TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesUna 'estrella' del jazz vocal, dissabte a l'Auditori Pau Casals

Una 'estrella' del jazz vocal, dissabte a l'Auditori Pau Casals

La programació del Temporada de tardor té aquest dissabte, a l'Auditori Pau Casals, una cita amb el jazz. L'artista Michele Hendricks hi oferirà un repertori que inclou el bo i millor de la seva extensa carrera com a vocalista de jazz.

La primera vegada que Michele Hendricks va cantar sobre un escenari era una nena de 8 anys. Ho va fer al costat de Jon Hendricks, el seu pare, i un dels millors cantants de jazz de tots els temps. Decidida a emprendre la seva pròpia carrera, aviat va destacar en l'escena de Sant Francesc a la Costa Oest en general. L'arribada de l'èxit va fer que decidís canviar de lloc de residència, primer a Nova York i més tard, a París. Ha estat una de les cantants destacades de les últimes dècades i la seva obra està recollida en diversos segells discogràfics de prestigi. La veu de Michele ha estat aclamada en tots els continents, i és especialment estimada al Japó, nació amb una llarga tradició d'afició al jazz. Ha merescut els elogis de la crítica internacional, tant per la seva carrera en solitari com per les seves col·laboracions amb jazzmen de la talla de Buddy Rich o Stan Getz.

Tota una veu del jazz, en la línia de les grans dames històriques que arriba a l'Auditori Pau Casals aquest dissabte, al vespre, oferint al públic la seva magnífica tècnica i una gran capacitat de comunicació. a través del jazz vocal han estat elements molt valorats per la crítica i el públic. Els seus concerts són una selecció de la millor música inclosa en la seva nombrosa discografia.

Les entrades pel concert a l'Auditori Pau Casals es poden adquirir a la regidoria de Cultura (La Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84 (de 10 a 14h), a través del portal www.ticketea.com, i al mateix Auditori Pau Casals.

INTÈRPRETS:
Michele Hendricks, veu
Toni Solà, saxo tenor
Gerard Nieto, piano
Ignasi González, contrabaix
Andrea Michelutti, bateria

MICHELE HENDRICKS
Dia: Dissabte, 10 de novembre
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 20.30 h
Entrada: 15 €
Entrada amb descompte: 12 €


Aquesta setmana arrenca un nou cicle de xerrades “L’ofici de ser pares”

Aquesta setmana arrenca un nou cicle de xerrades “L’ofici de ser pares”

Aquesta setmana s’iniciarà un nou cicle de xerrades de “L’Escola de Mares i Pares”, que porta per nom “L’ofici de ser pares”, i que organitzen l’Ajuntament del Vendrell i la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració dels centres, entitats i professionals que hi participen.El cicle pretén donar eines i suport a les famílies a l’hora d’educar els fills i filles a través de sessions que van a càrrec de professionals de disciplines com la psicologia, la pedagogia, la logopèdia o la policia, entre altres. El regidor d’Educació, Kenneth Martínez, ha destacat que “la voluntat d’aquest cicle és aconseguir que les famílies puguin afrontar amb més recursos situacions que es donen en les diferents etapes de creixement del seus fills”.Les xerrades es faran en diverses escoles i equipaments del municipi i en diferents horaris per tal de facilitar l’assistència de les famílies.

La primera sessió es farà el dimecres 24 d’octubre de 2018, a les 19 h, al Centre cívic L’Estació. S’hi farà la presentació del llibre El mando de las emociones, a càrrec d’Aroa Mateo (psicòloga d’Intelment). Es tracta d’un conte que ajuda a treballar i millorar la intel·ligència emocional.

Les altres propostes, fins al mes de maig, són les següents:

Dimecres 21 de novembre de 2018, a les 18 h, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals, un col·loqui sobre un protocol per saber si un infant està preparat per llegir, a càrrec del Dr. Catalan i de Sílvia Edo (òptica especialitzada en visió infantil). Tot seguit, es farà una taula rodona sobre què s’ha de fer quan un infant va malament a l’escola.

Dimecres 28 de novembre de 2018, a les 19 h, al Centre cívic L’Estació, s’informarà de com prevenir la violència de gènere des de l’adolescència, a càrrec de l’ORC dels Mossos d’Esquadra del Baix Penedès.

Dimecres 12 de desembre de 2018, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Àngel Guimerà, Àngela Corominas i Laura Merenciano, logopedes del CDIAP, Baix Penedès exposaran les possibilitats que poden tenir les joguines per estimular el llenguatge.

Dimecres 16 de gener de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Pau Casals, la coach Neus Navarro explicarà els beneficis de la pràctica del “mindfulness”, un conjunt de tècniques derivades de la meditació budista, per aconseguir més èxit acadèmic i benestar personal.

Dimecres 30 de gener de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Marta Mata, Carme Reyes, orientadora i psicòloga de l’institut Mediterrània, parlarà sobre què es pot fer si es detecten possibles trastorns el desenvolupament o de l’aprenentatge.

Dimecres 13 de febrer de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Àngels Garriga, infermeres de pediatria del CAP I plantejaran casos pràctics per adquirir nocions bàsiques de primers auxilis.

Dimecres 27 de febrer de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Els Secallets, des del centre SINAPSIS es proposaran eines i hàbits per ajudar els infants a parlar i aprendre millor.

Dimecres 13 de març de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Teresina Martorell, Sandra Rente, psicopedagoga de Xenòlit, exposarà què cal fer per aconseguir que els infants siguin més egurs i autònoms.

Dimecres 27 de març de 2019, a les 19 h, al Centre cívic L’Estació, es tractarà el tema del bullying a càrrec de l’ORC dels Mossos d’Esquadra del Baix Penedès i d’Aroa Mateo (psicòloga d’Intelment).

Dimecres 9 d’abril de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Pla de Mar, Isabel Serisier de CEMTA donarà idees per fomentar l’emprenedoria, la innovació i la creativitat en els infants.

Dimecres 24 d’abril de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Garbí, Carme Reyes, orientadora i psicòloga de l’institut Mediterrània donarà pautes de com explicar l’arribada d’un germà o germana “especial” o “diferent”.

Dimecres 15 de maig de 2019, a les 19 h, al Centre cívic L’Estació, Marta Bodoy, psicòloga de Sinapsis i orientadora de l’institut Andreu Nin, plantejarà quan i com s’ha de començar a parlar de sexualitat amb els fills i filles.

Dimecres 29 de maig de 2019, a les 19 h, al Centre cívic L’Estació, es farà l’acte de cloenda d’aquest cicle de xerrades amb una taula rodona sobre el TDAH.

Totes les sessions són obertes a famílies i educadors dels centres escolars de la comarca, i no cal fer inscripció prèvia.

Per a més informació: https://peevendrell.blogspot.com.es/ Regidoria d’Educació, tel. 977 66 89 62.


A punt la quarta festa “Fem Barri” que promou la convivència i el civisme

A punt la quarta festa “Fem Barri” que promou la convivència i el civisme

La Taula Comunitària del barri de Ca l’Escori i els pisos Planas i la Regidoria de Serveis Socials organitzen el dissabte dia 27 d’octubre, a partir de les 10 i fins les 2 de la tarda, la quarta edició de la “Festa al Barri”. Es tracta d’una festa oberta a la participació de tothom on hi haurà activitats per a totes les edats: pintada del mur pel civisme i la convivència, tallers i manualitats, jocs infantils i, enguany, organitzem una nova activitat, un concurs de dolços.
Aquesta és una iniciativa que ha sorgit de les entitats que participen a la taula comunitària per dinamitzar i promoure activitats per a la convivència i el civisme en aquest barri. Enguany, així com es va fer l’any passat, amb l’objectiu d’embellir el barri tornarem pintar el mur del c/ Sant Joan i ho farà l’artista guanyador de la darrera edició del Cultura Urbana.

Les entitats participants que organitzen la festa al barri són: Casal Jove del Vendrell, Ass. de Dones Al-Manar, Grup de Dones del Vendrell, Ass. Cultural de Joves de Catalunya, Càritas, El Ventall-Fundació Sta. Teresa, La Ballaruga, La Trinxera, ACTUA SCCP i veïns i veïnes a títol individual. I les regidories de Serveis Socials, Joventut i Policia Local.

Es convida a tots els vendrellencs i vendrellenques a participar en aquesta festa intercultural que ja forma part de l’agenda del municipi.


Què és la Taula Comunitària?
La taula comunitària del Vendrell és un punt de trobada d’associacions i persones per crear vincles i promoure noves iniciatives que permetin l’intercanvi entre generacions i el coneixement de les diferents cultures que tenim al Vendrell. És un punt de trobada viu i dinàmic en el què, depenent dels projectes i iniciatives, se sumen noves entitats i persones que volen participar de les activitats que es van generant.


La taula va néixer fa quatre anys des de Serveis Socials i l’Associació CEPS Projectes Socials. Mica en mica s’ha anat consolidant com a espai col·laboratiu que permet sobretot un treball en xarxa de manera que les mateixes entitats que hi participen paral·lelament gràcies a la taula comunitària, han endegat nous projectes.


Gràcies al paper actiu que tenen les entitats, a més de la festa, la taula comunitària organitza durant tot l’any tallers, xerrades i d’altres iniciatives com ara classes de català i castellà per a persones estrangeres, xerrades sobre els drets i deures de les comunitats de veïns, xerrades de sensibilització sobre la violència envers les dones, tallers de cuina, cursos d’autoestima, i moltes més. Aquestes propostes donen fruit gràcies a la coordinació de la regidoria de Serveis Socials i la implicació de les regidories d’Educació, Joventut, la Policia Local i els Mossos l’Esquadra.


Trobareu informació sobre el què anem fent al Facebook: Desenvolupament comunitari al Vendrell o bé trucant a la Regidoria de Serveis Socials al telèfon 977 16 64 16.


La Fundació Apel·les Fenosa recorda amb una exposició el retrobament de Fenosa amb els seus amics de joventut en tornar de l’exili

La Fundació Apel·les Fenosa recorda amb una exposició el retrobament de Fenosa amb els seus amics de joventut en tornar de l’exili

El proper dissabte 3 de novembre, a les 12 hores, la Fundació Apel·les Fenosa inaugura a la seva seu del Vendrell l’exposició “Amics retrobats”, que restarà oberta fins a finals de febrer de 2019. Organitzada en col·laboració amb la Fundació Rafael Benet, i amb l’ajut de l’Institut de Cultura de Barcelona, evoca el moment de retrobament de Fenosa amb els vells amics Evolucionistes.

L’ any 1951 Apel·les Fenosa torna a Barcelona per primera vegada després d’exiliar-se per assistir al funeral de la mare. Per sorpresa, els seus amics de joventut que viuen a Barcelona a l’ombra de la situació política i social de la dictadura, el reben com un alenada d’aire fresc que els hi significa una possibilitat de connectar amb l’escena parisenca. Aquests artistes són l’escultor Josep Granyer, els pintors Manuel Humbert, Joan Serra, Bosch Roger, i els crítics d’art i també pintors Joan Cortés i Rafael Benet.

Segons explicava Nicole Fenosa:
“Casilda Florensa Pujol, la mare de Fenosa, va morir el 15 d’agost de 1951. Malgrat la gravetat de l’esdeveniment, l’Apel·les va tenir grans dificultats per obtenir un visat. Quan vam arribar a la frontera el van portar a la guàrdia civil, van trobar la seva fitxa massa tard perquè, així, no poguéssim agafar el tren. De fet, vam haver d’esperar el tren següent durant tota la nit, asseguts en un banc i vam arribar massa tard per poder assistir a l’enterrament”.

El projecte consisteix en estudiar aquest retrobament entre 1957 i 1958, que és l’època on Fenosa fa l’exposició de la Galeria Jardin de Barcelona, i quan compra la Casa del Portal, que servirà per consolidar el retorn de l’escultor exiliat.

En paraules de Jacint Berenguer, autor d’un dels textos del catàleg: “Per a Fenosa va significar l’agradable sorpresa que, malgrat els disset anys que havien transcorregut des que s’hagué d’exiliar a França, encara era recordat i estimat pels seus amics barcelonins......Per a Rafael Benet, en canvi, l’encontre amb Fenosa, penso que, a més del retrobament del vell amic, va comportar, enmig d’aquella Barcelona encara autàrquica, una glopada d’aire fresc que provenia d’un món per ell tan admirat, París,.......reprendre, ni que fos a llarga distància, el contacte amb una ciutat que ell estimava tant i amb la qual s’hi sentia tan proper.”

El crític J. M. Cadena recorda també en el catàleg el significat intens que per amb ells tenia l’amistat, com quan l’escultor Granyer escriu a Fenosa:

“L’amistat escampa els mals records i, amb això, tu i jo, amb totes les intermitències del temps, l’hem represa cada vegada, com si fos nova i l’acabéssim d’estrenar”
Lluís Boada certifica en el seu escrit que l’amistat amb Fenosa va ser fonamental per la vida i l’obra de Manuel Humbert:

“Humbert disposava de dos recursos importants per relativitzar les misèries ambientals de la llarga postguerra espanyola: la companyia dels amics i les seves freqüents, llargues i profitoses estades a París. En alguns casos es donaven les dues circumstàncies i aleshores era magnífic. L’amistat amb els Fenosa n’és un bon exemple.”

L’exposició aplega unes 40 obres, amb fotografies documentals i pintures i escultures de tots els artistes implicats, així com un inèdit dibuix que Tristan Tzara, fundador del dadaisme, va fer de Josep Granyer, al Vendrell.

FOTO:
Manuel Humbert, Fenosa, Joan Serra, Constance Mallet i Emili Bosch Roger en una terrassa d’un cafè de Barcelona, 1956. Fotografia Nicole


Horari de cementiris per Tots Sants 2018

El Vendrell

Dies 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 i 31 d’octubre, i 1 i 2 de novembre
De 9 h a 18 h


Sant Vicenç de Calders

Dies 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre
De 10 h a 18 h


El Museu Deu acull l’exposició “Horitzons-Diàleg” del col·lectiu GROP

El Museu Deu acull l’exposició “Horitzons-Diàleg” del col·lectiu GROP

A partir d’aquest proper divendres 19 d’octubre es podrà visitar a la Sala d’exposicions temporals del Museu Deu del Vendrell la mostra “Horitzons – Diàleg”, un conjunt d’obres del col·lectiu GROP.
GROP és una associació d’artistes de Torredembarra que va néixer l’any 1999 per tal de promoure i difondre l’art contemporani a través de diferents expressions artístiques i activitats diverses com ara exposicions, performances, intercanvis, tallers... Centren la seva tasca en projectes expositius pensats especialment pels diferents espais, amb un treball que va més enllà del treball individual cercant una resposta en l’àmbit social.

GROP experimenta amb la creació particular i col·lectiva en l’àmbit de la pintura, les instal·lacions fotogràfiques, l’obra gràfica, vídeos, escultura, ceràmica i joia artesana, entre d’altres.

El col·lectiu presenta al Museu Deu obres de la mostra “Horitzons” i un nou treball inspirat en les peces que s’exposen al Museu Deu. En aquesta ocasió, la sala d’exposicions temporals del Museu Deu acull tècniques i estils diversos, matèries i llenguatges diferents, creacions de múltiples lectures de la mà de Fabio Guzmán, Paquita Esteban, Antonio Boira, Sibil·la Strodthoff, Cristina Riambau, Charo Costa, Jordi Morera i bruix.net (Pere Bruix).

Així, els paisatges de Miquel Villà o les figures mexicanes de Josep Cañas han inspirat obres fetes amb la tècnica artística de collage; detalls de les talles de fusta de la Sala de les Catifes són plasmades ara en olis sobre tela o en peces de ceràmica esmaltada; els teixits de les catifes del Museu Deu es podran contemplar en obres de paper o en peces utilitzant la tècnica d’estergit ... tot un diàleg entre les obres del Museu Deu i la visió d’artistes contemporanis.

L’acte inaugural tindrà lloc el proper divendres 19 d’octubre a les vuit del vespre i comptarà amb la presència dels artistes que realitzaran una performance creant un diàleg entre la paraula, la música i l’obra d’art. A més, el Col·lectiu GROC té programats un seguit de tallers al Museu Deu, que es podran consultar al web del museu www.museudeu.com.

La mostra es podrà visitar del 19 d’octubre al 6 de gener de 2019.

Per a més informació:
Museu Deu. Plaça Nova, 6.
977666308. www.museudeu.com / [email protected]


Arrenca el procés participatiu del FEDER de Coma-ruga

Arrenca el procés participatiu del FEDER de Coma-ruga

Aquest passat dissabte 13 d’octubre es va iniciar el procés participatiu del projecte FEDER per definir els usos de l’edifici Tabaris així com el disseny i les característiques de la nova urbanització del centre de Coma-ruga. En concret, el tret de sortida es va donar amb una jornada informativa que va comptar amb la participació d’unes 125 persones i diverses activitats. La primera va començar a les 11 del matí amb una visita guiada de caire històric per l'àmbit d'actuació del projecte FEDER, que va anar a càrrec de la tècnica del Museu Deu, Sílvia Vaquero, i que va permetre als assistents conèixer molts detalls dels orígens de Coma-ruga.

Posteriorment, al gimnàs de l'escola Els Secallets, el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, i el regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas, van fer la presentació general del projecte i van atendre els dubtes dels assistents, mentre que els tècnics del Gabinet Ceres, encarregat del procés participatiu, en van oferir els detalls més concrets, explicant com serà el seu desenvolupament i tots aquells aspectes que cal tenir en compte per a participar-hi.

En aquesta sessió es va projectar un vídeo informatiu sobre el projecte FEDER, i sobre la història de Coma-ruga, que també es pot visionar a la pàgina web municipal: https://www.elvendrell.net/processos-participatius/feder-coma-ruga

Aquest acte també va incloure una acció participativa per recollir la reflexió dels assistents sobre els què consideren, a dia d’avui, els principals atractius de la zona centre de Coma-ruga i els principals problemes o mancances de la mateixa, així com les expectatives de futur.

Precisament, aquesta mateixa reflexió és una de les preguntes que es plantegen en l’enquesta de recollida de propostes que està activa en línia al web de l’Ajuntament del 14 al 29 d’octubre, i amb la qual es vol facilitar la participació dels veïns i veïnes, especialment, dels de segones residències.

El procés participatiu del FEDER continuarà el 29 d’octubre, quan estan programades dues sessions de debat. D’una banda, a les 18h, se’n farà una amb comerciants i restauradors i a les 20h, una oberta als veïns i veïnes, ambdues al Centre cívic de Coma-ruga. Aquestes sessions tindran com a objectiu reflexionar, debatre i consensuar les actuacions urbanístiques que cal dur a terme per aconseguir les expectatives entorn del futur de la zona centre de Coma-ruga i els usos futurs possibles que es podrien donar a l’edifici Tabaris.

Tot i que aquest és el calendari inicial del procés de participació, si aquest ho requereix es programaran més sessions de debat.

Un cop finalitzada la fase de participació, s’elaborarà un informe amb totes les aportacions recollides durant les sessions de debat i la consulta en línia. Es formarà una comissió tècnica amb personal municipal, que serà l’encarregada de valorar i validar la viabilitat de les aportacions recollides, tenint en compte sempre els criteris marcats pel Programa operatiu FEDER i descrites a les bases. Aquesta validació permetrà determinar quines aportacions són viables i, per tant, es poden tenir en compte a fi d’incorporar-los en el projecte final d’intervenció urbanística, arquitectònica i d’usos. La validació es durà a terme durant els mesos de novembre i desembre de 2018.


Per tancar el procés participatiu, s’organitzarà una sessió de retorn per tal de poder fer una rendició de comptes centrada en els resultats de la validació tècnica i, per tant, en les actuacions proposades per la ciutadania que finalment dibuixaran la intervenció que cal fer a la zona. La sessió de retorn es portarà a terme al mes de desembre de 2018.

Aquestes sessions participatives es fan de forma prèvia a la licitació dels treballs d’intervenció tècnica, redacció dels projectes i direcció d’obres. La previsió és que les obres puguin començar passat l’estiu del 2019.Continuar llegint » https://www.youtube.com/watch?v=bNNJHKS52mw


La 'Música de gralles' arriba divendres a l'Auditori del Tívoli

La 'Música de gralles' arriba divendres a l'Auditori del Tívoli

La programació del Temporada tardor continua aquest divendres, en clau de música tradicional. L’Auditori del Tívoli acollirà el 12 d’octubre el concert 'Música de gralles' en homenatge a Jaume Vidal i Vidal, en el centenari del seu naixement. L'audició estarà protagonitzada pels grups vendrellencs Les Gralles del Baix Penedès, Tocats de canya, Els Mosquits i Els Aixarts. Com a grup convidat hi haurà l’Orquestra de Ministrils de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de l’Hospitalet de Llobregat. S'ha optat per aquest grup ja que uneix joventut i maduresa, estudiants i professorat, tradició i innovació al voltant de les peces de Jaume Vidal i, per tant, amb un repertori «vidalenc».

El concert 'Música de gralles' arriba ja a la seva tretzena edició, i enguany està dedicat a una persona estretament vinculada a aquesta música festiva. Al 2013 ja es va fer un homenatge a Jaume Vidal, conegut com a 'Maestro' entre els músics vendrellencs que toquen la gralla. Llavors, l'homenatge va ser amb motiu de la cessió de les partitures, cartes i fotografies que la seva esposa Emília Alcalà i Vendrell i els seus fills Montserrat i Jaume Vidal i Alcalà havien fet a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès.

Des del mes de gener, la «Comissió del Centenari de Jaume Vidal» ha estat planificant i coordinant diversos actes al voltant d’aquest aniversari que s’han dut a terme per iniciativa d’entitats del Vendrell. Entre ells, el concert del grup de gralles Quatre Quarts organitzat per l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell, la presentació del llibre 'Commemoració 100 anys del naixement Jaume Vidal i Vidal', amb arranjaments de peces seves per a quatre de gralles, fets per Carlota Baldrís, Roger Conesa, Lluís Giménez, Ivan Joanals i David Valera, i editat per l’Associació d’Amics de l’Orgue de Vendrell.

També s'ha fet, al juny, un concert de Les Gralles del Baix Penedès amb motiu del centenari del naixement de Jaume Vidal i Vidal, fundador del grup i mestre dels grallers i gralleres de la segona època. El passat agost, el concert de gralles amb Canya d’Or & Brass i Xavi Lozano, organitzat per Música a la Vila, també feia especial referència a la figura de Jaume Vidal.

La Comissió del Centenari de Jaume Vidal contempla abans de finalitzar el seu centenari la publicació del llibre 'Esbós biogràfic i musical de Jaume Vidal i Vidal', que recull la seva biografia i cronologia, diverses entrevistes a familiars, companys coetanis, deixebles i altres persones que el van conèixer, el recull documentat de les seves composicions i arranjaments, i l’edició d’algunes d’aquestes composicions i arranjaments.

El concert d'aquest divendres inclourà la interpretació de diversos temes a càrrec de cada formació, i conjuntament dues peces, 'El rotllet' i 'La gelosa', dos balls de bastons de Jaume Vidal i Vidal, arranjats pel Ço del Botafoc.

Les entrades es poden adquirir a la regidoria de Cultura (La Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84 (de 10 a 14h), i a través del portal www.ticketea.com.


“Píndoles de salut” a la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell

“Píndoles de salut” a la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell

Durant el mes d’octubre, la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell programarà diverses activitats emmarcades dins del projecte “Píndoles de salut”. Es tracta d’una iniciativa impulsada des de la Central de Biblioteques de Tarragona, destinada a les biblioteques de la seva demarcació. El seu objectiu principal el de posar de rellevància la importància de la cura i la prevenció de les malalties per tal de mantenir una bona qualitat de vida. Per a fer-ho, s’ha posat a disposició de les biblioteques un lot de llibres relacionats amb aquesta temàtica, així com la possibilitat de programar xerrades divulgatives, activitats d’animació a la lectura per als més petits i un club de lectura.

El projecte aporta l’actualització del fons de les biblioteques en l’apartat de medicina i salut per tal d’atendre de manera adequada les demandes d’informació en aquest àmbit. En aquest sentit, del 9 al 30 d’octubre hi haurà una mostra de material bibliogràfic, sonor i audiovisual al vestíbul.

Així mateix, el dijous dia 18, a les 19.00h., la Biblioteca acollirà la conferència “Medicina regenerativa”, a càrrec del Doctor Enric Contreras, metge especialista en hematologia i hemoteràpia i director assistencial del Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

Així mateix, la sessió mensual del Club de Lectura de la Biblioteca, que se celebrarà el dimecres 24 a les 19.30h., estarà dedicada al llibre “Incert camí”, i comptarà amb la participació del seu autor, Eduard Prats, metge especialista en l’aparell digestiu i màster en Bioètica (UAB-IBB).


El Vendrell continuarà reivindicant aquesta tardor la figura del músic Benvingut Socias

El Vendrell continuarà reivindicant aquesta tardor la figura del músic Benvingut Socias

Els Amics de l’Orgue del Vendrell i l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, en col·laboració amb l’Ajuntament del Vendrell, tornen a unir esforços per reivindicar aquesta tardor la figura del músic vendrellenc Benvingut Socias (El Vendrell, 1877-1952). A través de diversos actes, i coincidint amb la commemoració del naixement d’aquest destacat concertista i compositor, es vol donar a conèixer i posar en valor la seva trajectòria local i internacional. I és que malgrat haver fet una carrera musical molt destacada a Catalunya i també a l’estranger, en ciutats com París, Londres o fins i tot als Estats Units, Socias és encara un “gran desconegut”, especialment entre la gent més jove. L’obra de Benvingut Socias, molt diversa, abraça des de composicions religioses fins a sardanes, música de cambra i composicions musicals per acompanyar textos poètics d’autors catalans.

L’acte principal d’homenatge es farà el divendres 19 d’octubre, a les 20.30h, a l’Auditori del Tívoli. D’una banda, aquest inclourà la conferència “Infància i joventut de Benvingut Socias”, a càrrec de Nativitat Castejón, directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès. Cal dir que el fons documental de Benvingut Socias Mercadé va ser cedit a la Generalitat de Catalunya el 2017 i es troba dipositat a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès. Aquest compta amb la seva obra musical, així com la seva correspondència, un diari personal o un llibre copiador de cartes, entre d'altres.

Dins del mateix acte, a continuació, es farà l’estrena de l’audiovisual “Del Tancat de la Plana al món, homenatge a Benvingut Socias”, obra de Carlota Baldrís, guanyadora del primer premi del I Concurs Benvingut Socias de composició per a gralla i orgue. Aquest serà un resum de la vida de Benvingut Socias amb música i imatges. Per acabar l’acte s’oferirà un concert de “Peces de joventut” de Socias, interpretades al piano per Àlex Jordi i Jordi Pascual i amb la veu de la soprano Griselda Ramon.

De forma paral·lela, segueix obert encara el termini per presentar composicions al II Concurs de composició Benvingut Socias, que es podran fer arribar fins el 3 de desembre. Des de l’Associació d’Amics de l’Orgue s’ha valorat positivament el ressò que està tenint aquesta convocatòria, per a la qual ja han rebut diverses composicions.

D’altra banda, i fins a finals d’any, l’Associació ha programat dos concerts més. L’un serà el dia 16 de novembre, a les 20.30h, a l’Església Parroquial del Vendrell i presentarà una conjunció eclèctica: la de l’orgue majestuós amb la cornamusa festiva. El concert anirà a càrrec de Francesc Sans, cornamusa, i Josep Mateu, orgue.

L’últim concert de l’any serà el dimecres 5 de desembre, a les 20.30h, a l’Auditori del Tívoli i anirà a càrrec del Ço del Botafoc, acompanyat de la narradora Paulalba i els seus poemes de Nadal. Aquest concert vindrà precedit, la mateixa tarda, per la inauguració de la tradicional exposició de exposició de pessebres a la Sala la Fusteria.

Per a més informació: www.orguevendrell.comTurisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
[email protected]
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web