16/01/2013 | Sense categoria

L’Auditori, a punt per a la 21a edició del Cicle de Joves Intèrprets

Aquest cap de setmana s’inicia la 21a edició del Cicle de Joves Intèrprets a l’Auditori Pau Casals. És un cicle que manté la mateixa voluntat de donar a conèixer tant la tasca didàctica que s’està duent a terme en els diferents conservatoris i escoles de música del país com els músics que s’hi formen.

El tret de sortida del Cicle de Joves Intèrprets serà el proper diumenge 20 de gener, a les 12 del migdia, amb l’actuació dels alumnes del professor de piano del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona Stanislav Pochekin, que interpretaran obres de J. Hydn, F. Chopin, M. Ravel i F. Lizt, entre d’altres.

El següent concert serà el 27 de gener al migdia i estarà dedicat també a la música de piano, però, en aquest cas, de la mà d’una jove tarragonina, Berta Brull, que va començar al Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona i que, actualment, està estudiant a l’ESMUC. Interpretarà obres de J. S. Bach, L. V. Beethoven, F. Chopin i E. Granados.

El 3 de febrer, a les 12 h, serà el torn del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, que ja ha participat en d’altres edicions, i vindrà representat per la Banda de Grau Professional, el Grup de Metalls i el Grup de Percussió, dirigits per Jordi Masip, Paco Vidagany i Rogeli Rodríguez, respectivament, que interpretaran obres de R. Strauss, T. Susato, G. Bizet i A. Márquez, entre d’altres.

El dia 17 de febrer al migdia, els grups de l’Institut d’Ensenyament Artístic Oriol Martorell de Barcelona i l’Orquestra Eduard Toldrà oferiran obres de W. A. Mozart, E. Toldrà, P. Bellinati, Paco de Lucía i G. Gabrieli.

I l’últim cap de setmana de febrer, el 24 a les 12 h, hi haurà un altre conservatori que ja ha participat d’altres anys: el Conservatori de Vila-seca, que, amb els seus grups de Cambra, Conjunt de Vent Franz Danzi i l’Orquestra Händel, dirigida per Rafael Fabregat, oferiran un concert amb obres de G. F. Händel, A. Vivaldi i E. Toldrà.

Des de ja fa dos anys, fruit de la feina conjunta dels Amics de l’Orgue del Vendrell, l’Associació Musical Pau Casals i el mateix Auditori Pau Casals, els concerts d’orgue que es fan a l’església parroquial del Vendrell també formen part de la programació d’aquest Cicle. Aquest any, el concert serà el proper 1 de març a les 21 h. Serà un concert d’orgue interpretat per un jove organista nascut a Martorell, Eduard Vila Perarnau.

El concert de cloenda del Cicle de Joves Intèrprets del 2013 serà el 3 de març al migdia i anirà a càrrec de l’Escola Municipal de Música Pau Casals. Serà representada pels alumnes participants en la IV Mostra d’Intèrprets de l’EMMPAC i oferiran obres d’E. Grieg, J. Offenbach, G. Rossini i A. Sullivan.

Per a més informació i compra d’entrades, consulteu el nostre espai web (www.auditoripaucasals.cat).