20/11/2014 | Sense categoria

Comença la temporada de xató

l dimarts 17 de novembre es va inaugurar la 18a temporada de la Ruta del Xató a la Casa Miró de Vilafranca del Penedès. La regidora de Turisme del Vendrell, Àngels Turdiu, va ser present a l’acte acompanyada per membres del Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès.

També es va comptar amb la presència de Nandu Jubany i Fina Puigdevall, ambaixadors sortint i entrant, respectivament, de la Ruta del Xató. Fina Puigdevall és xef del restaurant Les Cols d’Olot, amb dues estrelles Michelin.

La Ruta del Xató és la iniciativa de turisme gastronòmic que cada any les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf duen a terme al voltant d’aquesta original i única recepta, amb més de 150 propostes ofertes per una vuitantena d’establiments i d’institucions de les diferents poblacions que la conformen, com és el cas del Vendrell.

La temporada 2014-15, la Ruta del Xató aposta per la difusió tant en la premsa, materialitzada a través d’un acord de patrocini amb La Vanguardia, com en línia, a través dels diferents canals de comunicació propis de la Ruta del Xató i d’altres. Durant aquesta edició es repetirà també el programa de fidelització de clients, mitjançant el sorteig de més de 140 premis entre els clients que visitin els diferents restaurants que conformen l’oferta de la Ruta del Xató.

Entre els atractius principals de la Ruta, hi haurà les tradicionals Xatonades, les festes populars que organitzen les diferents poblacions que integren la Ruta del Xató, en les quals, a part de poder degustar el xató, els assistents poden participar en tallers, concursos i altres activitats. En el cas del Vendrell, la Xatonada Popular se celebrarà el diumenge 1 de febrer a la Rambla.