Casals, la força d’un silenci està situada a mitjans dels anys quaranta, època en la qual Pau Casals era considerat el millor músic del moment. Exiliat a Prada de Conflent, intenta ajudar les famílies republicanes amb necessitats, protegint-se sovint de la Gestapo, que controla la zona. El mestre, decidit a no tornar a tocar en públic mentre Franco continuï al poder i les potències occidentals no es decideixin a forçar-ne la caiguda.


El 37è FIMPC continuarà dissabte 15 de juliol, a les 20.30h, amb el concert “Bach? Quin temperament més volcànic!”, que anirà a càrrec de la violonista Amandine Beyer i el seu conjunt And Gli Incogniti interpretaran tres obres mestres de Bach que Pau Casals apreciava especialment, el Violin Concerto BWV 1041, la Second Orchestral Suite BWV 1067 i el Concert de Brandenburg núm. 5, així com dos concerts virtuosos de Vivaldi.


Diumenge 16 de juliol, també a les 20.30h, el Festival Pau Casals seguirà amb “La plenitud del violí romàntic”, un concert a càrrec de Renaud Capuçon, violí i Guillaume Bellom, piano. Interpretaran el Rondo brillant en Si menor, D. 895 F. Schubert (1797-1828), la Sonata per a violí i piano No. 7 L.v. Beethoven en Do menor, Op. 30 n° 2 i la Sonata per a violí i piano R. Strauss en Mi bemoll, Op. 18. Capuçon dedica aquest programa a la memòria de Casals, però també a la d’Isaac Stern, que va ser el seu mestre i del qual avui conserva el violí. Stern havia estat molt proper a Casals, però no havia pogut complir la promesa de tocar a l’Auditori del Vendrell.


Més info: www.auditoripaucasals.cat


Convocat el 4rt Concurs Instagram “El Vendrell, en blanc i negre”

Convocat el 4rt Concurs Instagram “El Vendrell, en blanc i negre”

Per quarta vegada, Turisme del Vendrell (@turismevendrell) convoca el Concurs Instagram a l’estiu. En aquesta ocasió, la temàtica del concurs és “El Vendrell, en blanc i negre”. Cal que els usuaris captin amb els seus mòbils aquells llocs, moments o situacions que siguin representatius del nostre municipi (el Vendrell i les seves platges), però les fotografies hauran de ser en blanc i negre.

Entre totes les imatges enviades pels usuaris, se n’escollirà una, que serà la premiada.

Com en anteriors edicions, l’objectiu del concurs és que vilatans i visitants puguin participar en una acció col·lectiva per fomentar la participació i promocionar el municipi arreu del país i del món.

L’etiqueta per participar el concurs serà #elvendrellenblancinegre

El termini de participació en el concurs començarà el 15 de juliol de 2017 i finalitzarà el 15 d’agost de 2017.

El guanyador s’emportarà dues entrades gratuïtes al Parc Aquàtic AQUALEON (@aqualeon).

Les bases completes del concurs es poden consultar al web www.elvendrellturistic.com.

Continuar llegint » www.elvendrellturistic.com.


Es posa en marxa la “Ludoteca a la sorra” a Coma-ruga

Es posa en marxa la “Ludoteca a la sorra” a Coma-ruga

Es posa en marxa la Ludoteca a la sorra, un espai de joc destinat a infants de 2 a 10 anys, que ofereix l'Ajuntament del Vendrell com a eina educativa i de diversió i que està ubicat a l’alçada del carrer Fluvià de Coma-ruga. Ja, dimarts, la ludoteca va rebre els primers visitants durant una sessió fotogràfica promocional del servei.

L'espai compta amb una selecció de joguines que afavoreixen la relació i el joc a la platja, amb un disseny i una distribució molt acurats que conviden a jugar i a participar, i amb la col·laboració d'un grup de professionals especialitzats en l'educació a través del joc i de la joguina. A la ludoteca, els menuts podran gaudir de racons de joc simbòlic, de construcció, d'aigua, psicomotor, jocs tradicionals i d'iniciació esportiva i espai per dibuixar i fer petits tallers. Enguany també s’hi ha previst un racó amb activitats per promocionar els Jocs del Mediterrani Tarragona 2018.

La Ludoteca a la sorra és un servei per a les famílies, que hi poden deixar els infants una estona mentre els pares fan les compres, van a la platja... i que té unes normes de funcionament que cal respectar. El seu horari de funcionament és de les 18h a les 21h. Entre altres, cal tenir en compte que l’entrada es farà a cada hora en punt i que el preu per hora és de dos euros. Les inscripcions es poden fer a la mateixa Ludoteca, on els pares i mares hauran de facilitar les seves dades i el número de telèfon.


Aquest proper diumenge 9 de juliol, MULLA'T per l'esclerosi múltiple

Aquest proper diumenge 9 de juliol, MULLA'T per l'esclerosi múltiple

El proper diumenge 9 de juliol de 2017, un any més, la piscina coberta de l'avinguda del Camp d'Esports i la piscina descoberta del Complex Esportiu Club de Tennis Vendrell col·laboraran amb la campanya Mulla't, que organitza la Fundació Esclerosi Múltiple des de l'any 1994. La missió de la Fundació Esclerosi Múltiple és millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia i destinar recursos a la recerca.

Des de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell es vol convidar a tots els vendrellencs i vendrellenques a “mullar-se”, de forma literal aquest proper diumenge, de 10h a 14h, a qualsevol de les dues piscines municipals obertes aquesta jornada. Amb aquest bany solidari es vol ajudar a la Fundació a batre un nou rècord de persones que es mullen per aquesta causa per donar suport a les més de 7.000 persones afectades per aquesta malaltia a Catalunya.

A banda de fer un “bany solidari”, també es pot col·laborar amb la campanya comprant, a les mateixes piscines, el material de marxandatge que es posa a la venda amb motiu de la campanya i que contribueix a finançar els serveis que ofereix la Fundació Esclerosi Múltiple.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2017)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web